Bortglömda lister

(null)

Två gamla lister bortglömda på loftet i uthuset, det blev startskottet för renoveringen i hallen/matplatsen. 

(null)

Jack hittade som sagt gamla, gamla lister som han skrapade rent och målade kalkgröna. De ska vi placera på vår spaljé, som vi ska bygga om. Sen ska vi passa på att tapetsera om, till denna ljuva tapet! 

(null)

Mamma och pappa har den tapeten i sitt TV-rum, så de hade några bitar över som vi provade att placera och ja, detta tror vi blir toppen! 

(null)

Här är de gamla listerna, före och efter målning. 
Fortsättning följer...

Gratitude.

(null)

Titta vilken faaaaaantastisk fin målning som en tjej på instagram målat av mig och min favotjej! 

(null)

 Jag älskar orginalbilden som Jack fångat på oss, och att nu få dessa fina målningar på den! Jag ska absolut rama in de här hemma 

(null)     


Toan med guldkant


(null)

Ett av rummen som vi är allra stoltast över här hemma i vår Villa Gråbo är vårt badrum på nedre våningen. Jag skulle fota vår nya takrosett, men fick feeling och fotade fler detaljer från badrummet som jag vill visa! 

(null)

Förvaring av tops på marmorbricka som egentligen tillhör vår gamla kassaapparat

Saker är noga utvalda och vi har en tydlig röd tråd i hela rummet. En väninna till mig uttryckte sig att "badrummet liksom knyter ihop hela huset", vilket jag tyckte var en bra beskrivning. 

(null)

Golvet! Jag kan hålla med om att det lät lite roligt när vi berättade för folk att golvet skulle vara klinkers som påminde om trägolv, förstår att folk var lite skeptiska till vår badrumsrenovering, haha. Men resultatet blev helt perfekt! 

Skänken som vi fyndade på blocket. Sågade ett hål i skivan för att sänka ner handfatet.  Även lådan under handfatet är omgjord för att passa och där förvarar vi tandborstarna och tandkrämen. 

(null)

När vi köpte skänken så hade de tidigare ägarna spraymålat beslagen med silverfärg. Jag skrapade försiktigt bort färgen med nagel och fick till min förtjusning se att de i grund och botten var gjorda i mässing. Mot närmsta färgaffätg för att köpa färgborttagningsmedel! 

(null)

Jag letade ett tag för att hitta ett passande ställ för toapappret. Detta blev väldigt bra, speciellt för att man har reservrullarna nära till hands. Finns det något värre än att vara på besök hos någon, upptäcka en tom toarulle och inte veta vart de nya ligger? Nej, inte mycket som är värre iallafall, haha! 

(null)

Handdukshängaren, självfallet även den i mässing. 

(null)

Här ser man lite av duschen bakom. Älskar detaljen på handduschen, att handtaget är gjort i porslin. 


(null)

För några veckor sedan visade jag hur jag bytt ut schampooflaskorna i duschen, och istället hällt innehållet i dessa flaskor som jag märkt upp. Fortfarande väldigt nöjd och det går dessutom åt mindre av produkterna när det är pump, snyggt och ekonomiskt! 

(null)

Mässinglampa med glasskärm. 

(null)

Alla borde ha en kandelaber i badrummet. En lyxkänsla och hur mysigt som helst att tända när man ska duscha (vi har glasdörrar in till duschen, så man har ständig uppsikt på ljusen) 

(null)     

Snart kommer julkänslan

(null)

En kravlös lördag med hela familjen, en lördag helt i min smak. När molnen lättade på eftermiddagen så passade vi på att gå ut för att andas in lite frisk luft, sparka boll i löven och få lite höststädning gjord. 

(null)

Nu är trädgårdsmöblerna intagna (igen, efter att sommarvärmen återvände förra helgen) förutom Mini Gråbos, de får stå ett tag till. Det är där vi placerar fikastunderna nu på hösten. 

(null)

Alldeles alldeles snart kommer mina julkänslor att komma. Samma visa varje år, att efter naturens alla gula färger fallit till marken, och den trötta mörka perioden kommer, då kommer julkänslorna och längtan efter snö. 

(null)

Än är det vackert, när löven lyser upp. 

(null)

Lillans första höst. Man kan fundera på hur frusen hon kommer bli stackarn, när kylan väl biter till. Hon är född mitt i den varmaste sommaren på länge, och även en ovanligt varm höst, hon har ingen aning om vad kyla är ännu. Tur att vi både köpt och fått en drös gosiga babyfiltar. 

