Harmoni i en bit tapetprov

(null)

Harmoni. Det är ledordet jag vill inreda sovrummet efter, med en gnutta elegans. Men ni som varit mammalediga vet att just renovering inte är första prio direkt, man är varken rik eller rastlös som mamma. Fast, det gör inget, att allt inte är gjort på en grisblink. Så länge har jag denna ljuvliga lilla bit tapetprov. Jag tror bestämt att den är så mycket harmoni som det bara kan bli. 

(null)

Tänk att plocka ut en kulör ur tapeten och färgsätta pärlsponten med, som den grönbeiga i det stora bladet, hur fint! 

(null)

Ovanför sängen pryder ett gammalt fönster väggen. Visst är väl kontrasten med det gamla och det nya fint! 

(null)

Halva nöjet med att renovera och skapa är just detta, att planera och prova, plocka dit, ta bort, lägga till, ändra. Det blir alltid minst 3 moodboards (idétavlor) eller utkast för mig, innan det blir rätt. Att få rätta känslan och resultatet tar tid, men är rena lyckoruset när man väl prickar rätt. 


Jag är gla’ i hösten ja!

(null)
 
Tre dagar i veckan, när jag & Nell har varit och lämnat Milton på förskolan, tar vi en morgonpromenad med vagnen. 45-50 min promenad här hemma i krokarna. Jag försökte uttrycka mig för Jack häromkvällen, vilken lycka i själen de där promenaderna skapar, jag sa att det är som att man löjligt går och småler för sig själv...
 
"tänk att jag får bo just här"
 
Det är sällan jag möter någon den tiden så allt är så lugn och stilla och nu på hösten dansar dimmar över sjön nästan varje morgon, magiskt! 
 
(null)
 
Varje höst känns som en nystart efter sommarens alla lata dagar och jag älskar att se förvandligen som man så tydligt kan följa på hösten, hur träden sakta men säkert går från murrigt gröna till eldigt röda.
 
Just denna höst är verkligen en nystart, med företaget. Jag är så himla glad att jag har chansen till att prova mina vingar, chansen till att forma det liv och vardag som jag drömmer om, allt med en trygg familj i ryggen som förstår vad viktigt det är för mig, som ger mig möjlighet att prova. Så tacksam. 
 

Varning för julfeber!

(null)

Åh. Vilken vecka. Det är så himla kul att det äntligen är officiellt och att jag är igång, min nätbutik Nell & the lion är online! Så himla kul att ständigt få mata ut massor av nyheter och inspirerande produktfoton! 

(null)

Och vet ni vad en av alla fördel är när man är i denna bransch? Att julen börjar tidigt! Det gäller ju att ligga steget före. Denna texten har jag så länge velat göra något med, tycker att den är så otroligt fin. Så nu finns det en tavla med den fina texten, som man kan hänga upp runt jultider för att tänka lite extra på de som inte längre finns med oss. 

"Christmas in heaven, what do they do?
They come down to earth to spend it with you.
So save them a seat, just one empty chair
You may not see them but they will be there" 

Så hörni, gå in och ta er en titt på hemsidan www.nellandthelion.com
om ni inte redan gjort det, och har ni redan kikat så tackar jag för det och hälsar er välkomna tillbaka, för runt hörnet väntar nyheter hela tiden, eftersom mitt kreativa huvud går ständigt på högvarv! 
Detta är så himla kul och jag drömmer om att få pyssla med dessa dagarna till ända!!!

Nell & the lion

(null)

Soooom jag har längtat efter denna dagen!

Idag fick jag äran att besöka My perfect day, ägaren, grundaren och den stora förebilden Pauline Grindvall (som alldeles nyss fått pris för Värmlands företagare 2019!) och Linda Blom som jobbar som marknadsassistent och är ansvarig för deras sociala medier, som jag dessutom följt och inspirerats av via hennes blogg sen måååånga år tillbaka.

Och alltså wow. Jag hade sån energi efter mötet med dessa två sprudlande och helgoa tjejer! En riktig energiboost och inspiration. Många bra tips och om inte annat en rejäl självförtroende-boost med många fina lovord från tjejerna! 

Anledningen till att jag var där idag? 
Inför lansering av mitt alldeles egna företag, Nell & the lion!

(null)

En idé och längtan efter att få skapa, hitta något som inte sätter gränser för kreativiteten. Jag behöver få genomföra alla mina idéer och jobba med formgivning...

...Därför kommer Nell & the lion att erbjuda personliga och tidlösa trädetaljer till hemmet, kalaset och bröllopet. Du som kund får möjligheten att designa med eget namn och/eller text. Jag har själv jobbat fram och designat produkterna så det är hantverk med hjärta. Ja, jag skulle kunna babbla i dagar om detta eftersom det är det enda jag andats det senaste halvåret, haha. 

Snart, väldigt snart kommer nätbutiken att lanseras så tills dess, följ oss på instagram under @nellandthelion.

...med orden:

"Livet är antingen ett modigt äventyr eller ingenting."
- Helen Keller


...kastar jag mig in i en spännande höst, hoppas att ni vill följa med! 

(null)
Septembersol hela dagen & massa munkar i magen

(null)

Vilken helg. En bra helg, med väldiga kontraster. Oxhälja, sveriges största marknad i all ära. Några munkar och lite karuseller senare så vart vi mätta på både karuseller och knallar. Efter några timmar i tivoli-vimlet gick vi hem och gav oss ut på promenad, i lugnet, i skogen. 

(null)

"Jag ser ända till Mariannelund" 
...som Ida sa högt uppe i flaggstången i Lönneberga. Här se vi ända till grannen, som bor strax nedanför den låååång backen. 

(null)

Bland alla svampar fann vi några enstaka blåbär som Nellsan glatt åt upp, hela högen. Milton blev alldeles bedrövad när han fick se att jag blivit blå om mina ringar.
"Ååååh nej mamma! HUR ska vi få bort det?!?!"
Tur att man alltid har en och annan våtservett i fickan, så jag fick visa att det faktiskt går bort och vi kunde fortsätta promenaden, haha. 

(null)

Vi tog en avstickare från skogsstigarna och gav oss ut i riktig terräng och jag är så imponerad av de små fyraåriga benen, vad de orkar med. I varje uppförsbacke skulle han dessutom hjälpa sin gamla mamma upp, så då sträckte han ut heeela långa armen och "drog" upp mig, han är snäll han. 

Och tänk för att vi hade även med oss det bästa från Oxhälja ut i skogarna, på en sten med finaste utsikten satte vi oss till ro och åt en varsin munk 

När livet är en fest!

(null)

13 år och oräkneliga blombud senare, så blir jag fortfarande precis lika glad när han överraskar med en bukett. Det är så fint att bli uppskattad med just blommor. 

(null)

Förlovningsdag. 6år sedan i fredags. Något jag inte direkt firade när vi liksom har bröllopsdag att fira nuförtiden men självklart skulle även förlovningsdagen firas, tyckte han. Och det är ju självklart egentligen, desto mer man har att fira, desto roligare! 

Som idag, idag har vi firat igen! Ett stycke registreringsbevis flög nämligen in på mailen idag. Hohoo så skoj! Så nu ska det fotas, bygga hemsida och förbereda inför lansering!