Classic & fantastic

 
(null)

Jag vet inte vem som uppskattar denna slappa hemma-söndag mest idag? Jack som sprang 6,4 mils löpartävling igår, jag som roddade 2 barn mellan vätskestationerna och hejarropen (dock med guldhjälp av superfarmor) eller våra småttingar som blev riktigt slitna efter att ha hejat på pappsen hela långa gårdagen i hettan. Galet bra kämpat att lyckas springa över 6 mil i stekhet värme och tuff terräng, heja världens bästa löpar-pappa! 

Vi njuter iallafall, om möjligt, mer än vanligt av att bara vara hemma-hemma idag. 

(null)
Junikvällar när de är som bäst. Ett hjärtegull i gungan på altanen (ser ni småfossingarna?) och det andra hjärtegullet krypandes på soldäcket 

Lite rot och skrot i trädgården har vi iallafall fått gjort tidigare idag, Jack klippte gräsmattan medan jag och barnen grävde en ny rabatt. Imorgon blir det ett besök hos lokala handelsträdgården, igen (är nog en av deras trognaste kunder denna sommar, haha). Håller en tumme för att de bl.a har rosor på stam hemma på lager, för att kunna pryda våra Höganäs-urnor som vi har bredvid ingången till gården. 

Ja, rosor är classic and fantastic. Se så klätterrosen trivs och frodas på baksidan.

Älsklingar kring halsen

(Inlägget innehåller en guldglittrig reklamlänk)
(null)

Något jag bär varje dag, är mina älsklingar kring halsen. Jag beställde halsbandet till mig själv i "push-present" (genialiskt påhitt för att få en anledning till att få en present eller köpa något till sig själv för att man fött barn, det om något är ju värt att fira) av en tjej på instagram, som gör dessa smycken själv. Har burit det varje dag sen september. 

(null)

Detta är mitt "every-day-kit". Jag är ju inte jätte bling bling, utan kör för det mesta på samma vinnande koncept. Plus den allra största favoriten då, vigselringen. Älskar älskar roséguld som klockan är i. 

(null)

Med dessa små godingar, eller pärlemoskimrande pärlor i örsnibbarna. Ni ser ju, inget Snoop-dogg-blingande-krimskrams kring nacken här inte. Litet, diskret och mycket mycket vackert. Dessa är från Snö of Sweden och finns att köpa här. 

Time to shine

(null)

"Varje tid har sin charm"
Så sant som det är sagt, både när det gäller årstid, ålder, barnens ålder och så även sommarblommorna. När syrénen blommat klart börjar rosknopparna att ploppa upp. Nu är pionens guldstund och jag tänker ta vara på varje liten minut...

(null)

...med tanke på att jag inte trodde att jag ens skulle få ta del av några egna pioner i trädgården efter att Jack aka. Pionmassakern gjorde ett litet rens i rabatten i höstas. Skulle vara så snäll så snäll och rensa undan så att jag kunde fröså något fint tiill våren. Dessvärre gick visst även pionerna under hans kategori av "ogräs". 

(null)

Men titta! Det ska mycket till innan dessa små cerisea bollar ger vika, jag fick pion-njuta i år igen!  Nu börjar dock de allra sista sjunga på sista versen ute i rabatten. Underbart är kort som det sägs. Men då ser vi fram emot nästa blommas "time to shine". 

Bl.a Smultronschersminen är näst på tur att ta över stafettpinnen, redan idag nallade jag några knippen vita, smultrondoftande blommor att pryda badrumskommoden med. Ljuvligt att snart kunna ta en fika på verandan och slås av ljumma vindar som doftar smulton, mmm!




Kaffe & kaka

(Inlägget innehåller reklamlänkar)
(null)
 
Idag blev jag sugen på första koppen kaffe på över....1,5 snart 2 år sedan. Anledningen var för att det lurade en choklad-kladdig-kaka i frysen och ett gäng svenska jordgubbar som frestade på köksbänken. Kombon kaffe och choklad är en fullpott. 
 
(null)
 
Jag gjorde det högtidligt genom en skön stund på trappen, bredvid pellisarna och i svalkande skugga. Behöver jag säga att den koppen smakade bra fint?
 
