Till mina små hjärtegull

 
Hur söta blev inte dessa! Något litet till mina små hjärtan inför alla ♥ dag. Mitt allra minsta lill-hjärta får nog en liten kanin som kramar om en klämmis istället för klubban. 
 
 
Jag målade upp de på fri hand och skar sedan ut de i lite tunnare kartong, med en vass hobbykniv. Armarna satt jag ihop med en liten bit kludd/häftmassa. 
 
 
En annan sak som jag knåpade ihop på ett kick var detta lilla kort med plats för en ny leksaksbil i samlingen. En bit tunn kartong, två hål, ett snöre att knyta fast bilen med och en finurlig liten text som t.ex "You make my heart race", man kan ju lika gärna knyta fast en liten blomma, en liten docka eller annan present.
 
 
Som sagt, det stora i det lilla, det behövs inte mycket för att "fira" lite på alla hjärtans dag ♥

What makes you happy

 
Jag kan ha gjort något lite galet, men jag är så taggad!
 
Såhär mysigt hade jag & Minelle i förmiddags efter att vi lämnat av Milton på förskolan för några timmar. Jag tände både finkaminen och vår öppna spis (som ni ser i bakgrunden på bilden ovan), den värmer faktiskt väldigt mycket trots att det bara är spisbänsle vi eldar med i den. Minelle satt och lekte med sina bitleksaker i gåstolen och jag hade "dukat upp" matsalsbordet för lite... plugg!
 
 
2013, om jag minns rätt, så påbörjade jag en inredningskurs. Efter några lektioner valde jag att pausa på obestämd tid, då jag var mitt uppe i mitt egna företag där och då. Sen har vi hunnit flytta till hus och skaffat 2 barn så sysslolös har jag knappast varit men nu, 6 år (!) senare så kom suget efter att hoppa på igen.
 
 
Man bestämer pluggfarten själv och den är helt onlinebaserad, så jag behöver inte åka iväg från mina hjärtegull här hemma en endaste gång, så jag kände, varför inte? Kul att få göra något bara för att fylla på sig själv och för att ha lite roligt! Första lektionen gick ut på att göra en visionboard, alltså ett litet kollage som symboliserar mina mål med kursen, klipp och klistra är ju det allra bästa sättet att plugga på, om ni frågar mig! 
 

U make my ♡ blow away

(null)

Alla ♡-dag närmar sig! Jag tycker att det är en fin dag och ett tillfälle för att göra något extra mysigt tillsammans med någon/några man tycker om. En enkel liten gest, en fika eller en bit choklad räcker, mer behövs inte för att visa att man tänkt lite extra på någon. Jag ville visa er detta, ett simpelt pyssel som bara tar någon minut att knåpa ihop.

(null)

Dynamitbomb, kärleksbomb. Jag tänkte faktiskt skriva "till en sexbomb" på ettiketten men Jack tyckte att mitt andra förslag var bättre och mer "rumsrent" för bloggen, förstår inte att han blivit så pryd med åren, haha! 

Jag har rullat bitar av brunt papper och tejpat ihop till tre rör, klippt lite mindre bitar av rött papper (jag använde rester från julens inslagningspapper) och rulla på samma sätt fast kring de bruna. Jag satte samman dessa tre dynamitrör med en svart pappersbit. Själva stubinen har jag gjort av en piprensare och elden är filttyg som jag klippt och limmat dit. 

Dessa bomber kan man välja att fylla med ett kärleksbrev, någon godisbit, barnens teckningar, en tidning, en peng eller kanske en trisslott?

Är det någon som gör sig en egen kärleksbomb så visa mig mer än gärna! Tagga mig på instagram @villagrabo eller berätta det här i kommentarsfältet! Skulle vara då kul att se! 
365 knep för att leva i nuet

- Inlägget är i samarbete med slöjd detaljer -
 
 
Jag älskar älskar älskar denna typ av små påhitt. Sånt som ger tid för att stanna upp i ekorrshjulet och tid för att faktiskt göra något bara för att, och inte för att spara tid, pengar eller vara så effektiv som möjligt, som så mycket domineras av i samhället just nu. Detta är en bok med 365 sätt att leva lite extra i nuet. 
 