(null)




Att önska till en tremånadersbebis

(null)
 
I ett samarbete med Giftstory så har Minelle fått hem denna fina badcapé med broderat namn som en fin tidig doppresent. Så fin med rosett och allt. 
 
(null)
 
Vi planerar för fullt inför Minelles dop, bl.a skriver en önskelista på det vi tycker att hon behöver eller tycker är fint. Jag tycker att det är svårt att veta vad man ska önska sig, eller också vad man ger bort i doppresent. På giftstorys hemsida får man hjälp på traven, eftersom det finns färdiga kategorier för presenter till dop, nyfödd eller födelsedagspresenter, till henne, honom, examen mm.  
 
(null)
 
Att brodera, eller trycka namnet på gåvan gör så himla mycket tycker jag. Det känns plötsligt mer "genomtänkt" och fint, att just denna är tänkt till lilla Minelle. Så många av gåvorna vi önskar är just sådana, personliga. 
 
(null)
 
Jack har även önskat ett dockskåp till henne, det tyckte jag var lite gulligt, det tyckte han att hon skulle ha ett eget. 
 
Badcapén hittar ni här.
 


Äpplet faller inte långt

(null)

Man brukar säga att barn inte gör som man säger, utan de gör som man själv gör. Milton var ett bra exempel på detta förra veckan när han plötsligt tog över mammas roll som fotograf, mitt i bullfikat.  

(null)

Han hittade snabbt rätt knapp för att få till en bild och visste såklart att man var tvungen att kika i hålet för att se hur bilden skulle bli, nog har han granskat sin mor noga när hon fotat allt i sin omgivning. 

(null)

Älskar hans foto-pose! 

(null)

Naturbegåvning! 

(null)

Det var ett nöje att gå igenom kameran efter att den varit i Miltons händer. Många var ett enda stort blurr såklart, men många bilder förvåndade mig faktiskt! Kolla bara in dessa! Ni ser ju vem som ska få fota mammas profilbilder hädanefter, haha! 

(null)

Lite snett och charmigt! 

(null)
Och en bulle fastnade på bild! Kanske ska starta en bakblogg åt Milton? Skämtåsido, men låna kameran ska han absolut få göra flera gånger. Måste försöka få tag på en leksakskamera i julklapp, tror det skulle bli en succé! 




Hemmagjord glass av smoothie

(null)

Världens enklaste hemmagjorda glass! 
Allt man behöver är:
En mixer
1 banan
1 dl mjölk
1dl frysta hallon
1dl frysta jordgubbar
1 kryddmått vaniljsocker
Någon typ av glassform, mina är köpa på Panduro.

Ingredienserna kan man såklart variera hur man vill. Jag har tänkt prova med kokosmjölk och kakao någon dag. 

(null)

Man mixar helt enkelt bara ihop ingredienserna och häller i formarna för att sedan låta dem stå i frusen och stelna till.  

(null)

Jag valde att ringla över lite smält choklad över glassarna, på dessa är det Marabous mörka choklad med pistagenötter i, jättegod! 

(null)




En sommarfika i oktober

(null)

Igår kom mamma och pappa ner för att fira Jack lite i efterskott. Vi dukade upp fikat på soldäcket! Helt galet att kunna ta en fika mitt i stekande sol i mitten av oktober. Vi fick plötsligt dra fram altanmöblerna igen, som vi packat in för vinterförvaring. 

(null)

Jack sa att han aldrig tidigare någonsin haft ett utomhuskalas. Förståeligt eftersom oktober vanligtvis brukar vara aningen kyligare. 

(null)

Att vi dessutom fikade med lite färska jordgubbar till kladdkakan gjorde det hela ännu mer förvirrande, va det i augusti han fyllde? 

(null)

Helt underbart, som att vi fått sommaren lite förlängd. Otroligt skönt då jag haft lite separationsångest till sommarens varma och slappa dagar.  

(null)

Solen glittrar så fint på sjön. Alla Jacks framtida födelsedagsfikor får mer än gärna se ut precis såhär! 

Smoothie making med kåpor och dubbdubb

(null)

(null)

En liten smoothie-verkstad! Äntligen fick han göra sin smoothie, precis som på hans favvoprogram: Bing. Vi passade även på att göra egen glass av smoothien, gott på gott liksom! 

(null)

Lite dubbdubbar (Miltons namn på jordgubbar) hallon och andra frukter. Tänkte lägga ut receptet i ett eget inlägg. 

(null)

Vi fick hämta hörselkåporna! Jisses vilket oljud en mixer kan göra. Men vad gör väl det när man kan ha lite musikkrysset i öronen medans man mixar lite, tyckte Mille, som hade radiokåporna! 

(null)

(null)

Dags för upphällning och avsmakning såklart! 