(null)
Jag bär en blommig klänning i trikå, skulle kunna bo i den, så mjuk och skön. Här hittar ni trikåklänning (H&M)
 
Någon "kaffetant" är dumt att kalla mig, eftersom jag klarat mig alldeles ypperligt i 2 år utan en enda kopp, men nu när skruttan börjat amma mindre och hennes mage blivit tåligare (hon fick magknip när jag drack kaffe och sedan ammade) så kan jag lyxa med kaffe och kaka då och då. 
 
(null)
 
Favoriassietten som jag köpte i den lokala inredningsbutiken i stan för flera år sedan, från Greengate, här hittar ni en liknande från märket Villeroy & Boch serien Gray pearl eller denna ljuvliga (så fin, vill ha heeeela serien hemma!) från Mio, serien Ester. 
 
(null)
 
Som Håkan bråkan säger i Sunes sommar "slutt", och gott vare. 

Fiskelycka blev fikalycka

(null)

Båtpremiär, fiskelycka och dunderfirande. Hur firar man sin andra bröllopsdag på bästa sätt? Tillsammans! ...och med lite fika såklart!

(null)

Så vi packade fikakorgen, lille sverigeflaggan (ska självklart hissas på självaste bröllopsdagen) och kastade upp fiskespön på axeln för att vandra ner till bryggan. 

(null)

Mina små småttingar i flytväst, så söta att man gråter en skvätt!

(null)

Minelles första båttur, hon ger den nog inte allra bästa betyg eftersom vi tog med henne precis i mat/sov-dags, oops, vart är föräldraplaneringen? Så fort vi kom i land fick hon mysa ner sig och amma, då blev allt förlåtet. 

(null)

Nä, någon fiskelycka blev det varken från land eller från båten, men fika det hade vi, massor. En riktig fika-lycka. 

Vi rodde i land till en sten, på den förlovade vi oss, fotade våra bröllopsbilder och firade även förra årets bröllopsdag. Platsen är idyllisk.

(null)

Sån härlig eftermiddag och kväll, ett firande i riktig Rosö-anda 


Vinnarskalle, i light version

(Inlägget innehåller reklamlänkar)
(null) 

Lediga sommarkvällar hörni. Milton rotade i lådorna här hemma och hittade det gamla Trivial Pursuit- spelet "Disney edition" som han var väldigt nyfiken på. Klockan var egentligen dags för dusch och nattning för länge sedan, men äsch. Det var ju långledigt så de skitiga sommarfötterna kunde vänta en timme till på dusch. 
 
(null)
 
Det är ju många Disneyfilmer han ännu inte sett, lyckliga kille, så många härliga fantasivärldar att upptäcka. Så vi fick välja ut frågor, för att spela fairplay.
 
(null)
 
Han är en liten vinnarskalle, likt sin pappa, men än i light version (herrejisses...). Men så roligt att se hans intresse för pussel och spel.

Liknande spel Trivial Pursuit familjeupplaga finns att köpa här.
 
(null)
 
Fiaspel (Kids concept)
I spellådan här hemma finns ett gammalt fia-med-knuff som jag fick från häst-bokklubben Pollux (för 15-20 år sedan?) som han lärt sig att spela. Kanske ska han få en uppdaterad variant med dessa söta spelpjäser i födelsedagspresent i augusti? 
 
(null)
 
Eller detta söta spel med Mumin Alias (Tactic). Alias för barn. Måste introducera honom för Muminfamiljen också.
 
(null)
 
Detta Lär dig läsa ABC (Egmont kärnan) skulle Milton älska! Bokstäver är allra roligast just nu 
"Mammaaa, vad börjar prutt på för bokstav?"
"pappaaaa, här är ett M som i mamma, Milton och Minelle" 

Så detta alfabetspel spel ska nog få sig en plats här hemma i spellådan. Jag älskar sällskapsspel så nog är jag lycklig över att jag skapat mig en egen liten spelkamrat! 


Pirrigt virrvarr och att få bli hans

 
 
Idag är det två år sedan jag gifte mig med min stora kärlek. Två år sedan jag vaknade med ett lyckligt pirrigt virr-varr i magen, ett pirr likt julaftonsmorgon-pirret man hade som liten.
 
 
Hela dagen fortsatte i julaftons-pirr-anda, fast mitt i sommaren och den stora väntan på att få bli hans, på riktigt. Hans fru
 
 
Nära och kära samlade. En kärleksfest. 

 
Vi ville ha ett idylliskt, mysigt midsommarbröllop hemma, i vårt paradis på jorden. Och tänk att det fick vi, så magiskt som det kan bli. 
 