 
Den kreativa dagboken består av 365 små uppdrag, ett uppdrag för varje dag i ett år. Uppdragen kan vara att fundera och skriva ned vad du är tacksam för just idag, göra en vardagssyssla i slowmotion, skriva ned vad för dofter man känner just här och nu, rita av din väns näsa, det kan även vara som det uppdrag jag fotat ovan, att man ska måla sin dag utan att lyfta handen från pappret.
 
365 uppdrag, en del flummiga, en del galna men framförallt lekfulla och oväntade! Man blir liksom glad av denna lilla dagbok! 
 
 
Man kan även finna fina historier som denna, där dagboken berättar hur man förr i tiden gav bort miniporträtt av sig själv i en fint dekorerad medaljong till nära och kära. Medaljongerna var ofta smyckade med blommor och ofta penséer, från franskans pense á moi, som betyder tänk på mig. Så fint. Uppdraget för dagen var såklart att skapa sitt egna lilla porträtt.
 
Köp den kreativa dagboken här och skäm bort dig själv med en liten stund för eftertanke, andrum, lek och kreativitet om dagen. 
 
 
Jag använder mina bästa färgpennor, som jag även använder till min bullet journal. De enda färgpennor man behöver eftersom de har två olika spetsar i vardera ände, en bredare kalligrafispets i ena och en tunn i den andra, för de fina detaljerna. Pennorna finner du här. 

Ny generation, nya minnen

(null)

Okej, det ni ser mina vänner, det är en stor (STOOR) del av min barndom. Mitt startskott till den kreativa livsstilen jag har idag. Dockskåpet som min morfar byggde till mig och som min mormor tapetserade, sydde gardiner till mm. 

Som jag har lekt i detta skåp och själv skapat minityrer till. Hade inte familjen dockhus en TV så skapade jag en av en bit kartong eller träbit, eller sydde de en fin hallmatta. Jag klippte ut bilder från tidningar och limmade på färgade pappersbitar för att de skulle få tavlor i hemmet. 

Det finns så mycket hemmagjort i detta huset, precis som i vårt stora hem, Villa Gråbo. Kanske inga TV apparater i kartong men en och annan hemmagjord tavla kan man allt hitta. 

(null)

Det är ett riktigt hantverk och jag har tänkt visa insidan i ett annat inlägg. Det har känts heligt och förbjudet att förändra det, jag har varit rädd att det ska sudda minnen genom att förändra det. Men nu är det faktiskt dags! Huset har fått ta plats på Minelles rum och nu vill jag tapetsera om och piffa till. Ny generation och dags att skapa nya minnen! 

(null)

Milton gillar det redan så mycket. Vi hade det stående på matsalsbordet före jul, för att jag målade om fasaden på det och Milton hämtade sin lego-batman, lego-spiderman och möblerade så fint till dem. 

Livets första fläta

(null)

Fredag och lite extra fredagsfin!
Har ni sett något så sött? Minelles första fläta, 6 månader gammal. Hennes hår har liksom haft sin egna tillväxtkurva på BVC som skjutit i taket sedan hon kom ut! 

(null)

En del säger att det här med graviditet + halsbränna = bebis med hår på huvudet bara är en skröna. Men med mina erfarenheter så stämmer det väldigt bra. 

Med Milton fick jag halsbränna på slutet av graviditeten och han hade hår på huvudet när han föddes, med Minelle hade jag halsbränna tidigt i graviditeten och nästan dygnet runt på slutet. Redan på ultraljudet i ca v. 30 sa barnmorskan

 "ja ni kommer iallafall få en flicka med rejäl kalufs, det kan jag garantera" 

och filmade in för att visa oss hur hennes hår flöt ut och vågade sig i fostervattnet. Så sant som det var sagt, hon chockade även barnmorskorna i förlossningsrummet med sitt svall när hon ploppade ut! 
Vår fina tjej!

Bemärkelsedagar, icke att glömma!

 
Vad lustigt det är... vissa födelsedagar sitter som gjutet i minnet. Många gamla klasskompisars födelsedagdatum sitter kvar än, "födelsedagsplanchen" som satt i klassrummet har liksom nätat sig fast. Däremot, en del av mina närmsta släktingar bemärkelsedagar kan jag fortfarande vara osäker på... va det 25 eller den 26? (Kanske är det på äldre dagar minnet har börjat svika mig?...)
 
