Lyckopiller


Vardagsrum no.2


Man kan kanske tro att detta skulle vara ännu en "Milton-hörna" här hemma, med tanke på barnvagnen, men icke. Här är vår kisse Claras favoritplats. Den gamla barnvagnen har vi haft i flera år som dekoration men agerar numera också som kattsäng sen ca ett år tillbaka.


Och ja jag måste ta mig i kragen & gå och fylla på med kronljus!



Jag älskar detta fönster som är en fotoram, tycker att det är så fint med de små hasparna & det passar bra in med alla andra gamla detaljer vi har i hemmet! Har skrivit ut bilder från instagram som pryder den.



Sju sorters blommor


Blommor i håret på midsommar är lite av en oskriven regel. Nikita snörade på joggingskorna, jag drog på stövlarna för att ta på mig uppdraget "plocka blommorna i det högre gräset" och storkorgen fick följa med.



Detta kort togs sekunden innan knotten gick in för att äta upp oss. Men en fylld korg med blommor fick vi. Sju sorter + till och med. 



Att sedan binda kransarna var verkligen inte "en dans på rosor" till och med såpass klurigt att vi övervägde att vi skulle köpa färdiga kransar nästa midsommar. Fast det är ju något speciellt med att gå ut för att plocka blommorna själv och skapa sin egna. Vi har nog hunnit glömma bort svårigheten till nästa år.



Sill&småtimmar


Jag är så himla glad över denna helg. En midsommarhelg som faktiskt inte regnade bort & som blev en helg man sent glömmer. En helg med fantastiska & viktiga människor.



Finaste killarna i kransar.

Den innehöll ju allt som den klassiska midsommaren faktiskt ska innehålla. God mat (till och med sillburken som Nikita själv fick sitta och smaska på), lekar, jordgubbar, plocka blommor & binda de till kransar, knott, kurandet under filtarna på altanen när småtimmarna smög på. Och midsommarkransen i trä som stod mitt på matbordet räknas också.



Har nämnt det förut, att Nikita är verkligen en favvo hos Milton. Han skiner upp som en sol när hon kliver innanför dörren och han får alltid härja riktig med henne. Att gå & hålla handen är ju favoritsyssla nu, och självklart ställde gudmor upp och traskade tusen varv runt huset med Mille.



Fina fina sommarkillen på sin allra första midsommar.

Vi avslutade helgen med kalas tillsammans med halva släkten hemma hos mormor & morfar, och även en snabbvisit av farmor & farfar och lite senare av kompisen Ludvig med familj på kvällen. Tror att Mille också är löjligt nöjd med sin första midsommarhelg.



En idyll i skogen


Idag har vi spenderat vår dag bland kossor, får, grisar, getter, kaniner..... Ja en himla massa djur! Pappa Jack kom på den briljanta idén med en liten tripp till Mariebergsskogen i Karlstad.



Pappa Jack har ju nämligen semester, äntligen! Så himla härligt att kunna komma iväg hela familjen och bara njuta av varann. Det behövs efter en tuff vår med sjukhusbesök & sjukdomar.


här var höjdpunkten på hela resan, för både oss & Mille. Han sken upp som en sol när han fick syn på grisarna. Skrattade åt allt de gjorde, haha. Så himla härligt att se han så intresserad och road av de.



Världens finaste!



Favoritsysslan just nu, att få traska runt själv, med hjälp att hålla i armarna. Han vill gärna gå själv och ska prompt släppa händerna ibland då han inte förstår att han ännu inte riktigt har balans som räcker till.



​Miljön är ju så mysig! En idyll i skogen, med djur, röda stugor, fina lekparker, och alldeles strax bortom stadens mest trafikerade gator. 



Always remember to check your pockets...


Jag fick ett roligt & fint print av mamma häromdagen. Satte det i en snirklig ram & placerade det på hyllan i tvättstugan.



Det är faktiskt väldigt användbart, för många gånger har man glömt dessa symboler som man en gång lärde sig på hemkunskapen i högstadiet...



Denna mening skulle behöva stå skrivet i pannan, missar det typ varje gång... Mina hörlurar t.ex. har överlevt 2 tvättar hittills!



STOP and smell the flowers


Jag rullade med en trött Milton i vagnen till närmsta blomfyllda dike & plockade med en bukett hem.

Det är ju rena rama vardagslyxen att kunna plocka en bukett i kvällssolen precis utanför hemmet och sedan placera dem på köksbordet. Snittblommorna från blomsterhandeln blir inte lika aktuella på sommarhalvåret, man får passa på att ta vara på de guldkorn som svenska sommaren faktiskt ger.



Midsommarkransen❁

Klicka på bilden, på det hårband du vill kika lite närmare på, för att komma till inköpsstället.