 
Vigsel mitt i Miltons lunchvila, då får man ta igen sig lite på pappsens axel. 
 
 
Sen var det äntligen dags! 
 
 
"Du får nu kyssa bruden..." 

 
Lyckobubblor och utgång till ljuvmusik från livebandet. 

 
Denna känslan. Nygifta! Skål på det! 

 
Vet ni vad jag tror att vi står och småskrattar åt här? Att jag och Nikita, precis samtidigt under vigseln, kom på att jag inte fått med mig brudbuketten ut och hur vi ger varandra en blick typ i stil med 

"shiiit! Buketten!! Skynda hämta!!!" 

Haha! Eftersom jag höll hårt i pappa som ledde mig och mina nervösa spagettiben fram till altaret så hade jag inte en tanke på buketten, men vi upptäckte detta bara någon minut in i vigseln, som tur är. 

 
När smilbanden fått kramp efter all korttagning och poserande så tappade vi det för någon sekund.

 
...okej, en seriös till då! Bara för att få detta dreamteam förevigat på en fin bild. 

 
Två år. Vår andra bröllopsdag, så himla glad över att få kalla honom min man. Min min min. 

 
Ett glädjeskutt för en lyckad vigsel och bröllopsfotografering, vidare mot.... middag! Ganska vrålhungriga här, även om det inte syns på oss, men när nerverna började släppa så kom hungern krypandes. 

 
Syns det att grabbarna (Jack och hans bestman Oscar) stod för uppläggningen av köttet? Haha, de var SÅ stolta över att de fick plats med allt på en och samma bricka. Den blev omtalad bland gästerna. Det syns inte lika bra på bild men berget var högt, och stabilt, oerhört stabilt, haha. 


Åh vad jag önskar att man kunde återuppleva denna dagen igen och igen och igen!  

Vi har sagt att det var så kul att gifta sig så vi ska förnya våra löften och göra om det var femte år för att det var så himla roligt, så nu är det bara tre år kvar då, wohooo! Puss på kärleken och för min och min mans bröllopsdag, må det bli många många många till älskling 

Alla bilder i detta inlägg är tagna av vår fantastiskt duktiga bröllopsfotograf Malin Stolt.




Lite Ledin och blommor

(inlägget innehåller reklamlänkar)
(null)
 
Alldeles precis just nu sitter jag ihopkrupen i gungan på altanen, med datorn i knät, godispåsen en armlängd bort och "sommaren är kort" med Ledin i bakgrunden. Det kallar jag sommarlovsbloggning. Jacken och barnen är på framsidan och tvättar bilen tillsammans (alla tre lika nöjda och glada, papsens kärlek till bilvård verkar redan ha smittat av sig på båda... haha), så jag fick en lugn stund för lite bloggning och mailande.
 
(null)
 
Midsommarafton igår, en supermysig sådan. På förmiddagen gick hela familjen på "uppdrag-plocka-midsommarbuketten" som från början var "uppdrag-plocka-midsmmarblomster-till-midsommarkransar" men när vi upptäckte att ståltråden var slut så fick det duga fint med en maffig bukett istället.
 
En liknande blomkorg för sommarens picknickar eller buketter finner ni här, hos Adlibris (dessutom "cykelvänlig", tipptoppen ju)
 
 
(null)
 
Småsten + sjö = lycklig snart-fyraårig-kille. Tänk vad roande det kan var när det plumsar och skvätter av små stenar. 
 
(null)
 Midsommarflickans urgulliga midsommar-klänning (ett helt set) hittar ni här, hos H&M
 
Och min alldeles egna fina lilla midsommarflicka. Tur att mormor hade ett lager med midsommarkransar hemma så hon senare under dagen fick lite blommor i håret på sitt allra första midsommarfirande.



Semestertider


(null)

Nu är det semester på riktigt. Vet ni vad man gör när man inviger semestern? Man rullar fram husvagnen! Vilket är precis vad vi har gjort!

(null)

...eller mer korrekt sagt; skruvat upp en krok och hängt dit vårt hemmabygge åt de små semestrande pippifåglarna. 

Den rullande blå campingdrömmen, om man är en talgoxe eller blåmes (jag var tvungen att googla "småfåglar i sverige" för denna mening, då min fågelkunskap är minimal, mina exempel skulle vara skata eller kråka, som är aningen för stora för husvagnen, haha...) 