 
Därför är denna lilla fiffiga idén i min bullet journal perfekt. En tårta för varje månad och där kan man skriva upp de födelsedagar man inte får glömma! 
 
 
Denna bok har blivit som en överlevnadsbibel för mig, haha! Fyller den med så mycket idéer, information speciellt viktiga saker jag inte får glömma . Har ni någon bullet journal? Eller använder ni någon almanacka för att inte glömma viktiga saker? Låt mig få veta era trix (Mvh, vimsig småbarnsmamma! :)
 
 
Follow my blog with Bloglovin

For my beautysleep...

(null)

Pysselfabriken fortsätter här hemma. Minelle, min egna lilla enhörning (som alltid har ett eget "horn" i form av en tofs för att inte få långluggen i ögat) har fått sig en egen sovmask för sin beautysleep! Skämtåsido, allt för att få töntmatcha med min minimänniska gjorde jag mig en egen i vuxenstorlek.

(null)

Nellsan var så galet gullig när vi skulle ta denna bild och Jack försiktigt drog ner sovmasken för ögonen på henne. Det var som att någon släckte lampan, hon såg så förvånad ut och vi trodde nästan att hon skulle bli förskräckt, men direkt när hon hörde mammas röst sken hon upp som en sol, helt obrydd av att inte se ett skvatt! 

(null)

Så himla roliga att göra. Det mesta jag skapar själv vill jag alltid göra "perfekt" och noga men till dessa använder jag lite tygbitar och limpistol, går bananas och vips så blir det ett roligt och lekfullt resultat!

Tid för skrivstil

- Inlägget är i samarbete med Slöjd-detaljer-

(null)

Minns ni skrivstilsböckerna man hade i grundskolan? Då man skulle skriva samma bokstav femtioelva gånger, jag älskade de böckerna, att få sitta och flyga fram med pennan på linjerna. Jag har varit en skrivnörd så länge jag kan minnas! Kanske är det just därför som detta samarbete med slöjd-detaljer  ligger mig lite extra varmt om hjärtat, för jag har nämligen fått testa deras set med äkta kalligrafipennor. 
 
(null)
 
När jag började grotta ner mig i det här med kalligrafi så upptäckte jag att det verkligen är en helt ny värld! Det går ju att snygga till allt med lite tjusig text och det finns oändligt med olika typsnitt och tekniker. 

(null)
 
Det är något speciellt det här med att skriva och skapa för hand. Det känns mer äkta och välgjort. Håller ni med fru gammaldags? (Jag är antaligen den allra sista som kommer överge traditionella almanackan, haha)

(null)
 
Till mitt & Jacks bröllop skrev jag alla dekorationer för hand, även inbjudningskorten. Dessa kalligrafipennor är verkligen ett tips till er som planerar bröllop! 

(null)
 Once upon a time...

De är ett måste för alla liksinnade pysslare som mig. En bit papper och lite text kan enkelt skapa ett bokmärke!

(null)
 
Här har jag målat med kalligrafipennan direkt på presentpappret. 

(null)
 
Med små etiketter kan man piffa upp i princip vad som helst, allt från paket, barnens mössa- och vantlåda, handkrämen på handfatet, kakburken...

(null)
 


(null)
 
Jag har suttit och kluddat flera kvällar i rad och hittar hela tiden nya roliga typsnitt på nätet. 

(null)
I detta kit som kommer i en fin ask finns allt man behöver för att skapa kalligrafi, bläck i olika färger, stift i olika storlekar, ett block, en inspirationsbok mm. Väldigt enkelt att använda! Kalligrafi-setet finns att köpa här.

Familjen sömntuta

(null)

Att vi fått två små sjusovarbebisar är inget snack om saken, två som från dag ett sover från 22-10 (nu när Milton är äldre nattar vi honom redan mellan 19-20). Så sömn har faktiskt aldrig varit en bristvara hos oss. Däremot nattningen av vår treåring just nu...zZzZ, en seger om man lyckas natta honom inom timmen just nu. Mamma/pappa - noll energi, Milton- fulladdad! Behöver ingen sömn alls, någonsin!

