För evigt mina

(null)

Jag gillar inredningsdetaljer som betyder lite extra och inte bara är snygga, antingen något ärvt eller någon grej som man köpt när man var på någon resa eller fotografier, det gör ju liksom hemmet till vårt hem, min familjs hem och inte bara ett hem som kan vara hämtat från vilken inredningskatalog som helst. 

Denna fina bild är en ny favoritdetalj i vårt hem, en inredningsdetalj med ett motiv som är det finnaste man kan ha!

(null)

Det är en tjock glasskiva med favoritbilden tryckt på. 

(null)

Och så fin marmorerad fot i sten, som finns i fler färger och utförande. Jag tyckte att dekalen med "för evigt min" gjorde sig så fint till den här bilden, för det är ju precis så, förevigt hans syster och hennes bror, och förevigt mina!

(null)

I samarbete med för evigt min så får du 25% på ett köp med rabattkoden "femxvillagrabo".
Finaste gåvan att ge till blivande föräldrar (dessa tavlor med ultraljudsbilder är fina!) eller en fin gåva till sig själv, ett vackert sätt att spara favoritfotot kanske från bröllopsdagen, på någon som är saknad, på din kärlek eller från en resa.
Klicka här för att komma till forevigtmin.se.

Vita pärlor och jordiga fingrar

(null)

Man tror knappt att det är sant, sportlov, slutet av februari och asfaltsgatorna börjar torka och knoppar börjar bli gröna på vissa buskar och träd. Idag har solen skinit hela dagen och jag tjuvstartade våren med att förodla lite fröer i mini-drivhuset och plantera om lite blommor.

(null)

Pärlhyacinter är ett säkert vårtecken. Jag rotade fram en drös med krukor för att hitta den rätta, jag tänkte placera pärlorna i den högra  "krukan" som är i glas (innanför hönsnätet) och med en fin krona på toppen, men hyacinterna var snäppet för höga så kronan täckte dem. Då fick den trogna lerkrukan rycka in. 

(null)

Titta så små, nätta och fina! 

(null)

Jag skapade egengjorda små odlingskrukor av toarullar och fyllde de med fröer med bl.a borstnejlika. Jag är en riktig gröngöling på det här med odling, vad som kan/ska förodlas, hur och när, men jag tänker att man får pröva sig fram helt enkelt. Lär av att göra. 

(null)

En liten ettikett för att minnas vad som gömmer sig i de små jordbäddarna. 

(null) 

Här och här finns inlägg från arkivet, på andra planteringar jag gjort med pärlhyacinter. En av dem en lite annorlunda variant. 

(null)

Nu har vi fått en riktig försmak på den härliga tid vi har framför oss! Tänk att om några månader kan man istället rota med jordiga fingrar utomhus och förhoppningsvis skörda en och annan gurka, och ta in trädgårdsbuketterna in i fina vaser.

Femtio nyanser av grått...

(null)

Minns du vår spaljé som vi byggde i höstas? Vi är så nöjda och väldigt nöjda med just färgvalet. Det blev en hel del färg över så idag satte jag penseln även i vitrinskåpet här hemma. 

(null)

Efter två spröjs målade så undrade om jag tagit mig vatten över huvudet... med den lilla penseln pillade jag dit färg på spröjsen och kaxig som jag är så tyckte jag att maskeringstejpen inte var nödvändigt... tur att spisskrapan är uppfunnen. 

(null)

Handtagen på skåpet är beslag från gamla fönster, som kom fram på ett helt annat sätt med det gråa i grunden. 

(null)

Och fägen är så behaglig till vår nya tapet i allrummet.

(null)

Hyllorna och knoppbrädan bredvid kökssoffan är också målade i den grågröna fägen, en röd tråd genom rummet. Lite mer färg i inredningen, hurra! 


Colourful world

(null)

I kursen jag läser är det just nu fokus på färgsättning och jag känner hur farligt det här kommer bli, renoveringsfingrarna kliar. Redan innan jag gjort färdigt uppgifterna så vill jag sätta igång och skapa med lite extra färg här hemma. Ett mål jag haft med en här kursen är just det, att bli mer självsäker för att våga använda mer färg i inredning.  

(null)

Det är en helt ny värld jag klivit in i, NCS-koder och kulörnyanser. Vart vi än tittar så ser vi tusentals olika färgnyanser och färger betyder olika saker för oss alla, beroende på de erfarenheter vi har med oss. Det är så galet intressant. Förbereder på färgbomb i Villa Gråbo (men kom ihåg att beige och grå också är färger, haha!) 