(null)

Ett hemmasnickeri som jag och min pappa pysslat ihop tillsammans, jag älskar den och hoppas att någon pippifamilj vill semestra i den i sommar. Annars duger den gått till att bara titta på också, bidrar liksom med semesterstämning oavsett.

Har ni föressten sett Elins gulliga fågelholks-utmaning på instagram? Kika på den här. Ett litet urdrag:

"Är ni med mig på  #holkutmaningen2019  ? Gör ett hållbart val genom att avstå något du skulle köpt som du egentligen inte behöver och köp istället material för att bygga holkar eller köp en eller flera färdiga holkar." 

En gullig uppmaning och "anledning" till att vara lite kreativ, tycker jag.

Minelles önskelista

(inlägget innehåller reklamlänkar)
 
Det är inte lätt inte, att önska till någon annan och speciellt inte när denna fyller sitt allra första år. Stort, men också omöjligt att veta vad denna lilla kabrat kommer att vilja leka med framöver. Men vissa saker funkar i alla lägen, så här kommer några små söta önskningar till vår blivande ettåring!
 
(null)
 
 
Förvaring, förvaring, förvaring. Det går inte att få för mycket av, speciellt inte i ett barnrum med tusen leksaker. Kistan är så himla himla söt, samtidigt som den rymmer väldigt mycket, toppen toppen! Att jag gillar personliga detaljer är ingen nyhet och klossarna är både ett fint minne och rolig leksak.
 
Samlingsboxen med Astrid Lindgren är nog alla barns stora dröm, för vem gillar inte Astrids alla klassiker? Minelle är aningen liten just nu men det dröjer nog inte, Milton var inte alls stor när han började titta på Pippis alla tokigheter. 
(null)
 
Jeansjacka H&M (stl 86) / Regnkläder (strl 90) 
 
Kläder går alltid hem. Ett regnställ är något hon antagligen (läs: garanterat) kommer att behöva, så detta rosa, drömmiga set vore toppen att ha att växa i. Jeansjackan får tala för sig själv. Ljuvlig. 
 
(null)
 
Sockersöta skor från Kavat som hon kan lära sig att gå i, de rosa finns här (strl 20) och de mönstrade här (strl 20). 
 
 
 
Den här är jag otroligt nyfiken på, "The baby guestbook för barn som klarar av att höra sanningen" en rolig fylla-i-bok. Skulle vara roligt att låta kalasgästerna få skriva några rader. Finns här hos Adlibris.
 
 
Böcker om Babblarna, också från Adlibris.
 
Klappa-känn-upptäck böcker uppskattas av en liten ettåring. denna Boken om min trädgård från Adlibris.
 
 
Detta fantastiskt fina print, i barnets realstorlek när det föddes, är något vi gärna vill pryda väggen med hemma. Printet hittar ni här.
 
 Den kanske allra största önskningen, som vi önskat köpa en längre tid, är en cykel/promenadvagn där vi får med båda barnen. möjligheten att kunna ta en kvällstur med cykeln, hela familjen, det vore underbart. Denna finns att köpa här. 
 
 Till våra nära och kära:
 
 
 


Lilla lillasyster

(null)

Lilla lillasyster. Väldigt väldigt snart ett helt år fyllt. Det känns som hon alltid funnits hos oss, men ändå känns det alldeles för tidigt för att hon ska bli ett helt år. Är det så att hon förblir vår lilla bebis just för att hon är lilla systern, den lilla systern med dessa gose gos armarna och det långa långa håret. 

(null)

För ett år sedan trängdes hon i min stoooora mage. "Bara jag hinner ta sommalov" önskade jag redan i maj, när folk kommenterade min enorma mage och frågade hur långt över bf jag hade gått... trots att det var över 2 månader kvar till beräknad födelse. 

(null)

Och tänk om vi bara visste då, att vi skulle få vänta i en extra vecka efter BF, en låååååång vecka. När värkarna väl började så kände jag bara äääntligen, snart får vi träffa henne! Och det skulle bli väldigt snart då hon var ute knappt en timme efter att vattnet gick! Det finns ingen känsla i världen som slår eller kan beskrivas, som när man får upp sitt barn på bröstet  

Nu ska vi få tillbringa hela långa sommaren tillsammans. Jag och min tös. Tillsammans med världens bästa storebror och pappa såklart. Inga större planer, bara vara hemma och njuta av sällskapet och ta dagen som den kommer. Kanske någon spontantripp om vi känner för det. Låter som ljuv musik i mina öron 

Har ni några sommarplaner? 