(null)

Jag fann ett enkelt och roligt mönster på sovmaskar, som jag sedan gjorde om lite och skapade eget motiv på. En varsin till hela TeamRosö. Milton tokgillade sin mask, han som tidigare inte velat använda något av det jag sytt till honom innan! Han gick omkring med den uppe på huvudet hela eftermiddagen igår och somnade sedan med den igårkväll (på ögonen). Han bad mig att göra även en batman, en traktor och en orange (favvofärgen) sovmask! Pass på! Mamman ska skapa för fulla muggar nu när han gillar det jag gör!!Bambisar på hala isen

(null)

Hörni, vardagslyxen. Vi kastar med oss skridskona, klubborna och målet under armen och går ner till isen strax nedanför hemmet. 

(null)

Jack skottade en liten hockeyrink på isen och snörade på Milton sina skridskor. LillMill övar likt bambi på hal is, men så så duktig! Övar både balans och tålamod på samma gång! 

(null)
 
Lillsmulan får än så länge rulla fram på isen hon. Här coachar hon hockeyproffsen papsi. Snackar lite taktik och sånt. 

(null)


(null)

När minusgraderna bet lite extra i kinderna så infördes leken "jaga farmor med pucken", så blev kinderna lite varma för alla deltagare. 

(null)

På eftermiddagen spolade Jack lite vatten på den lilla plogade isplätten. När vi inspekterade isen dagen därpå så var den ännu mer skridsko-vänlig!

Finmiddag till pippin

(null)

Igår när jag hämtade Milton från föris så hade jag förberett lite pysselverkstad på köksbordet. Egentillverkad pippimat! Snön har vräkt ner här i Värmland så vi vill hjälpa fåglarna på traven med lite gott (och roligt!) käk! 

(null)

Jag gjorde det otroligt enkelt med att krossa ner talgbollar, smälta kokosfett och sedan blanda samman allt. 

(null)

Milton hällde i talgbollsblandningen och rörde om. 

(null)

....och snosade med lillasyster emellanåt! Den allra viktigaste sysslan! 

(null)

Voilá! Efter att de stelnat till sig i kylen under natten så serverades fåglarna en bufféfrulle! Nu hoppas vi att batman, tåg och stärnor faller pippifåglarna i smaken! 

(null)

Milton håller span i fönstret på de tvåbenta kompisarna "kommer de snart? Gillar de också Batman?" 

Plommon inspirerad

(null)

Så vart den tillslut färdig... innan hon hann växa ur den dessutom! Jag började sy denna klänning, i höstas?... innan jul?... Jag minns inte exakt men det var ett tag sedan iallafall, men vissa projekt har nuförtiden liksom en tendens till att stanna upp lite (vill nog kalla det småbarns-syndromet).

(null)

Jag föll pladask för detta skira, fina tyg och framförallt färgen. Mönstret som jag fann var dessutom plättlätt, så kul att skapa när allt bara flyter på! 

(null)

Känns som plommonfärgen omedvetet blivit min färginspiration inför våren. Den fina sittpuffen fick jag i julklapp och den matchade så himla bra med Minelles soffa, så den fick sin plats precis bredvid den.

En alternativ tulpan

(null)

Godmorgon! 
Idag fick Milleman åka till dagis för första gången på över ett 3 veckors långt jullov. Lika jobbigt både för honom och mig vid lämning men så nyttigt för honom och jag vet att han knappt vill med mig hem i eftermiddag när jag väl ska hämta honom. 

(null)

Vi pratade om förskolan igår för att "förbereda lite" eftersom det var ett tag sedan han var där. Han frågade vad jag & Minelle skulle göra utan honom och försäkrade sig om att vi skulle längta lite efter honom

"Är Minelle ledsen när jag är på dagis? Vill hon ha mig hemma?" 

Så himla go och hemkär, lite extra orolig för lillasyster. Klarar hon sig utan sin Milton?

(null)

Det känns tryggt att lämna honom hos sina fröknar, jag vet att de tar så god hand om honom och att han kommer glatt berätta om dagen när jag hämtar honom. 

(null)

När vi lämnat av brorsan så damp jag & Nellsan ner i soffan för lite amning framför Nyhetsmorgon. Väldigt bra start på dagen för en morgontrött mama. De informerade att det är tulpanens dag idag minsann! Nu är tulpansäsongen igång! 

