Fram med släggan, nu är det halloween!


(null)

Sedär, det blev en pumpa tillslut! Milton fick välja motiv så självklart blev det små "batmans".

(null)

Våran veranda är för tillfället ganska trist. Till våren ska vi måla dörren grön och bygga om trappen, men pumpan piffade upp det hela lite i oktober-mörkret. 

(null)

Vi använde ett fiffigt knep! Tog en pepparkaksform och bankade in den med en mjuk slägga. Lite pill och mycket myskler men se så fint det blev! 


(null)



Steppa upp med lite mer ”boooo”

(null)

Jag måste steppa upp mitt halloween-engagemang känner jag. Det höll på att gå nästan helt obemärkt förbi men icke! Jag vill ta vara på varje litet högtidligt tillfälle och göra det till iallafall något lite extra för barnen. 

Igår åkte jag runt hela stan för att få tag på en pumpa men kom hem tomhänt, nästan iallafall... lite spindelnät fick följa med. 

(null)

Så gick jag och rotade i gömmorna här hemma och titta vilka fynd jag fann i en av våra kattvindar! Mina & Miltons garn-spöken som vi gjorde för 2år sedan. Det här med barnens hemmagjorda pynt är ju de allra finaste. 

(null)

Och kvasten som jag fann i lådan bland påskägg och kycklingar, kan ju lika gärna agera kvast även till halloween-häxorna! 

(null)

Så en liten hörna blev det iallafall på bänken i hallen. 

(null)

Jack & Milton sprang in för att köpa en liter mjölk på vägen hem idag och när de kommer tillbaka till bilen så fnittade Milton
"Mamma vi har en present till dig i skoffen (skuffen)"

När vi parkerade hemma så skyndar han sig att springa bak och försöker lyfta ut en pumpa hälften så stor som honom, haha! 

"Titta mamma, titta! Vi hittade en stoooor pumpa!" 

Och det var den minst sagt, tydligen den allra allra största som fanns kvar på affären. Så imorrn blir det även karvning av pumpa, sidär det blir riktigt "halloweenigt" här hemma! 

(null)

Nu ska jag sätta mig och måla skattkarta, för det är självklart att vi ska göra en favorit i repris av förra årets dödskallejakt

Godnatt på er! 


Pumpa, med en twist!

(null)

Världens enklaste men ack så roligt pyssel till mina två små här hemma! 

Milton har nyss upptäckt nudlar och oj så fantastiskt mumsig, tycker han! Fick han välja så skulle han äta det frukost, lunch, middag. Endast nudlar, allra helst utan något till. Ofast ligger varenda köttbulle kvar på tallriken, men nudlarna, de är uppätna. Men idag serverades nudlarna med en twist, en pumpa-fast-paprika-twist.

(null)

Milton tyckte att det var så konstigt,
"Men vad är det där mamma? Går det verkligen att äta?"
men samtidigt så roligt, och tänk för att det gick att äta, lite extra roligt att äta ur en pumpa-paprika tillochmed! 

(null)

Och till efterrätt blev det pumpa-mandariner, supersmarrigt! 

Så enkla saker att göra, bara att skära till en paprika med en liten kniv och sedan fylla med nudlar! I mandarinerna har jag satt en liten stump gurka. Tips på två enkla halloween-pyssel som barnen uppskattar, för ibland är det faktiskt okej att leka med maten! 


Från illrött till bäcksvart i ett nafs

(null)

Swisssch! ...säger det så har alla de färgglada löven plötsligt hamnat i en blöt hög längst med vägdikena över en natt. 

Nu har vi påbörjat den mörka höstperioden mellan skogsröd värld till snötäckt vinterlanskap. Må den gå snabbt! 

(null)

Jag är verkligen en människa som blir påverkad i måendet av vädret, därför är alltid denna period på året allra tyngst. Men då tar man sikte mot julen och börjar sakta planera inför julklappshandling, julpynteri och annat skoj som väntar! 

...visst ja, glömmer ju bort att halloween infaller däremellan. Tänkte ordna lite godisjakt åt barnen och något passande pyssel, är det något ni vill ta del av här inne på bloggen?


Änglar med spindelfobi?

 
Mycket mycket händer i vår 4årings lilla kropp och knopp just nu. Det märks att han är inne i en riktig växtsprurt, både på längden och mentalt. Han snappar upp mycket och kommer med många funderingar. I förrgår kväll låg vi inne i hans säng och skulle somna för kvällen, lamporna är släckta sen länge och jag trodde nästan att han hade somnat, tills han viskar lite tyst..
 
-Mamma.... är dinousarier rädda för spindlar, eller äter de upp dem?
-Nä, jag tror att spindlarna och dinousarierna var kompisar svarar jag och försöker snabbt avsluta vad jag anar kommer att bli en lång konveration. 
 
Någon minut senare...
-Mamma, vart är dinousauriera nu?
-De är utdöda. Finns inte kvar på jorden längre.
-Men vart har de tagit vägen då?
-De hamnar i himlen, där alla som dött hamnar.
-Vart är jorden då? Vart går de i himlen?
-De går inte, de får vingar.
-Men mammaaa, skrattar han till och säger: de är ju inga fåglar.
-Nej, de blir änglar, som alla som försvinner från jordlivet kallas, och får änglavingar. 
-Jaha, nu sover vi mamma, kom så kramas vi, och snosar in i nacken på mig. 
 
 
Man glömmer ju liksom bort att han bara är fyra år ibland, man glömmer ju bort att han inte vet vad en ängel är såklart, att han tror att allt som har vingar heter fågel. Eller att han inte vet om dinousarier är rädda för spindlar, fast det är klart, det vet ju inte jag heller trots att jag är 26år. Det är så kul att få följa hans resa genom livet, allt han har att upptäcka, alla roliga och ibland svårsvarade frågor han kommer att ställa, allt han har att lära och allt han lär oss. Milton, min Milton, dream big, little one ♥
 
 

”Du är ju inte riktigt klok”

(null)

Jag har ju alltid varit väldigt pillig av mig. Sånt som är extremt tålamodsprövande för andra är ofta istället rogivande för mig. 
"Du är inte riktigt klok du"
 fick jag som kommentar av en vän till mig när jag berättade ett av mina projekt för tillfället, att måla om ett pyttetåg, med en pyttepensel... 

Och jag kan hålla med till en viss del, att sitta utomhus, i den värmande oktobersolen och måla ett jul-tåg kan kännas lite tokigt. Men det är tidskrävande och man vet ju att julen alltid är här fortare än man tror. 

Milton (och Minelle) får växa upp med att julen börjar tidigt i vår familj, haha. Milton är minst lika exalterad som mig att tåget ska bli klart, eftersom han redan fått provköra det på tågrälsen. 

(null)

Tåget har varit rött från början men gör sig så mycket finare i en enhetlig svart. Gulddetaljerna och alla de söta detaljerna, som små paket och nissar som gömmer sig "poppar" och syns bättre till det svarta!  Kanske svårt att få rätta julfeelingen med dessa bilder men jag lovar, när det är färdigmålat och kör runt på rälsen kring julgranen så ska jag ge det rättvisa med en julig bild! 

"It’s beginning to look a lot like christmas....." 
haha, förlåt! Nu kommer ni vara fast med julsång på hjärnan resten av veckan, hihi!