Sommarens ”lussekatter”

(null)

Måndag och starten på midsommarveckan. Det är så mycket sommar det kan bli just nu, grönska, värme och lediga dagar. Kvällssolen är magisk hos oss dessa dagar. En av tusen anledningar till att jag älskar vår lilla plätt på jorden, Villa Gråbo. 

(null)

Dagarna flyger förbi och egentligen gör man ingenting fast mycket, ni vet. 

Dagarna ägnas åt livsviktiga sommar-sysslor som att Milton hämtade såpvatten hos grannen aka. gammelfarmor, för att spraya bort bladlusen från vår klätterros, eller lusekatterna som Milton säger. Julens lussekatter kommer få en helt annan betydelse för mig till vintern nu, haha.

Nu ska jag ta kvällsrundan med vattenkannan och se hur lusekatterna har det, sen ska jag faktiskt njuta av sista kvällsolen tillsammans med en tidning i schäslongen på altanen. Sommarlov! 


När vardagen är guld

(null) 

Sommarlovet kunde inte börjat bättre. Strålande sol, lugnt, kravlöst och hemmafix. Milton och papsi röjer för altanbygge kring MiniGråbo. Kan ni tro att någon är nöjd över att pappa snart är hemma på heltid under fleeera veckor? 

(null)

Allt pappa gör, gör också Milton. Allt. Senare under dagen körde de in lite ved, Milton med sin lilla skottkärra och Jack med sin storkärra. Så alla verktyg och redskap har vi dubbletter av här hemma, orginalstorlek och "Mille-storlek" det är ett måste. 

(null)

Jag och Nellsan skördade årets första smultron tillsammans med de små rödsvarta pigorna, det kryllar av dom hemma på gården just nu. 

(null)

De allra sötaste små bebbe-fingrarna kring gammelfarmors gamla kaffekopp, fylld med sura små smultron. Livets allra första smultron. Så nu har Milton fått konkurrens i smultronplantorna, ensamrätten upphörde. Det är tur att de växer i hela rabatten på framsidan.

Skolavslutning & tårta

(null)

Idag hissar vi flaggan (i år fick det bli inomhus, eftersom stormen tog vår flaggstång på gården i höstas, pang! så small den av på mitten...) hörni, det är sommarlooooov! 

(null)

...nästan iallafall. Skolavslutning idag men Jack jobbar någon ynka dag till veckan, men sen är hela familjen Rosö lediga i många många veckor tillsammans, blir alldles varm i magen av lycka. Grabbarna grus bakade den årliga sommarlovs-tårtan tidigare idag, vi firar starten på sommaren! 

(null)

Och jag plockade in en bukett med somriga favoriter, förgätmigej och hundkex.

(null)

Just nu är grillen igång. Köttet, majsen och potatisgratängen står redo för sen blir det kvällsmat i kvällsolen på altanen. 

(null)

Och gräddtårta till efterrätt! Milton har redan godkänt ingredienserna, alla smakade "peeeerfekt" så slutresultatet kan inte bli annat än toppen. 
Nu ska jag fortsätta att njuta av starten på sommarlovet tillsammans med familjen. 

Hoppas ni får en fin kväll och bra start på helgen ! 


Jag och mina påhitt

(null)

Godkväll, mina vänner!
I skrivande stund har jag tagit en liten paus från tapetsering. Jag beundrar min man för att han orkar stå ut med mina påhitt, haha...

Igårkväll satt jag och scrollade på pinterest, hamnade på matsalsinspo, så jag sa till Jack "bli inte förvånad om jag möblerat om när du kommer hem från jobbet imorrn..." 

efter några misslyckade försök och släpande av möbler hit och dit så konstaterde jag att nä, något annat behövs för att det ska kännas hemtrevligt och ombonat. Gick in i vårt förråd och hittade en helt oöppnad tapetrulle efter kökstapetapetseringen för 5 år sedan.

Minuten senare hade jag plockat fram tapetlimmet, tapetkniven och när Jack kom hem från jobbet satt en helt ny tapet uppe, fast bara en våd än så länge. 

(null)

Men reaktionen när han kom hem och fick se den påbörjade omvandlingen var ett uppmuntande "vad fint du gjort älskling". Är han bäst eller är han bäst. Oavsett påhitt så står han alltid bakom. Stort som smått. 

