Paket från påskharen

(null)
Traditionen med påskägg/påskpaket från "påskharen" fortsätter såklart även iår. Vi valde faktiskt bort godis i ägget iår, han kommer få godis från våra nära och kära så det räcker och blir över, det är ju trots allt vi som föräldrar som får ta hand om vår kille som är stin av socker sen, haha! 
 
(null)
Så i årets paket gömmer sig boken Skrotnisse och Pelle Svanslös, samt ett pussel med Musse Pigg. Det är favvogrejen just nu, att lägga pussel, så detta pussel blir en ny utmaning för honom eftersom han lägger de pussel som finns hemma varje dag och kan de snart i sömnen.  Så inatt har (kommer) påskharen smugit sig in i sovrummet och lagt paketen på sängbordet, påskafton kommer alltså inledas med pusselbygge och sagostund, bästa möjliga starten! 

My workspace

Här är min lilla hörna för kreativitet, dock väldigt väldigt städad, vilket inte tillhör det vanliga. 

Just nu är jag mitt bland skoluppgifter (kursen jag läser) samt i kreativitets-flow utöver det, så skrivbordet är fyllt av brôte, allt från en symaskin till en massa papper liggandes. 

Men det är ju också det som är tänk, att det är just där jag ska breda ut mig när jag behöver vara kreativ. Där och på matsalsbordet som står brevid, när skrivbordet blir lite litet för all brôte! Tur mannen min byggt ett robust och stort bord dit! 



Sovkompis

(null)
Än är inte vaggan bäddad och klar, ska försöka hitta något fint enfärgat bäddset. Men en liten, otroligt mysig, sovkompis har fått flyttat in. 

(null)
Mofars fina vagga! Med hjul, perfekt att dra runt en sovande bebis om man behöver förflytta sig i hemmet. 

(null)
Sovräven är hela 2,5m lång och kommer funkar prima som spjälskydd! Men nu, när lillasyster fortfarande är innanför magen, så får räven sova sött bredvid Mille på nätterna, i stora sängen 

(null)



Påskpyssel med potatis ❁

(null)
Idag har vi påskpysslat här hemma. Jag delade potatisar och skar ut mönster, sen doppade Mille dem i färg och tryckte påskägg på pappret.
 
(null)
Dessa fökläden är guldvärda! 

(null)
Sen klippte vi ut äggkartong och målade, tuppar på gång! 

(null)

Här är slutresultatet av dagen pyssel! Fjädrarna på tupparna är plockade från mormor och morfars hönshus. Tuppen till vänster har Mille målat helt själv med vit hobbyfärg och den till höger har Milton och pappa målat tillsammans med vanliga kritor, båda teknikerna funkade prima! 

(null)
Ett av Miltons påskäggs-tryck 


Boa in sig i puderrosa sammet

(null)
Gosedjur från kurragomma.nu / Soffa Från Kids concept /  korg från Jollyroom.se / gardin från Jotex / Tält från Jollyroom.se

Magen den växer, lillayster börjar ge hårdare och hårdare kickar från insidan för varje dag som går. Jag tror att jag börjar komma in i "boa inför bebis-stadie" här hemma. Jack bar fram vaggan från kattvinden här hemma häromdagen, då kändes det liksom mer verkligt helt plötsligt. 

(null)
Kuddar från Jotex

Fina vaggan som min morfar byggde till Milton, nu ska lillasyster få ärva den  tänkte visa bilder här någon dag när jag boat in den också! 
Jag är sugen på att börja med lillskrutts rum och har (såklart, den inredningsfreak som jag är..) börjat planera för hur det kan se ut. Basen på själva rummet blir antagligen vit eller beige, då inredningen och leksakerna kommer färga rummet!

 
(null)
Soffa från Kids concept

Soffan är bara för fin! Mille har en likadan på sitt rum fast i beige, som han älskat ända sen han var så liten att han kunde ta sina första steg kring den och nu använder den till sagoläsning lika gärna som garage till sina bilar. 




Svansjön

(null)
Idag fick jag äran att stå som modell åt  den duktiga fotografen Julia Berg. Hon tar så vackra och drömmiga familje- och gravidbilder, kika in på hennes instagram för att se (@juliabergfoto) 

(null)
Vi mötte upp henne vid en sjö och det var en magisk miljö med snön, vattnet, den låga solen och de nyfikna svanarna i bakgrunden. Hon har en hel garderob med långklänningar att låna ut till gravidfotograferingar och jag bar 2 olika under denna fotografering. Vi tog endel par- och dessutom familjefoton med Jack och Millebus också, så roligt att få pryda väggarna här hemma med familjefoton på oss 4 
Längtar så efter att se slutresultatet! 



Målarhörna

(null)
Miltons farbror Tom, hade en gammal skolbänk på rummet när han var liten och nu, ca 25 år senare så gav vi den en liten renovering. 

(null)
Jack slipade bänken och jag målade skivan i griffeltavelfärg. 

(null)
Så nu har Millebus en liten hörna på lekrummet där han kan man måla och vi kan fortsätta anordna turnering i Bamses färgspel (när vi hade bänken stående i hallen under renovering så drog Milton dit  några stolar och bad oss komma och spela Bamse med honom).

(null)
Här är en förebild på bänken.