Ber till bacill-gudarna

(null)

Igår tog jag och barnen sportlov och vid ett-tiden går även papsi på ett efterlängtat lov! Jag ber till bacill-gudarna att vi får vara friska allihopa, hela denna vecka som vi har ledigt tillsammans. 

(null)

Tyvärr startade lovet med en bortgång inom familjen, en av "Twins-hönorna" låg alldeles stilla igåreftermiddag och det visade sig att hon hade dött. Det är konstigt hur en luden liten fågel kan bli sån stor del av familjen och inte minst för kompisarna i hönsgåden som fundersamt gick runt och kacklandes letade efter hönan igår. Nu är det endast två hönor, Judith och Tilde kvar i gården, och tuppen Ture såklart, får se om de får en ny kompis till våren. 

(null)

Älskar ljuset som eftermiddagarna börjar bjussa på nu, att det inte längre blir kvällen vid 15. Minelles rum tror jag har det behagligaste ljuset av alla rum i hemmet, gillar att fota därinne. 

(null)

Fina ballerinalampan som pryder Nells fönster.


Grönklätt i trollskogen

(null)

Något man tar förgivet allt för ofta är det man har nära omkring sig. Som naturen. Jag tycker ändå att vi är duktiga på att faktiskt använda de miljöer naturen ger oss, som att åka skridskor på sjön nedanför oss och tar picknicken på passande stenar i skogen. Men något vi ska bättra oss på ännu mer är att promenera i skogsmiljö. Det blir en och annan tur ner till affären med vagn och kärra men just det där att ge sig ut i terräng. 

(null)

Så Igår lastade vi barnen, en på magen (Nellsan i bärsele) och en på ryggen (Milton i ryggsäcken) och herrejisses vad mycket det gör med några extra kilon hängandes, kändes som en throwback till i somras när det var 30grader varmt och hon låg inne i magen. Men också herrejisses till vilken underbar tur! Carpe diem när det liksom är på riktigt. Att vi prickade in solnedgången och den rosa himlen precis när vi nådde Abborrbergets topp var liksom pricket över i. Blir varm i magen när jag tittar på gårdagens bilder. Mera trollskog och terrängpromenader blir det framöver.


Gröna fingrar och utomhusidéer

(null)

Till sommaren ska jag och Jack lägga lite extra tid på trädgården, göra det mysigt och göra det till vår trädgård, något vi skapat. Det är så roligt att dela projekt och drömmar. Bara genom att sätta klätterrosorna förra sommaren, som trivdes som fiskar i vattnet hemma på vår gård så blev vi sugna på att få grönare fingrar.

(null)

Jag fick lite fröer i födelsedagspresent, både ätbart och sånt som är vackert för ögat. Tänk när det är tid för att sätta dessa i jord, jag längtar

Utomhusprojekten är fullt idésprudlande i våra hjärnor just nu, igårkväll satt Jack och skissade på ett räcke till soldäcket och jag pinnar (pinterest) blomsterställ och rabatter. Ja, vi välkomnar våren med öppna armar.

(null)

Vallmo, som små söta pompoms, åh vad jag hoppas att dessa kommer att blomma fint i sommar så man kan ta med ett knippe in och sätta i vas.

Varma kramar

(null)

När jag satt på sovrumsgolvet för att rigga kameran eftersom jag ville ta en bild med självutlösaren på nya kameran i spegeln så kommer plötsligt två långa armar och slänger sig kring min hals. Min stora kille, på riktigt stora kille. Kan inte fatta att han blir 4 år i sommar.

(null)

Han blev så galet stor när lillasyster kom till världen och då växte även hans omtänksamhet fram något enormt. När jag står och är mitt i matlagningen och Nellsan har tröttnat på att sitta i gåstolen och gnäller lite så är han snabbt där, avbryter pusselbyggandet eller brandkårsutryckningen som han leker, för att krama på henne, visa henne en leksak och underhåller henne tills jag har tid och kommer för att ta upp henne, helt utan att jag bett honom. 