Så nu är operation matsal igång, jag har snart tapetserat klart hela den påbörjade väggen och nästan offrat en halv hand. Klumpig med tapetkniven, slinter jag och blodflödet sätter fart, med en tapetvåd på sniskan, full i lim, så löper jag in på toan efter första bästa plåster. Miltons pingvinplåster eller skavsårsplåstet. Miltons pingviner fick därför plåstra om mig.

Nu hoppar jag ner i tapetlims-hinken igen. Ha en fin kväll! 

Elefanten i rummet

(null)

Nu är det helt färdigt, Zoot på barnens lekrum. 

(null)

Elefanten och gänget slipper släpas runt på golvet och trängas med allt från timmerbilar till barnböcker, nu har de istället en given plats med tydlig skyltning, ZOO. 

(null)

Det blev lite snett och ojämnt här och var, sådär perfekt operfekt, ni vet? Men den är nog stabil för att hålla åt en lättviktare till elefant och en mjuk snögubbe.

Vad tycker ni? Gillar ni den? Ge gärna inlägget ett hjärta med gilla-knappen här nedan 

Spretigt & busigt till flickebarnet

(null)

Imorgon är det den 12:e och det är dags för 11-månadsfotografering av Minelle, en bild på exakt samma ställe, som jag gjort varje månad sen hon föddes. Vi fuskade med en dag denna månad, inte så noga med exakt dag. Jag och barnen plockade lite blommor tidigare idag för att skapa både en krans (passande när det snart är midsommar) och siffran 11. 

(null)

Sen var det "bara" att sätta igång.... varje år när midsommarkransen ska bindas så hinner jag glömma bort förra årets resultat av googlingen "hur man binder en egen midsommarkrans". Det slutar ändå med att jag knyter lite här och lite där, för att sedan få något som liknar en cirkel av blommor. 

(null)

Och en krans blev det ju tillslut. En spretig, busig variant. Alldeles perfekt på det lilla flickehuvudet. 



Piffa inför storkalas

(Inlägget innehåller rosafluffiga reklamlänkar) 
(null)
 
Nästa månad har vi en ettåring här hemma, herregud, lillsnuttan. En av mina favoritsysslor här i världen är som bekant, att planera och fixa "tema-kalas". Jag vet att hon inte kommer att minnas någonting från hennes allra första födelsedag men det blir ett fint minne för oss som familj.... och dessutom en anledning till att piffa och roa sig för mamman, tjohooo! 
 
(null)
 
När jag köper och även skapar kalasdekorationer själv (födelsedag, dop, bröllop, midsommar osv..)  så tänker jag ofta på att jag gärna vill kunna anända de flera gånger, eller alternativt använda som inredning efter att kalaset har ägt rum. Känns annars så tråkigt att bara lägga undan eller kasta bort. Pom pomsen från Minelles dop har hängt som dekoration i hennes rum sen i november och nu kommer de till använding igen på ettårskalaset.
 
(null)
 
 Till det stundande storkalaset har jag köpt dessa fina "pin weels" som jag tycker blir en otroligt fin detalj inne i barnrummet. Lekfullt. Tills kalaset får de provisoriskt hänga på hyllan, sen ska jag nog försöka hänga de från taket.
 
(null)
Liknande matta ELLOS / Soffan Kids concept / liknande sittpuff ELLOS / Liknande sänghimmel ELLOS/ Liknande lampa EOS Mio / Nalle/kaninen Teddykompaniet/
 
 Den rosa drömmen. Kanske kommer hon avsky rosa när hon blir äldre, efter mammas alla rosa påhitt.

Månaden efter är det storebrors tur, och han har haft egna önskemål på kalastema och dekorationer, så himla kul! Vad vi ska pyssla ihop då delar vi med oss av någon annan dag på bloggen. 

Ha en fin måndagkväll! 



Dikesbukett & tvångs-shopping

(Inlägget innehåller reklamlänkar)
(null)
 
Igår hade vi en heldag i Karlstad. Grabbarna grus skulle springa stadsloppet, minimini respekrive det ordinarie. Toppeninsatser båda två, såklart.
 
(null)
En yvig dikesbukett direkt från sommaren
 
Karlstad bjöd på strålande sol och värme, ända tills Jack springer upp på målsträckan... pang! Spöregnet slog till och under varje litet tak och träd stod människor ihopkrupna, i hopp om någon torr fläck. 
 