(null)

Men mina röda godingar (amaryllis) är fortfarande lika ståtliga! De hann inte blomma till jul, inte till mellandagarna och inte heller till nyår (reminder till nästa jul, köp lite tidigare, haha!) men nog är de vackra, oavsett jul eller ej! 

Vårdar den lilla tanten inom mig

(null)

Om en månad blir jag tjugosex. Jag tillhör de som gillar att fylla år. Släkt och vänner kommer hit på fika, hemmet fylls med tulpaner (en fördel att fylla år i tulpanens stora tid) och det är ett tecken på att våren är på g. För så är det varje år, efter min födelsedag så ändras dygnets ljus mycket (en sann lycka för en fotograf att tiden för att fånga en bra bild i dagsljus inte längre är en halvtimme per dag!) 

Och jag gillar (än så länge) att bli äldre. Det känns liksom som att min ålder snart är ikapp den ålder jag själv kännt mig sen många år tillbaka. Jag har länge varit en liten tant, vilket jag tokgillar. 


(null)

Högst upp på önskelistan står bidrag till att kunna inhandla en Canon EOS M100. Det är på tiden att jag skaffar mig en ny vän när min trogne Canon 7D lämnade mig hastigt för en tid sedan, den nya vännen ska även få det råsnygga läderskyddet som ovan, superläckert och lär nog behövas då kameran alltid ska med, i ur och skur, i grus och grejs. 

Även ett par glasluckor till kaminen ska minsann införskaffads snart, så jag är lika omöjlig som vanlig och önskar mig "endast" pengar till detta.

Minispår kring MiniGråbo

(null)

Ni som följer mig på instagram (@villagrabo) såg att under förra veckan flyttade det plötsligt in en snöskoter i våran hall... fullt normalt på landet kanske ni tänker med nej inte helt vanligt. Milton var sjuk och ville vara med när Papsi lagade hans skoter, så Papsi löste det hela med att bära in skotern, i hallen, och meckade där. 

(null)

Nu är den lagad, Milton mår bättre och skotern är inkörd! Det är numera små mini-skoterspår på hela gården här hemma, så mysigt!  Ser ni spåret framför MiniGråbo? 

(null)

Ni kan gissa någon som är löjligt stolt över denna hoppa-med-skoter-bilden? Pappa Jack ja! Och Milton också såklart! haha! 

"Har du fört över hopp-bilden till mobilen än? Jag vill skicka den till brorsan!" 

Och blixtsnabb fram med kameran för att visa farmor Carina bilden när hon var här, så jag tror att pappa Jack är löjligt stolt. 

(null) 

Och så blev hon redan ett halvår

(null)

Ja precis som rubriken lyder. Min lilla pluttebebis har hunnit bli ett halvt år idag, vår lilla tös. Sex månader sen vi åkte in med värkar till BB, helt inställda på att få vänta läääänge på lilla bebis M, men väl inne på förlossningen: PLOPP! så gick vattnet och knappt 45min senare var hon ute, vår fina, alldeles självklara och perfekta flicka. 

(null)

Det var faktiskt först när hon låg på bröstet som jag  på riktigt vågade tro på det som sköterskan sagt på ultraljudet för några månader sedan, att det var våran dotter. Miltons lillasyster. Drömmen om en dotter, här är hon! 

(null)
Finaste pallen hon fick i doppresent

I BB-väskan låg rosa och blommiga klänningar, men också ett "neutralt" set nedpackat. För tänk om de ändå sett fel? Och då ska ni veta att vi var på 3 ultraljud med Nellsan och det visade tjej varje gång, såklart.

Jag är så glad över att vi kunna gett Milton ett syskon, en syster, som han från dag 1 vårdar som sin prinsessa, som han dock drar alldeles för mycket i de klämgoda kinderna ibland...(kan ju inte klandra honom för det, de är klämvänliga!).
Ikväll ska vi fira halvårsdagen med saft och fika, det bestämde Milton när vi berättade för honom imorse att syrran blir ett halvt finger gammal idag, klart det ska firas 


Låt det få växa fram...

(null)

Tänk vilka mängder med gurkor det gav oss det lilla miniväxthuset förra sommaren och nu står det där och fryser. Nu längtar jag riktigt till de gröna gräsmattorna för att få ta sig an trädgården en gång för alla. Tanken är att blommor ska ge gurkorna sällskap. Inte att trängas i växthuset men som grannar. 