(null)

Han är ofta mån om att hon ska vara med, när han leker med något så skuver han fram henne i stolen så att hon ska se honom. Han vill gärna hjälpa till, med allt och speciellt när han märker att jag har lite bekymmer, att det är tungt eller något går fel.
"Jag kan hjälpa dig mamma"
Jag hoppas att hans stora hjärta och omtänksamhet bara fortsätter att växa ikapp med honom, vår fina kille 



Plugga distans... men visst inte idag.

(null)

Min tanke var att på söndag eftermiddag ska jag plugga. Inget får komma ivägen, inget. Något kom visst ivägen...

(null)

Jag brukar vara duktig på att strukturera, planera och faktiskt få saker gjorda, därför funkar det utmärkt med just distanskurser för mig, jag får isolera mig vart, hur och när jag vill. Dyka ner i pluggbubblan.  

(null)

Men okej, idag kom som sagt något ivägen men inte vad som helst! Du kanske minns att jag skrev att jag önskade mig pengar, så jag kunde köpa mig en ny kamera. Efter sista kalaset (här körde vi som sagt kalasvecka hela förra veckan) igårkväll så skramlade jag in de sista korvören som behövdes, så vi for till storstan idag och utökade familjen med en liten Canon. 

Ääääääntligen, vilken lycka! Likt ett barn på julafton har jag suttit och väntat på att batterilampan ska lysa grönt och fipplat på varje liten funktion och knapp, hittills väldigt nöjd! Mer uppdatering kommer när jag provat den i dagsljus.


Materiell hjärtepresent till sig själv

-inlägget innehåller adlinks-

(null)

Jag fotar otroligt mycket med mobilen, allra mest bilder som hamnar i familjealbumet. Ni som har iPhone vet ju hur det är med batteri + minusgrader... speciellt om man fotar i porträtt-läget, det kan plötsligt gå från 30% till 0 % på några sekunder. Jag har tänk så länge att jag ska införskaffa mig en smidig liten powerbank, att alltid ha med i fickan, och gissa vad jag klickade hem till mig själv i alla hjärtans dag - present! 

(null)

Världens finaste powerbank! Gud vad jag älskar människor som gör detta, kombinerar funktion med design! Om man nu behöver en powerbank så kan den ju lika gärna vara urgullig samtidigt, som detta fina "läppstift" ! 

(null)

Det fanns en valentine-rabattkod som gav hela 20% den 14 februari så då passade jag på att unna mig en liten hjärtepresent. Nöjd nöjd nöjd! 

Klicka här för att komma till denn fin fina powerbank! 


Valentines date

(null)

Kärlekens dag, varje dag, men idag kan man strössla lite extra mycket. Likt som förra året tog vi med oss fikakorgen och tog våran date på stenen vid sjön. Milton längtade redan imorse, när vi satt och åt frukost innan dagis. Han planerade att vi skulle ta den gröna bobben dit och att han skulle ha med sig bokstavskex! 

(null)

Förra året var Lilla Nell också med, fast inne i magen, idag sov så gott ute i friska luften, nerbäddad i vagnen. Vi njöt av lugnet och sällskapet ända till skymning, tur vi har ett stenkast hem. Min egna lilla familj, mina valentines varje dag 

Bästa sortens blommor

(null)

Alltså denna bukett! Skyndade mig att föreviga den på bild innan de ätbara "blommorna" ryker nu till helgen, antagligen redan till fredagsmyset... 

(null)

Det är svårt att ge den rättvisa på bild, den är så maffig och fin. 

(null)

Jodå, det vattnas i munnen! TRE paket med Djungelvrålspopp. Det är en galet god blandning Cloetta fått till, med plopp och djungellakritsen, mumma! 
Och min man har valt ut de noga (inte bara lakritsen) eftersom kombon av just eucalyptus och rosa blommor är svårslaget. 

(null)

♡♡♡



Oldie but goldie

(null)

Födelsedagsvecka. Desto äldre man blir desto fler kalas får man, har jag hört. Kan nog också vara så att desto äldre man blir desto större familj får man och mer utspridda kalas (när man dessutom är född mitt i månaden vabruari), men jag gillart, hör ju som sagt till de som älskar födelsedagar. Kalas no. 1 är avklarat, no. 2 väntar idag. 

(null)

Här är tårtan från gårdagens kalas. Tårtkonstnärerna mamma och Milton med Nellsan som kökchef i barnstolen mitt på köksgolvet, övervakar köket. Idag vaknade jag upp med migrän, antingen hade vi världens party igår eller så är det åldern som kommer krypandes. Oldie but goldie, right? 