Milton sprang under ett träd och tog skydd under picnicfilten med farmor och kusinerna. Jag sprang till trädet bredvid, skyndade mig att dra ner sufletten på vagnen, så Minelle höll sig torr. Sen börjar jag fippla efter regnskyddet bland alla väskor... nä. Det låg kvar hemma det. 
 
När regnskuren var över så var jag blöt överallt. Ända in till trosorna... dubbla ombyten nedpackade till barnen men noll till mamsen.
 
(null)
 
Vi hade bokat bord senare på kvällen för att äta middag med några vänner, så jag blev tvungen att kila in till närmsta affär för att shoppa en ny outfit, annars hade jag antagligen frusit ihjäl. I all hast fann jag en fin sommarklänning, jeansjacka och ett par nya skor till Milton, hans gick nämligen att krama ur efter regnet. Bra fyndat i farten ändå. 
 
(null)
 
Mannen min lägger ytterligare en fin Karlstad-bricka i prishyllan och Milton har redan hunnit samlat på sig mer medaljer än jag gjort under hela min livstid (med mina skrytiga Milkoloppet x 2, haha!).
 
(null)
 
Här kan ni klicka er vidare till min fina klänning  jeansjackan och Milles snygg-skor från H&M. 
 
(null)
 

Bygget utan press och stress

(inlägget innehåller söta reklamlänkar) 
(null)
 
Vi har gjort det förr, byggt ett soldäck. Då under en extrem tidspress och med ett krav att det skulle vara så stort att vi skulle kunna äta bröllopsmiddagen på det. Jag och Jack kämpade många kvällar och nätter tillsammans (efter nattning av Milton), med allt ifrån att gräva ur grund till att skruva i alla skruvar i trallen. Kvällen innan vårt bröllop skruvades sista skruven i och vi invigde det rejält med både bröllopsmiddag och bröllops-dans-party dagen och natten efter. Här ( klick) kan ni se en liten glimt av dukningen. 
 
Nu blir det under helt andra omständigheter. I betydligt mindre format och utan någon tidspress alls. Tanken är att Mini Gråbo ska bli med soldäck någongång i sommar. Och här har jag samlat lite inspo. 
 
 Bild lånad härifrån
 
Inget soldäck just här, men titta på denna urgulliga uteplats! Lite blommor, ett parasoll och en fågelholk senare så kommer vi ha världens bästa fikaplats i sommar. 
 
Bild lånad härifrån
 
Denna fantastiska uteplats gör mig så sugen på att bygga en liten mini-pergola som man kan låta en klätterros gå lös på, så himla mysigt. Kanske får bli nästa sommars projekt. Vårt soldäck är tänkt att gå lite i samma form som denna, med lite veranda framtill och större på ena sidan. Vi ska även fixa något räcke att skruva upp Miltons brevlåda på. 
 
 
Och så småningom ska de får sin egna lilla kiosk på soldäcket. Milton & Minelles egna lilla glasskiosk/korvmoj/grönsaksmarknad. 

Ytterligare lite lekstugeinspo, till insidan och lite till fikabordet (titta på den lilla mini-dammsugaren och semlan!!) på utsidan. Frukt och grösakslådorna skule vara helt perfekta till kommande kiosk. klicka på respektive produkt på bilden för att se och läsa mer. 


The Zoo

(null)

Gosedjur, alla föräldrars stora fasa... eller? Hur många gosedjur kan ett barn äga egentligen!? Och om man då har två barn dessutom! Haha. Många gosedjur blir det iallafall och just därför tog jag tag i saken och snickrade ihop ett eget "zoo" till alla djuren, som jag placerade på barnens gemensamma lekrum. Här är bara en femtedel av alla mjuka vänner. 

(null)

Det är endast en sak som återstår av bygget och det är just texten "ZOO". Jag har beställt bokstäver som jag tänkt att fästa stående, på kanten längst upp. Sen är jag nöjd. Alla djuren på sin plats. 

Milton blev väldigt förtjust i mammas hemmabyggda "finka" då han är väldigt inne på det här med polis och fånga tjuvar just nu. Så Zoot funkar ju precis lika bra även som fängelse!

Dörren på glänt


(null)

Sveriges nationaldag idag och och Sverige har visat sin bästa sida med strålande sol hela dagen! Dörren har stått öppen här hemma i princip sen vi gick upp imorse, det är den ljuva sommartiden! 