(null)

Och efter någon timme i frysen kunde även glassarna smakas av. Det blev en hit, bland både den lilla och stora gossen i familjen! 

(null)

Jag ringlade över lite choklad på glassarna också, supergott! 

(null)














Grattis världens bästa pappa Rosö

(null)

Igår firade vi pappan i huset som fyllde 26år! Jag och barnen pysslade lite presenter på förmiddagen. 

(null)
Paketen har jag prytt med tapetstuvar och hampasnöre

Milton målade en teckning till pappa, han tecknade "Pekås" berättade han för mig när han satt och målade med sina kritor. Så noga med var ingången skulle vara osv. Haha, denna lilla spexare, vart får han allt ifrån?! 

Vi tryckte även fot- och handavtryck av båda barnen, för att göra en personlig tavla. 

(null)
Innan pappa Rosö kom hem från jobbet så pyntade vi med serpentiner och pompoms, lade fram presenterna på bordet och välkomnade honom med sjönsång i dörren 


Bullet journal i strålande sol

(null)

Ni som följer mig på instagram (malinroso) kanske såg hur jag & Minelle tillbringade eftermiddagen idag. I solen, med en penna i hand. 

(null)

Jag fick nämligen hem en bullet journal i brevlådan idag. Så medans lillan sussade i bilstolen så passade jag på att inviga blocket med lite kludd. 
Tänkte visa i ett annat inlägg mer om vad en bullet journal är och vad det står i min. 

(null)
Och denna utsikt från soldäcket . Jag behöver inte säga mer än så. Mer än om det är någon gång jag vill skryta så är det med det här, att jag får se denna vy varje dag, är så glad att vi bor där vi bor 

Bullfika på Mini Gråbo

(null)

Idag efter att jag och Minelle hämtade storebrorsan på dagis så passade vi på att ta tillvara på denna galet härliga höstdag med sommarvärme! 

(null)

Vi lastade bullarna som farmor var förbi med förra veckan och promenerade ner till Mini Gråbo. 

(null)

Det känns otroligt lyxigt att kunna ta en fika ute, i bara tröja i mitten av oktober! 

(null)

Hösten är som allra allra finast just nu, när varje liten växtlighet har fått en orange färg. Mini Gråbo har ju nästintill havsutsikt också, lite av sjön ser man från dagens fikaställe. 

(null)

Till våren ska vi försöka snickra till en liten veranda/soldäck på Mini Gråbo och placera de små trädgårdsmöblerna på.

(null)

Mina hemmgjorda saftglas är otroligt smidiga när man tar fikat ute, med en klåfingrig 3åring och glaset kan hamna lite på sniskan. 

(null)
 
Babyskyddet Doona + (med inbyggda hjul) som vi fick hem i samarbete med Doona, är så smidigt att använda som "stol" åt Minelle nu innan hon kan sitta, men man såklart vill ha henne med vid bordet ändå!  



Hjärtskärande för hönsmamma

(null)
En myshörna i Minelles rum 

Jag minns så väl BVC-sköterskans ord när vi skulle ta tremånaders-vaccinet på Milton "det är klart att han blir ledsen, det är ju första gången i livet som någon är elak mot honom". Så himla sant och så himla hjärtskärande. Idag var det Minelles tur. 

(null)

Antingen så hade jag glömt hur nervös jag var inför Miltons sprutor, eller så var det just för att man gjort det tidigare som man visste någonstans i själen, hur hjälplös man känner sig som mamma när de sticker ens barn med onda sprutor. Jack fick vara lugnet i familjen idag och tog ledigt från jobbet för att kunna vara med. Det gick iallafall bra för lillsmulan idag, nu är det gjort och storebrorsan var också med på plats som hjälpte till att avleda tårarna med lite Buzz lightyear. 

(null)

Vi pratade om det senast igårkväll jag och Jack, det här om rädslan för att våra barn ska stöta på fel personer i livet och att någon ska såra dem (nej inte med en vaccinationsspruta kanske, det är ju i all välmening). Jag skulle bara vilja hålla dem i varsin hand varje dag, varje minut, livet ut. (Varning för hönsmamma!)  Åh vad jag hoppas att de är uppmärksamma med människor de möter genom livet, och inte går på allt för hårda nitar. Ibland undrar man vad man gett sig in på, bara tanken på att någon av dem ska slå sig eller bli sårad gör att det knyter sig i magen. 

Är man mamma så vet man på riktigt vad både oro och kärlek innebär 
Mina älskade hjärtan.


