Saffran & batman

(null)

Idag invigde vi julen 2017 här hemma i Villa Gråbo. Vi inhandlade hyacinter & plockade upp alla ljusstakar från kattvinden. När vi hade julat till hemmet så började vi baka lussekatter & pepparkakor så att hemmet dessutom doftar jul! 
 
(null)

Lussekatterna blev både stora & små, och formen på pepparkakorna blev såklart batman himself, vad annars? Nu är verkligen bästa tiden på året här! 

När det lilla gör det stora

 
Att jag gillar charmen i äldre föremål är ingen nyhet direkt. Jag gillar just det där välgjorda och eftertänka som oftast finns i möbler och föremål från förr, kvalitet före kvantitet. En sak som jag faktiskt saknar på vår egna lilla röda guldklimp till villa är spröjsade fönster. Spröjsen skapar ombonad och myskänsla både utifrån och inifrån samtidigt, och det skulle liksom skicka tillbaka vårt hus utseende några decennium och på så vis matcha insidans inredning ännu lite bättre. 
 
Min dröm sen många år tillbaka är en inglasad veranda, med slingarnde välväxande mårbacka pelargoner uppradade på de långa fönsterbrädena, och att kunna byta ut dem till fina, tunna grankransar hängades i fönstren till jul, ja ni hör ju.. Jag har planerat den där inglasade verandan noga i flera år. 
 
 
 
 
 
 
Jag hittade dessa spröjsexempel på snickargladje.com, och jag var tvungen att prova hur just modellen F2K skulle passa in hemma hos oss. Titta (bilden längst upp) så fin skugga det ger i vår tunna gardin och jag kan bara drömma om hur fint snön skulle lägga sig på de riktiga spröjsen med en adventsstjärna framtill. Kan nog inte bli juligare än så. Kulturfönster är allra högst upp på min önskelista till tomten! 
 

> <img src="https://api.tourn.se/pixel.png?csid=93793" style="border:none;width:1px;height:1px;" border="0" />


Pappa, för världen är du bara någon, men för oss är du hela vår värld!

(null)
Min lilla gubbe till man har ju inga sociala medier, men han är en av mina trognaste läsare och jag vet att han kommer läsa detta, så jag vill passa på att hylla honom lite extra såhär på farsdag 

(null)
Jag älskar att dela vardagen med dig och är så glad att just du är Miltons allra bästa vän och förebild. 

(null)Team Rosö 






Inrednings-buldozern

Nu är inredningsbuldozern igång här hemma. Jag får fnatt ibland och känner för att ändra om, möblera och göra fint. Jag flyttar och ändrar om på allt som kommer i mitt synfält, typ. Tror att det är en automatisk reflex i min hjärta just nu för att försöka vänta in julpyntandet ytterligare någon dag till. Att hålla inredningsnerven sysselsatt. 

Badrumet är nog det enda som är safe här hemma just nu, det är nyrenoverat och jag har inga tankar på att möblera om, än....är väl bäst att garantera. Igår beställde jag en kökslampa, så det är nog matplatsen som får ett nytt utseende härnäst. 




Bland röda äpplen och halm

(null)
Igår när Jack kom hem från jobbet så skulle han ta med mig & Mille på en måndagstripp. Vi hamnade på Lev vackert i Kristinehamn! 

(null)
Vilken dröm. De hade julinvigning i helgen och vill man komma i jul-mood så ska man verkligen göra ett besök! 

(null)
När vi traskade ner i källaren, där det spelades julmusik, golvet var dekorerat med halm och röda tomtar varvades med polkagrisar och snöflingor då kände jag mig verkligen som ett barn på julafton! Jag bara måste dra igång julpyntningen här hemma illa kvickt!  

(null)
Och snö, tänk om vi skulle ha sån tur iår att vi kunde få lite snö på marken till självaste julafton, helst i hela december om jag fick välja. 

(null)
Jag kan inte låta bli att tokgilla den där ful-snygga krattan  i taket som de dekorerar utefter  årstid/högtid.  I somras klättrade blomrankor på den. 

(null)
Jag tror att jag ska starta en egen liten "spara-till-lada-samling" för att själv en dag kunna bygga mig en lada att duka julmiddagen i. 

(null)
Pippis godisbutik? Jag är löjligt stolt över att själv äga ett karamellställ, sizen större än Lev vackerts. Denna hörna fick mig att vilja skapa ett helt godisskåp till jul! 

(null)

Mille lyckades hitta ett litet litet tåg hängandes i en av granarna, som såklart skulle inhandlas, och jag fick med ett par skridkor hem. Efter jul-boosten avslutade vi måndagen på en restaurang med pizza ♡


(null)     








En förmiddag i friskluften

(null)
Idag tog vi en förmiddag i friskluften, jag & Mille. Hans kropp är fylld av röda prickar, vattkopporna har kommit på besök, men han verkar inte lida av de själv än iallafall, som tur är. 

(null)
Vi gjorde ännu mer vinterfint på gården, så Mille var redo med traktorn för att lasta granris. 

(null)
Vi har dessutom plundrat årets första granar, på morfars mark som vanligt, där går vår kriminella gräns, haha. Infartens Höganäskrukor är nu fyllda med två små granar som ska få ljusslingor framöver. 

(null)
Man skymtar både Mille och vår fina lyktstolpe i bakgrunden, prydd med Fam. Lindström, som får vara kvar som minne, eftersom huset gått i Lindströms släkten sen det byggdes. 

(null)
Mer granris i blomlådorna, ska fylla på med mer ris även på verandan, samt ljusslingor. Det kliar i fingrarna och jag sneglade på halmkransarna med de röda snörena när jag letade efter krukor i boden, funderar på att gå all-in på julpyntet snart! Tidigare än någonsin men så galet förväntansfull och längtan efter denna julen! 



Vintra till det

(null)
Idag har vi grejat på gården och jag passade på att vintra till det lite, innan minusgraderna slår till på riktigt. 

(null)
Tomtarna och röda band får vänta ungefär en månad till, men skridskorna och kälken fick åka fram, i väntan på lite snö som ska dimpa ner.