(null)     

Vi startade dagen med knattejogg för den lille sprinten här i familjen, en guldmedalj och hopprep i vinst fick följa med hem, nöjd (och svettig!) kille. Ett fikastopp med jordgubbar och grädde på vägen hem, hos farmor, farfar tillsammans med barnens kusiner. 

Resten av dagen gick åt till hemmafix, den allra bästa sysslan i världen tror jag. Dörren öppen så Milton kan springa ut och in bäst han vill i sina "fopplapofflar", Minelle krypandes på filten i gräset, tuggandes på en leksak eller gräs... och jag, jag byggde ett zoo idag. Kommer skriva mer om det i morgondagens inlägg. 

Nu på kvällen tände vi grillen och gottade oss med kvällsmat på altanen, i den låga kvällssolen. 

Låt detta bara vara början på denna ljuva sommartid, är tacksam och njuter varje minut av den!

Muttrande efter katten...

(null)

Idag fick Milton ha en hemmadag från "jobbdagis" eftersom Nellsan har åkt på sin livs första förkylning, stackarn. Eller stackarna. Ren och skär besvikelse i Miltons ögon när han inte skulle få komma iväg och leka av sig. Efter en lååång sovmorgon tog vi oss iallafall ut för att greja lite i trädgården, det muntrade upp Milton, lilla trädgårdsmästaren. Som han älskar att fixa och dona.

(null)
Bästa skylten. Ogräs, om nån mot all förmodan skulle missa att man fuskat med rensningen.

Han fick plantera ut gurkan som han själv varit med och frösått. Sen vattnade han, och lite till och lite till. Välvattnad gurka och jordgubbar i landet.

(null)
Det blir lätt lite häng på brallan med alla benböj i rabatterna...

Solen kom och gick men så skönt att juni-värmen äntligen kommit, så man slipper hacka tänder mellan solglimtarna.

(null)

"Kom mamma, kom!" 
Milton lyckades se den lilla röda pigan i rabatten.

 Vi sådde även lite blommor i en rabatt med frön som "blev över" från försådden i våras. Han skällde lite efter katterna (våran och grannens) när vi gick kvällsrundan i trädgården med vattenkannan i hand, och han fick se att någon med tassar gått i den nylagda jorden. De skulle banne mig inte få bajsa i hans nyplanterade blommor, haha! Håll tummarna för Miltons plantor och frön!

Kramp i vaderna av yviga buskar...

(null)

Jag lyckades roffa åt mig ett fång med syren jag också, innan de blommat över för denna gång. Det var på håret kan jag säga. 

(null)

Jag fick ordagrannt roffa åt mig, på mammas och pappas gård, då mina egna inte blommade något i år eftersom vi klippte ner de förra året.

(null)

Allt vackert har alltid en tendens till att vara aningen högt upp (läs: jag är aningen för kort) men visst är det väl lite så i livet, att vill man verkligen ha något så får man kämpa lite. Kommer ha träningsvärk i vadern imorrn...

(null)

Vackra buskar x2? De lila iallafall, men jag behöver verkligen toppa mitt hår. Det är lite väl buske just nu. 

(null)

Ser ni den lilla hyresgästen?

(null)
Titta så fint fångat av mig! Vaderna fick kämpa för varenda en! 

På vägen hem fick jag syn på ännu en syrenbuske med betydligt fler blommande blommor i och i midjehöjd att plocka... jaja, it’s all about location! Hade ju inte fått lika fina bilder där, haha!

Monstret i trädgården...

(null)

Här är vi trädgårdsmästare hela familjen... förutom hönsen. De är raka motsatsen. För någon vecka sedan planterade vi ut en klockranka, som vi hoppades skulle klättra upp i nätet och ge hönsen lite skugga nu i sommar. 

(null)

Vi planterade klätterrosen i hörnet förra sommaren men den är lite trögstartad, så vi lade vårt hopp på klockrankan som ska vara en storklättrare. Visst har det blivit fint med stenkanten runt gården? Sakta men säkert har vi samlat på oss stenar från skogen. 

(null)

En av "the twins" var väldigt nyfiken när vi pysslade kring hönsgården.... 

(null)

Numera är denna planta hälften så hög... Hönsen hade lyckats peta ut sina näbbar och tagit sig en provsmak. Nu har vi gjort ett nytt försök och låter den få klättra på en pinne, lite längre ut från nätet. Höns är verkligen allätare.