Press for champagne

(null)
Vi har en bar på vår övervåning med något glest utbud dock, eftersom jag och Jack dricker ytterst sällan, senast var på vårt bröllop för snart 1,5år sedan, haha. Men det ger ändå en speciell känsla av att ha en bar att samlas runt när man får besök, oavsett om det så är pepsi man bjuder på, eller ett glas vin. 

(null)
Jag pysslade ihop en skylt till baren idag. Har haft en silverram liggandes ett bra tag så jag spraymålade den istället i en guldfärg, letade upp en passande knapp som jag limmade fast och stansade sedan ut text med min märkmaskin. 

(null)
Vi får väl se om den håller vad den lovar med champagnen, men nog blev den lite rolig iallafall. 

Ny look

 Nu var det dags att förnya looken på bloggen. Jag kände att jag ville ha en header som representerar bloggens innehåll. Nästan allt jag bloggar om handlar om kreativitet på ett eller annat sätt, om det så handlar om foto, sömnad, renovering eller inredning. Så jag bakade ihop en kompott med verktyg och material som man använder på ett eller annat sätt för att skapa . Och lite fika på det såklart.

(null)

Så jag fick hjälp av min "assistent" på förmiddagen, han heter Milton är 3år gammal och hjälper mig placera föremålen på rätt plats för att få till en bra bild, haha! Och lillfisan hang samtidigt på min mage i bärselen och sussade så sött. Ljuva mammalivet när det är som bäst! Och se, så fina bilder vi fick ihop till headern! 

Designen är allra finast när man ser den på datorn, men jag vet att största delen av mina läsare läser den på mobila enheter och då anpassar sig bloggen efter det och designen ser då lite annorlunda ut, därför visar jag en skärmdump på datorlooken. 

Vad tycker ni? Blev det fint? 



Livets gång

(null)
Tredje året på gymnasiet hade jag min praktik på Panduro hobby, roligaste praktiken någonsin som varade i 8 veckor, det resulterade även i att jag senare fick jobb både i Karlstads och Charlottenbergs butik. Men det var livsfarligt eftersom man ständigt fann nya pysselmöjligheter och hade dessutom personalrabatt, haha! 

Jag hittade bl.a fina tyger från kollektionen Tilda som matchade så snyggt, så jag sydde en vimpel och ett lapptäcke av de. 

(null)

Vimpeln pryder numera min dotters fönster, lustigt hur många olika vägar man tar i livet och vart det leder, tänk om jag hade vetat att den skulle få sin plats just där för de där 6år sedan som hunnit gå sen jag gjorde den. 


Märkbart

(null)
Fann en saknad vän när jag rensade här hemma, min märkmaskin, så nu har äntligen rätt namn hamnat på postlådan (är ju bara 1,5 år sedan vi gifte oss...).  Jag ska försöka rensa i fler lådor och strukturera upp lite med märkta lådor, så Dymon dök upp lägligt. 

När vi flyttade in i huset så fick jag en hög med gamla glasburkar av Jacks mormor. Dessa burkar märkte jag upp med min märkmaskin och fick ett snyggt skafferi! 

(null)
Funktionellt, snyggt, lättillgängligt och man ser dessutom tydligt när det börjar ta slut i burkarna och dags för påfyllning. 

(null)
 
(null)
Milton älskar gammelmormors plättar, så egentligen skulle jag märkt burken med "plätt-sylt". 

Blåa toner och elefanten i rummet

(null)
Jag har fallit pladask för ljusblått. Man kan tro att jag bara skulle klä min dotter i rosa och blommigt (okej, större delen av hennes garderob består av just det, men inte bara det) men just ljusblåa klänningar är så himla fint och speciellt dessa två nykomlingar! Känns väldigt Madicken, stor favvo! 

(null)
Älskar detaljerna som broderiet längst ner på den bakre klänningen och puffärmarna på den främre. Upptäckte dessutom att den prickiga klänningen har en tunn underkjol så kjolen blir lite mer puffig (är det ens ett ord? Haha!)

(null)Måste bara få visa er en närmare titt på Minelles elefant! Visst är den fin! Ni vet när man känner att man bara måste ha en elefant i sitt liv?! Så kände jag när jag & Jack strosade kring i Göteborg i våras och sprang på elefanen på Zara home. Den rymmer dessutom mycket i sin mage, perfekt för att gömma leksaker i framtiden. 

(null)
Och bara för att förtydliga och inte låta ytlig. Nu är hon pyttepyttebebis och har ingen aning om vad hon har på sig, så då väljer jag och Jack vad hon ska ha på sig och vi väljer såklart det som just vi tycker är fint. När hon blir större och får egen vilja så får hon såklart välja bort både rosa, blommigt och klänningar om hon vill, det är en självklarhet!