Jag tycker att det alltid är fint att ha söta blomband som dekorerar håret, men speciellt till midsommar såklart. Och har man inte tid att binda egen krans, eller kanske vill ha något snabbt & lättfixat som inte vissnar så är ju dessa perfekta! Jag gillar verkligen det med ljusrosa & vita rosor, tätt & fylligt. Billiga dessutom!


En bild från tidigare midsommar, med ett blomband i håret ❁ 



Där ögonblick blir till evighet


Vilken fantastiskt solig & somrig kväll det blev av denna tidigare regniga & gråa dag. Vi tog oss en tur till Milles gammelmormor i Nordmark & gick även en promenad i sambons barndomsby. Det blev en riktig nostalgitripp.

Eftersom jag & Jack blev ett par redan när jag var 13 & han 14 så har vi tillbringat mycket tid tillsammans bland dessa grusvägar & gräsängar. Många spontana cykelturer i skogen eller upp till fotbollsplanen, tiden kändes där & då helt oändlig



Pastel PomPom♕

Jag älskar popmpoms! De är så fina som dekoration. Jag hade blåa, i olika storlekar & nyanser som dekoration på Miltons dop, de hänger nu i taket på hans rum, ovanför hans säng.


Nu har jag köpt mig några fler, i ljusa pasteller ~ puderrosa, ljusgrå & beiga. De tänkte jag använda som dekoration någon annanstans i hemmet.



Jag har ännu inte bestämt vart de ska få sin plats, beställde många (även några fler som inte är med på bilderna) så jag kanske ska placera ut några stycken på lite olika ställen.



​Bilder på vart de till sist kommer hamna dyker upp längre fram på bloggen. Jag är iallafall så förtjust i mina nya pastelliga-fluff-fluff-molnliknande-bollar.

Popmpomsen kommer härifrån 



BLUE + GOLD


Här är pysslet jag beställde från Panduro hobby. Här ska pysslas kalas-dekoration till Milles 1årskalas! Har redan börjat klippa ur lite 1:or från det blåa pappersarket. 



Pastellblå & glitterguld. Tyckte att rosetterna var så fina! Får se om det blir någon slags dekoration, eller om de får sitta på paketen.



Hattifnatt


Här är en liten del från vår hall. Hatthyllan har vi tillverkat själva. Otroligt nöjd med den & unik dessutom, som är det allra bästa, är lite anti massproducering.



Jag skulle dock önska lite mer förvaring i hallen, det krävs ju det med alla vantar, mössor, skor osv. Byrån är fullproppad (!) och är det något jag är dålig på så är det att ha ordning i lådor... Jag bara slänger ner allt. Kanske ska bli nästa to-do här hemma, att rensa byrån.

Mattan är relativt ny (från Rusta) & är toppenbra! Det blir ganska grusigt & blött hos oss, som kör in & ut med barnvagn, men mattan avvisar jättebra & är superenkel att dammsuga av.



Dessa krokar är toppen! De rymmer många jackor, eftersom de är tredelade & kan skjutsas åt olika håll, även fast jag ogillar att ha 1000 jackor hängandes framme (trots att det ofta blir så ändå..) Men när man får gäster så är det toppen att det får plats.



Jordebubbar&Djungelvrål


Jag & lille Mill åkte till "storstan" en sväng igår för att hälsa på våra härliga tjejer. Först lunchade vi med gudmor Nikita, en av Miltons absoluta favoriter, så himla glad i hennes sällskap, både jag & Mille.



Det "råkade" bli lite mer än bara lunch, haha... Sprang ju på några passande nykomlingar till garderoben också. Mitt intresse för kläder har växt enormt nu efter graviditeten, jag vet inte om det kanske beror på att man liksom uppskattar kroppen mer efter vad den gått igenom.



Efter lunchen så for vi vidare till Josefine & Jennifer. Satt ute på gården hos Josefine & käkade jordebubbar & djungelvrål om vartannat, och bara pratade om allt & inget, myspys.



EFTERLYSNING!


Tänkte kolla om det finns någon som har denna kappa liggandes i gömmorna? Den kommer från H&Ms kollektion 2014.

Det är sånt HA BEGÄR på denna alltså!

Jag har sökt efter en kappa men inte hittat någon som duger, så trillade jag över denna diamant på en blogg & fick sedan se att den var från 2014, typiskt.

Gör iallafall det jag kan och efterlyser ifall någon har en över. Vet inte i vilka storlekar den såldes i så har du en till salu oavsett storlek så hör av dig här eller maila mig på [email protected] eller [email protected]



Tusen känslor i en kropp...


Glädje. Förväntan. Nervositet. Ledsamhet. Förtvivlan. Tacksamhet. Ja inte riktigt tusen kanske, men många känslor på en och samma gång i en enda lite kropp...