En tidig morgon i februari...

(null)

Tidigt imorse, innan Jack for till jobbet så sjöng han en skönsång för mig och bar in födelsedagsbrickan, viskade att jag skulle ha en bra start på födelsedagen och åkte iväg till jobbet. Några timmar senare när jag och barnen vaknade till liv så sneglade jag på frukostbrickan som stod så fint på sängbordet...

Han hade kokat kakao och hällt upp i termos, ställt fram ett glas där han lagt en lapp i "äppeljuicen står redo i kylen, eftersom jag vet att du alltid vill dricka den kall" och på den tomma tallriken bredvid fanns nästa lapp "en ostmacka finns redo i kylen" och sist men inte minst, en liten inslagen present. Så himla gulligt. Som det inte vore nog så kom han hem med finaste buketten av tulpaner, eucalyptus och antagligen den finaste "blomman" av de alla: Plopp med djungelvrålsmak. Det är därför jag är gift med denna man, han är guld 

Lets get this party started

     
 
Jisses vilken vecka vi lämnar bakom oss. Äntligen fredagmys, tacos och hela-familjen-i-soffan-mys efter en intensiv vecka, tänkte vi. Men istället blev det hem och packa väskan, för vidare till barnakuten med lilla Nell. Allt gick jättebra och vi fick åka hem senare på kvällen. Tummar upp för personalen på Karlstads barnakut! Lördag och söndag har helt gått åt till återhämtning.
 
 
Hela veckan har varit tuff och jag är redo för en ny vecka nu. Vi kickstartar veckan med min födelsedag! Tjoho för 26 pigga, fräsha år (hälsningar från den slitna, halvsjuka tvåbarnsmamman med 3 sjukhusbesök i ryggen denna veckan... jaja, fr.om imorgon då ;) 

Ninisar och pasteller

(null)

Newbie i all ära (90 % av Minelles garderob) men alltså Lindex! Oj vad de levererar fina barnkläder till både pojkar, flickor, stora och små! 

Titta på detta fina kollage jag knåpat ihop med mina favoriter till lilla Nell, så våriga, fina färger och mönster! Jag älskar setet med rävtröjan, med en liten svans på ryggen, urgulligt! Och de små detaljerna på bodysarna, gull! 


(null)
Kaniner och frukter verkar vara trendigt på barnkläder i vår. Dessa hängslebyxor med ninisar måste jag ha ett par till Minelle som hon kan krypa runt i nu i vår! 

Drömmigt barnrum


Idag var vi ute och njöt av friskluft på förmiddagen efter många dagars sjukdom, det verkar tyvärr ge oss bakslag nu. Milton är hängig och nedbäddad under täcket igen, jag nyser och känner mig rivig i halsen igen och Jack har konstaterad influensa 2.0. Vabruari verkar vara tuff iår. 

Visst är den väl fin Minelles drömfångare? Den fick hon i doppresent. Jag är så sugen på att beställa hem en till Milton också, 

 
Jag är rastlös i själen och det är frustrerande att vara orkeslös i kroppen. Jag och Milton rensade hans skolbänk och bar upp den till hans rum på övervåningen tidigare idag, bättre att ha den stora lekytan på golvet i barnens gemensamma lekrum på nedvåningen. Nu är jag sugen på att mysa till det på något vis, i lekrummet nere. Medans jag samlar ork så får jag även samla lite inspo på pinterest. 

Nu går den här familjen på efterlängtad helg lite i förtid, är så glad över att ha papsi hemma en extra dag imorgon, då kan vi hosta och nyss ikapp allihopa, ett bättre sätt att krya på sig 


Husdrömmar

(null)


Igår drog ääääntligen ett av mina favoritprogram igång, efter guldbaggegalor och allt annat som stått i vägen i TVtablån. Husdrömmar på SVT. Man blir så galet inspirerad, även fast 99% av husen är såna som man själv aldrig skulle bosätta sig själv i. Men just husdrömmen. Att de är så målmedvetna och har såna roliga idéer. 


(null)

Inte för att jag behöver mer inspiration och idéer (skojade såklart, det får man aldrig för mycket av!), för jag har så mycket idéer inför våren! Bara det blir barmark ute och solen börjar värma lite så vill jag dra igång utomhusprojekten, både på Villa Gråbo, MiniGråbo och i trädgården! 