(null)

Jag tänker att det där med gröna fingrar får växa fram efter hand, man lär sig genom att göra liksom. Vi delar ju visionen och viljan om att ha en fin blommande trädgård jag & min man, och bara det känns som en bra bit på vägen! Det blir femte sommaren i huset nu och trädgården har liksom halkat efter då vi fokuserat på interiören, barn och bröllop de somrar som vi bott här. 

(null)

I somras planterade vi några klätterrosor som verkligen gav oss mersmak, jisses vad de klättrade!  Jack var så omhändertagande (som med precis allt annat levande, om det nu är hönor, barn eller växter) med rosorna och bäddade fint in de i grankvistar inför vinterns kyla. 

Nu är jag sugen på att gräva rabatter, plantera träd, förså blommor osv osv.. kan det vara så att det döljer sig en liten (stor) vårlängtan i mig nu tro? Nu ska jag googla blommor, gröna-fingrar-tips och dyka ner i inspirerande trädgårdskonton på instagram!

Hjärta för de små djuren

(null)

Jacks mormor har ett helt zoo hemma på sin gård. Hon matar fåglarna, rådjuren, räven och tacka vet jag allt vad som springer på hennes gräsmatta. Jag har alltid tyckt det varit så mysigt så det var en självklarhet när vi flyttade till vårt hus här i skogen, att de små djurvännerna skulle få mat. En extra tanke på de små djuren som traskar över gården varje dag och som har lite svårt att finna mat vintertid. 

(null)

Jag är sugen på att knåpa ihop lite hemlagad mat åt de små pippifåglarna och har googlat runt inspiration. Man kan ju göra i sockerkaksform, av apelsinskal eller i papparkaksformer för att de ska bli lite roliga! Ett pyssel att pyssla tillsammans med Milton tänker jag, så får han hänga ut de till djuren sen och då blir det ännu mer spännande att spana på de i fönstret. 

(null)

Rådjursträdet. De har lärt sig nu efter alla år vart de ska gå, vi har nu även hängt upp lite talgbollar även där, men kastar den övriga maten under trädet, så de står lite skyddade. 

Vi ser trädet från vardagsrummet och man kan se de kika förbi om vi inte hunnit vara där med mat ännu, så går man ut med lite och så kommer de strax tillbaka därefter. Då har de stått och lurat på oss någonstans i närheten. 


Ett glädjeskutt för aprildagen

(null)

Vi tog oss en runda på gården efter sovmorgonen, för att sjuklingen skulle få snappa upp lite D-vitamin och jag skulle få dagens träning i form av snöskottning och skuva en vagn på oplogad gräsmatta. 

(null)

"En för dig mamma, en till pappa och en till Minelle.."

Alla fick vi en varsin snöängel av Milton. Väldigt hyggligt tycker jag! 

(null)

Första 10 minutrarna gick han lös i snön! Han kastade sig i en hög så fort han kom ut, men sen tog hans stackars ork helt slut. Vi fick gå in och klämma två avsnitt av Pippi istället.

(null)

Men wow! Vilken känsla när solen visar sig i januari och snön droppar nerför stuprännorna. Innan vi damp ner i soffan hos Pippi så satt jag & Mille på bänken utanför hönsgården en stund, så lill-smulan fick sova en ute i vagnen och friska luften. När man slöt ögonen och sög in varje liten värmande solstråle, samtidigt som man hörde drippelidropp från den smältande snön så kändes det nästan som en aprildag.


Dotted dairy

(null)
 
Ni som kikar in här ofta kanske minns den ljuviga höstdagen som jag & Minelle tillbringade på soldäcket här hemma. Då hade jag precis fått hem min bullet journal som jag satt och pysslade med i de sista värmande solstrålarna, så jag tänkte visa er lite vad jag har för kluddelikludd i min, just nu. 
 
(null)
 
 En bullet journal är alltså som ett anteckningsblock, fast med små små prickar, för att kunna måla jämt och rakt men utan att prickarna ska störa (som rutigt eller randigt papper gör). Man skapar sin egna kalender eller gör egna listor, eller bara kluddar något kul. Jag har på detta uppslag gjort en månadsplan med viktiga datum & to do-listor. Man kan ju t.ex göra träningsschema, eller veckouppslag också.
 