Idag har jag "jobbat". Jag har varit på nya jobbet & planerat & pratat ihop mig lite med kollegorna. Även fast det bara vart en halvdag så är jag S Å trött! Mycket att ta in och bara det att sitta vid ett skrivbord & fokusera i flera timmar är ovant efter en lång mammaledighet.


Det är verkligen med blandade känslor jag känner att min lilla lilla bebis snart fyller ett, vilket innebär att jag börjar jobba & han börjar så småningom på dagis.


Men efter idag är jag mer taggad än någonsin på höstens utmaningar med nya jobbet, superduper kollegor & jag vet att lillfisen kommer att trivas så bra med att få leka av sig med andra barn, han älskar ju det och är så social av sig. Men jag kommer trots allt verkligen att sakna våra hela dagar ihop! Får hoppas att det är som de andra erfarna dagisbarns-föräldrar sagt som jag pratat med - Att man får istället all mystid ihop & att man verkligen får kvalitétid med barnen när man kommer hem på eftermiddagarna & helgerna.


Tur att Jack ska vara lite pappaledig med skrutten först, så hinner jag vänja mig lite innan vi "lämnar bort honom" på dagis. Först & främst ska familjen ha en hel sommar ihop!


Mammaledigheten har verkligen varit det bästa året i mitt liv, och jag antar att jag har en väldigt tillfreds & gosig bebis att tacka för det


SUIT UP!


I fredags åkte finkläderna fram när det var dags för skolavslutning & studentfirande.



Lille Mille är så stilig i sin skjorta & fluga!


Jag undrar hur många pussar som hamnat på dessa goá käkar under hans 10 månader i livet, haha.



Milton mitt i gäspen. Det blev en lång dag för skrutten, men trots det var humöret på topp ända in till läggning sent på kvällen.



Åh titta på dem! Det är något speciellt att se de tillsammans, varandras idoler.

Jag är minsann rik på livet jag, tillsammans med dessa två vid min sida!



Babbel om ljus&blommor


Jag älskar att mysa till lite extra med tända ljus på kvällen, när lillfisen (aka. killen som ska utforska allt nu) i huset har somnat.



Den vita kandelabern som svärmor & svärfar gav mig för ett par år sedan fick byta plats till vardagsrummet. Men vi har alltid slut på kronljus här hemma, eldar upp de så snabbt, så vanliga stearinljus fick duga så länge.



Och när jag ändå var i vardagsrummet & fotade så var ja bara tvungen att föreviga den vita pelargonen som blommar så fint i fönstret bakom soffan. Massor av knopp.



Förberedelser inför 1årskalas!

Det känns helt ofattbart men om lite mer än 2 månader fyller vår son 1år. ETT helt år! Stora stora killen!

Jag älskar ju att förbereda & planera, så jag har börjat lite smått att förbereda kalaset. Pinterest (.com) är stora inspirationskällan!

Färgtemat blir blått, guld & glitter. Klart att lillprinsen ska ha massa guld & glitter!

Jag har beställt lite ballonger, & även pyssel från Panduro. Ska försöka pyssla ihop det så snart som möjligt.

Jag är ute i god tid, därför att jag vill verkligen inte behöva stressa ihop något i sista minuten.

Jag ska ju dessutom göra första dagarna på nya jobbet i samma veva som kalaset, så jag vet att det antagligen kommer att vara nog nervigt och rörigt runt den tiden ändå.

Jag vet att Milton inte kommer att minnas ett skvatt från hans första kalas, men jag vill ändå göra det som ett fint minne, för oss. Och man har ju faktiskt bara en ALLDELES FÖRSTA födelsedag i sitt liv. Och så är det ju så förbaskat kul att arrangera sånt här tycker jag! 



Alla bilder i detta inlägg är inspirationsbilder hämtade från Pinterest.com


Lilla blöjrumpan


Jag ville ta en fin bild på Mille i nya skorna häromdagen, lättare sagt än gjort... Nu när han börjat tagit sig fram på egen hand så är det svårare att bokstavligt talat fånga han med kameran.



Att sitta still är inte längre kul när man kan röra sig tycker Mille. Men ärligt talat så älskar jag dessa bilder som man liksom verkligen får "fånga" i ögonblicket. Älskade lilla blöjrumpan! 



Bling bling&grävskopor


Min andra halva var till Gotland för en vecka sedan med jobbet. Han kom hem med varsin fin överraskning till mig & Milton.



Ett par silvriga örhängen från svenska "SNÖ" till mig. Jättefina & passade så fint till mina pärlörhängen. Smidigt med fler hål i öronen så man kan matcha snyggt.



Mille fick ett helt paket med nya & STÖRRE grävskopor från märket Catepillar (han älskar ju sina mindre som han haft tidigare). Man tror inte att "en sån liten" ska förstå, men oj vad ivrig han blev när Jack höll fram kartongen med grävskoporna i., försökte greppa de innan Jack ens fått bort plasten

Det här med att få skämma bort din lilla lite & se glädjen är oslagbart. Och jag älskar ju överrsäkningar själv också. Han skämmer bort oss världens bästa sambo/pappa!