...en av sakerna är att måla dörren på MiniGråbo, eftersom stormen Jan (visst kallade de den så?) tog med sig stora delar av målarfärgen som satt där innan.


(null)

Bjuder på en gosig bild från i somras, som är tagen på exakt samma ställe som bilden på MiniGråbo ovan, för det var ju just det mina gossar höll på med här, att bygga upp vår fina lekstuga. 

Vardagslyckan och släppa loss

Nu börjar min visionboard (med målen för kursen i inredning som jag läser) bli så gott som färdig. 
Jag har prytt den med bilder som tilltalar mig eller symboliserar det jag siktar mot och även några citat som peppar och/eller betyder något extra.

"Vardagslycka" det klokaste citatet som jag alltid strävar mot. Man kan inte leva för att endast längta efter helger eller inplanerade äventyr. Vardagen är den största delen av livet, då måste den vara den stora lyckan.

"Man ska bara släppa loss och köra på" är något jag måste jobba med. Jag funderar gärna en, helst två eller tre gånger extra. Ibland måste man bara lita på magkänsla och köra på! Tro på sig själv och sin kunskap. 

Resten av visionboarden får vara osagt och fritolkat. Riktigt kul att göra en sånhär "måltavla" och jag fick damma av arkiverade inredningstidningar sen många år tillbaka, man fick en hel del ny inspiration!

”De bruna tunga sakerna”

 
Vaknade upp tidigt imorse och kände rivjärnet i halsen, somnade om men när jag vaknade någon timme senare kände jag att febern och huvudvärken också hade kommit med på köpet. Dagens planer inställda. 

 
Milton är också hängig och Nellsan börjar få en liten tandbissing, så vår älskade papsi har tagit väl hand om oss på morgonen med god helgfrulle! 

Så vad gör man nu då? När man inte orkar sig upp ur soffan? Det känns som hundra år sedan jag var så sjuk att jag är sängliggande. 

Jag har letat fram lite gamla inredningsmagasin och bläddrar runt för att hitta de sista bilderna till visionboarden som var uppgift ett på kursen

 
Försöker samtidigt leta inspiration till mitt "kreativa hörn" här hemma. Kontoret. Där jag vill känna mig lite extra inspirerad till att jobba, plugga och sy. Just nu har jag samlat lite allt möjligt där och ska så småningom göra ett rivöver, kasta skräp och fylla på inspirerande bilder och material. 


Gammalt blandat med nytt. Milton frågade igår vad man använder "de där bruna tunga sakerna" till. De gamla strykjärnen. Sånt som är så självklart för oss men som skapar funderingar hos en 3,5åring. Jag älskar hur han är nyfiken på världen och hur han malligt berättade för pappa senare på kvällen, att han minsann visste att det var gamla strykjärn "kom, kom ska jag visa dig pappa!" 

Dags för förändring!

 
Livet har sin gång och att leva med en kreativ själ betyder förändring, ofta! Det är tur att vi är lika jag och min man, så att han inte suckar när jag får idé om att göra om i hemmet... igen! Nu är det sovrummet som borde (kommer, frågan är bara när) få sig en uppfräschning! 

 
Denna ljuuuuva vy vaknar vi till varje morgon. Det är precis lika vackert när det speglar sig en eldröd skog av höstlöv i sjön, som en spegelblank sommarsjö eller som nu, en vinterdröm. 

 
 Men nu till uppfräschningen, för utsikten behåller vi precis som den är. Jag är så sugen på att lägga in en beige heltäckningsmatta i dovrummet, detta kalla och hårda clickgolv är så tröttsamt. Mer textil i sovrummet och tänk så skönt att sätta ner nyvakna fossingar på ett mjukt och varmt golv. 



Sen har vi garderoberna. Verkligen guldvärt med så mycket förvaring! Men lite trista vitdassiga garderobsdörrar med rester av tejp från farmors gamla yoga-affisch hon hade uppsatt. Vi har iallafall gjort en uppfräschning av nya hantag när vi flyttade in, i mässing, men som sagt - jag vill ha in mer textilier!
 Så tanken är att vi ska ta bort dörrarna helt och sätta takskenor med gardiner för garderoberna istället. Några härliga beiga (såklart) i sammet kanske. Spegeln hänger vanligtvis på vår mittersta garderobsdörr men jag var tvungen att prova den på väggen istället idag, för mina framtidsplaner. Visst låter det väl mysigt?