(null)
 
 
Man kan även klistra dit lite klistermärken eller dekortejp som jag har gjort, för att göra det hela lite festligare! 
 
(null)
 
Pennan jag använder är en bläckpenna som dessutom går att sudda, hur bra? Slipper man nojja sig för att råka måla fel. 
 
 
(null) 
 
Här är renoveringsplanerna, stora som små. Jag älskar ju att göra listor och planera så detta pyssel är ju som terapi för mig, att bara få kludda av sig allt möjligt. Känslan att bara få dkriva ner en idé som kommer upp eller skissa på ett framtida projekt. 
 
(null)
 
Här har jag målat 12 olika former, en till varje månd 2019. Tanken är att jag ska skriva ner små höjdpunkter från varje månad, även det stort som smått. Även det minsta lilla minnet kan bli guldvärt en dag ♥
 
 
 
 

Tempen leker jojo och världen dammas ner

(null)

Gäsp, sicken tröttis måndag! 
Milton, med inspiration från Skalman, gillar inte ordet skynda, så han tog långfrukost till 11:45 idag, härligt. Ingen brådska in i nya veckan här inte.

Utanför fönstret har det förvandlats till mitt-i-mellan-vinter, det lilla lilla täcket med snö som fortfarande ligger kvar är hårt som sten och termometern leker jojo mellan plus- och minusgraderna. Milton frågade mig varför det var så dammigt (dimman) ute idag. Tyckte att det var en bra förklaring till dagens väder, lite dammigt. 

Idag slängdes vi in i vardagen igen efter ett milslångt (har känt som en evighet, på ett positivt vis såklart) jullov.

(null)

 Så många fina minnen från detta lov. Lillans allra första jul, Miltons nöjda min när han fick krypa ner till kojs på julaftonskvällen tillsammans med sin nya julklapp och kärlek - leksaksmicron, alla sparkturer i solsken, promenader på isen, julmiddagar med släkterna, den pastelliga himmelpromenaden i Sälen, pysselverkstan vid köksbordet, Miltons första tur på skrillorna, Minelles första pulkatur med mera med mera! 

Men nu taggar vi igång januari och ser till att den blir ett fint minne den med! 

Från en sekund till en annan... UT!

(null)

Igår vid 19 tiden...
 "vi kanske skulle ta och kasta ut granen imorrn?"
 20 minuter senare så är julgranspyntet fint nedpackat i kartongerna och barrspår leder till altandörren, granen är utkastad. Det är verkligen den känslan, från en sekund till en annan, jultrött. Gick inte att vänta en sekund till. 

(null)

Jag älskar att packa fram det i slutet av november och älskar dessutom att plocka bort det i början av året. Nu vill jag ha ljust, luftigt och lite pastelligt! 

(null)

Den lilla sjuklingen! Jag håller tummarna för att det inte är influensan som hälsar på hos oss. Pojkarna i huset vaknade sjuklingar båda två 


My kind of bible

(null) 

Att läsa böcker är lite av en fantasi när man är småbarnsförälder. Inte fantasi som i att slukas in i en bok och sväva bort i drömmarnas land, utan mer fantasi som i något man drömmer om som liksom inte blir verkligheten (mer än alla bamseböcker och dinosaurieböcker man slukar per dag) . Men!  de två sista kvällarna av 2018 sträckläste jag en bok för fösta gången på säkert 4år! Den slukade mig totalt!

(null)

Livsstilsbibeln. Josefin och Vanja. Hade aldrig tidigare hört talas om dessa pinglor innan jag ramlade över deras bok, sen upptäckte jag även deras podd. Söker man pepp och motivation om man tänkt att ge sig in i ett nytt projekt 2019, så läs då deras bok eller lyssna på podden! Noll jante och noll avundsjuka, de bara öser på med deras egna erfarenheter, tips och otroligt positiva tänk! 

(null)

Boken är fullproppad med peppande citat och även en del övingar. Deras budskap med "vassa armbågars tid är förbi" borde vara citatet för 2019, för är det något som är egoistiskt och omodernt vid det här laget så är det väl att försöka stjäla andras lycka.  