Looking stunning


Igår anlände Milles nya pjucks. Alltså dom är ju sååå söta, mycket sötare i verkligheten än på bilderna från affären. Satt som en smäck på hans små fossingar också.



Spana in de blåa små detaljerna!



Titta så små de är! Helt ofattbart att hans små fossingar faktiskt har varit ännu mindre (!) när han föddes. Lilla plutten som börjar bli stor.



Summer sorbet


Det är aldrig fel med lite färg på naglarna, men att dessutom ha en fin bränna på kroppen & en pastellig färg på naglarna är sååå himla somrigt & fint!



Här är några av mina lack, just dessa är från Depend.



Den allra ljusaste rosa av dem sitter på mina naglar just nu, som även är den senaste i samlingen. Lacket är dessutom matt & jag gillar verkligen hur man ser liiite extra brun ut i den färgen. Från depends nya serie summer sorbet, med härliga pasteller i matt yta.



Kokosmums


Fann ett recept på dessa fyrkantiga kaloribomber häromdagen som jag var tvungen att prova. Resultatet blev smak av mumsmums med kokos på, alltså megagott! 

Nästan lite farligt goda, kan svälja ner hur många som helst när de känns så luftiga & lätta, tror dock inte att de ger samma känsla på kroppen efter för många, haha.



Vill du göra egna kokosmums så finns receptet här:

4 ½ dl strösocker
¾ dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl vatten, kallt
1 ½ msk gelatinpulver
1 ½ dl vatten, kokhett

Garnering
3–4 dl kokos
ca 1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.

2. Blanda gelatinpulvret och det kokheta vattnet i en kastrull.

3. Häll den varma gelatinblandningen i sockermassan och vispa kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.

4. Garnering: Blanda kokos, kakao och vaniljsocker i en skål.

5. Strö ett tunt lager av kokosblandningen i botten på en form, ca 20 x 26 cm, klädd med bakplåtspapper. Bred ut skumsmeten jämnt ovanpå och strö kokosblandning även på ytan (spar en del till kanterna). Låt formen stå i kylen och stelna i ett par timmar.

6. Lyft över skumkakan på en skärbräda och skär den i bitar. Doppa kanterna i kokosblandningen. Förvara rutorna i kylskåpet.

Receptet är härifrån


Till minifossingarna

Jag tycker att Nike air är så snygga i modellen! Ska själv införskaffa mig ett par så småningom har jag tänkt.

Men först ska min lilla favorit få ett par. Passade på att klicka hem dessa då det är 25% och dessutom frifrakt på dem idag! Klicka här för att komma till dessa tjusingar, ange koden "6juni" i kassan så aktiveras rabatten.

Alltså spana in dessa minisar! Han kommer att bli stencool!

Med söta små blåa detaljer!


Another beauty...


Pysslade ihop en ny luftballong med annat tyg än den förra, till min mamma på morsdag.



Denna variant fick en sydd korg i filt. Lite kul att göra som "back in the days" och komma med något egengjort till mamma, fast denna gång en luftballong istället för teckning. Ballongen verkade bli minst lika uppskattad. 



DIY - Rosett


En liten & enkel Do-it-yourself på en rosett. Så himla simpelt & resultatet blir att se så fint & välgjort ut! Jag har använt mig av filt-tyg för att få lite stadga i rosetten.


1. Dessa tre bitar är vad som behövs.

2. "Kläm ihop" de två stora delarna mot varann.

3. Vira den sista biten runt de två ihopklämda bitarna. Sy fast den på baksidan. Klipp bort eventuellt överflödigt tyg. 

4. Klart! 


Supersöt detalj som kan piffa upp vad som helst.


Let's discover the world


Alltså denna killen! Tänk vad han förgyller mina dagar. Varje dag blir ett nytt äventyr, något nytt han ska upptäcka eller lära sig. Man är alltid sysselsatt med denna solstrålen vid sin sida.



Igår fick han cykla för första gången. Nyfiken & nöjd bak i barnsitsen spruttade han med munnen så fort en lastbil for förbi oss på vägen, så go.



Efter cykelturen så tog vi en tur till mormor & morfar för en paus, ett premiärdoppet i poolen.



Och eftersom åka cykel blev en succé så tog vi med oss farmor idag på en tur till Storbrons hagar & kikade på kossorna.



Och tidigare idag tog vi en picknick i lekparken tillsammans med mamma & bebis-gänget. Så himla härliga dagar med härliga människor & min absoluta favorit, Mille ♡ 


Imorgon natt kommer äntligen pappsen hem efter en tur till Gotland. En båttur & inviga Milles sötaste mini-flytväst står då på schemat! ♡