"Du bär ansvaret för din egna drömvardag."

(null)

Hela boken är positiv, från första sidan. Vem vill liksom inte ha en rosa girlpower-peppad bok?! 
Gammalt skräp är någon annans skatt

(null)

Att besöka denna mysiga lilla loppisbod är ett måste varje gång jag besöker Sälen. 

Det är på loppisar man har chansen att fynda och skapa ett unikt och hemtrevligt hem tycker jag. Det är så enkelt att köpa samma lampa som resten av världen kan inhandla på IKEA. Men så roligt när man hittar något på loppis, som inte ses i varje hem, och helst något som jag kan sätta klorna i och göra om lite, så det blir helt unikt. 

(null)

Tittar jag tillbaka ca 15 så kunde för mitt liv inte förstå hur folk handlade på loppis, andra människors skräp? Nu är det som sagt istället som att dyka ner i en skattkista. De finaste inredningsdetaljerna jag har i hemmet är från loppis. 

(null)

Samtidigt känner man att man liksom drar sitt strå till stacken. Om alla bara fortsätter överkonsumera nyproducerade produkter i mängder, vart hamnar vi då tillslut? 

Jag älskar att göra fynd i form av gamla kvalitépryttlar, som inte bara producerades för att vara billiga, funktionella och som det helst ska tjänas mängder av stålar på. 

Och åh, dessa dörrar! Kan man få loppa de? Skulle passa perfa i min framtida drömveranda.

Brukar ni fynda på loppis?

Valen, Valle och yra hönor?

(null)
En efterlängtad återförening med Miltons stora idol, snögubben Valle! 

Hej från Sälen med ett lite sent efter-nattning-inlägg! 

Vi landade i ett mjukt vinterland i förmiddags. Under bob-promenaden till Valle förvandlades dessutom hela Sälen till en rosa värld, en skaplig eftermiddagpromenad om man säger så! 

(null)

En sånhär skylt skulle vi ha hemma! Den gav mig inspiration till att göra mig en egen variant av några plank och målarfärg, kanske med:

 "varning för lekande barn, yra höns och sparkförare!" 

Nu när det är en av Miltons favoritsysslor. Eller pensionärer, som syftar både på grannarna och oss, världens äldsta 25 & 26åring, hallåhallå! 

(null)

Titta på supperdaddyn! 

Milton mår bra gott i vad han kallade "Valen" flera gånger påväg hit i bilen, inte lätt att hålla koll på dessa blötdjur hit och dit, haha!Dags att packa raggisarna

(null)

Hemma bäst, alltid. Men vi vill iallafall ta en liten minisemester på jullovet, ett ställe vi besöker varje vinter sen jag & Jack träffades för 12 år sedan, Sälen! 

(null)

Barnens raggsockor (hemmastickade av barnens kuniners gammelfarmor) är nedpackade och bobben är parkerad i skuffen på bilen. Mamma & farmor får sköta våra håriga djurbebisar och huset medans vi är borta en snabbis, det är smidigt när hela släkten bor granne med oss. 

(null)

Visst syskonmatchar de gulligt med sina Mini-kånkisar! De har fått en varsin av världens bästa Oscar 

Låt oss sparka igång nya året!

(null)

Hej 2019, varmt välkommen, jag är spänd på vad du har att erbjuda! 

Vi hade ett lugnt nyårsfirande igår, mamma och pappa kom hit och bjöd oss på mat, alldeles lagomt och mysigt. 

(null)

Årets sista dagar tillbringade vi utomhus, på skridskor och även på sparkarna! Sparkföret hos oss är perfekt nu och det är en skön känsla att glida fram i eftermiddagssolen! 

(null)

Jag & Jack skrev ner ett par nyårslöften igår eller rättare sagt mål som vi vill uppnå 2019, för skojs skull, blir kul att blicka tillbaka på nästa nyår. Har ni några nyårslöften? 

(null)

Ett helt nytt år står framför oss och med detta dunder-år i ryggen och en mammaledighet som fortsätter in i det nya året så är förutsättningarna goda för att 2019 ska bli tipptopp! 

(null) 

Jag är tacksam så länge jag får tillbringa mina dagar med dessa guldkorn, lite extra lycklig när vi får ha hel-lediga dagar tillsammans som dessa