Fredagsfikan fixad!

De som känner mig vet att jag är en riktig pillfia som älskar att pyssla. Och detta var verkligen något som passade mig i smaken, virka minibakelser!


Just virkning har jag faktiskt inte grottat in mig så mycket i tidigare, men nu var det dags. Jag blir otålig när jag får en allt för svår utmaning, så jag repade upp starten säkert 20 gånger innan jag fick in rätta tekniken. Och känslan när man lyckas och faktiskt börjar fatta vad man håller på med är värt varenda upprepade maska.


Så det blev en liten bakelse till Milles minikök. Nästa godsak på shemat blir en våffla!

Mönster från boken "virka amigurumi: söta små glädjespridare"


Bride and groom

Fick hem sötaste vimplarna idag, att hänga på stolsryggen eller vart man vill.

 

Hade helst önskat de med "Herr & Fru" men utbudet är större i det engelska språket, och betydelsen är ju den samma.

 

Passar perfa i vårt "naturtema" med juteväv & detaljer i romantisk spets. 


VITAMINBOOST

Ni vet på högsommaren, när man legat i solen i någon timme och genomsvettas så det är avtryck på handduken när man stiger upp, när man får leta efter en skuggfläck för att svalka sig lite, när man njuter av minsta lilla vindbris för att huden känns som den kokar? passar denna perfa!


Denna nya vitaminbomb (vet inte hur ny, men alldeles ny för mig iallafall) är megagod & jag tror den gör som allra bäst på en varm sommardag, det brukar vattenmelon göra. Just idag känns den där högsommaren väldigt avlägsen (ett täcke av snö la sig plötsligt över vårklädda sverige) men den är faktiskt väldigt god en vinterdag också.

Vi är riktiga Celsius-freaks här hemma, och Jack slupar i sig alla smaker, jag däremot är lite av en finsmakare och tycker endast att Citron/lime är den riktiga hiten! Men nu har den fått en konkurrent av denna goding!Look how they shine for you

Milton & lampor är ju ett kapitel för sig. Ni minns kanske när vi satt upp de nya sänglamporna?. Den läggningen tog timmar, haha.

Lamphysterin har dock lugnat sig lite, han har upptäckt mer av världen. Men denna lite speciella och söta nattlampan som roterar och ger ett stjärnhav i taket är fortfarande en upplevelse. Jag köpte den när Mille bara var några månader och minns när han låg alldeles stilla i sängen och försökte följa stjärnorna med blicken.


Nu klättrar han istället upp på sina mega-legobitar till förvaringslådor och fångar de med händerna, gosen.Konsten att fånga en 1,5åring

Detta är en linslus, och en spexare. Jag bokstavligen låg på golvet i hans rum för att försöka få en bild på honom i nya frillen, fina frillen som fina pappsen fixade igår.


"Att klippa sitt egna barn någongång är något varje förälder måste bocka av" sa han och greppade saxen. Och se så tjusig han blev, i likadan frissa som frisören him self, snaggade sidor och längd uppepå.


Och visst syns det till och med genom bilderna hur full i bus han är?! Haha, lilla virvelvinden.


Hans soffa får agera landningsbana nuförtiden också, det är tur den är mjuk och tålig! Det var typ efter denna bild som jag bara blev liggandes på golvet och skrattade, en stilla bild i fokus på Mille var liksom mission impossible idag, och när jag låg där skrattandes på golvet så fick jag också tillslut agera landningsbana, haha!


Energiknippe, om du bara visste hur mycket energi och glädje du smittar av dig! ♡Smält is&massa fika

Jag hinner alltid glömma varje år, glömma bort alla de där typiska sakerna som jag förknippar med vår, vilken fantastisk känsla de framkallar. Som droppet från stuprännorna när solen ligger på snön, första riktiga solen som värmer när man sitter i lä mot en vägg och hur man hackar i istäcket på marken för att skapa små bäckar av smält is. Låter inte mycket för världen men det är VÅR!

Vi firade in våren i helgen med långpromenixer, korvgrillning i solen med svärföräldrarna, biltvätt på gården & massa massa fika utomhus. Pass på, ut i solen och fånga D-vitamin!


Rundad krage&knappar i trä

Igår åkte vi iväg för att uppdatera Milles garderob, han växer ju så galet fort. Vi hade presentkort kvar sen i julas och vad passar bättre än att använda det till det roligaste man kan shoppa, någonsin! Barnkläder!

Här är lite av det vi fick med hem.


Newbie är fortfarande storfavoriten. Så fina, bekväma och dessutom till bra priser. Jag älskar de där detaljerna som gör att det känns som att de är hämtade direkt från Emil i Lönneberga eller Madicken.


Denna skjorta fann Jack till Mille och blev otroligt avundsjuk på och önskade att han hittade liknande i vuxensize, för att kunna matcha lillsprutt. Och jag kan inte annat än hålla med, rundad krage och träknappar är en perfect match, både på min stora och lilla kille.


Och lite tuff ska han vara också. Jeansen är superstrech och satt perfekt på honom. Mini-stuprörs-byxor, man smälter ju.
Loveletter

Nu hoppas jag att alla inbjudningar har hittat till sina ägare, så nu kan jag visa resultatet på våra pysselkvällar här hemma.

 

Varje kort är unikt och handgjort från grunden, varje flagga i vimplarna är urklippt till en dubbelvikt trekant, påklistrad på natursnöret och sedan på kortet, klibbigt & kladdigt de luxe!

 

Och vår egna sigill, stämplad på en hjärtformad etikett, lindad på natursnöre och runt den spetsklädda juteväven.

 

Och även texten inuti korten är handskriven såklart.

 

Ja, jag skryter lite, för vi blev nöjda med dem, och roligt var det att tillverka dem tillsammans, när lillfisen somnat på kvällen och vi kunde sitta i lugn och ro och bara klippa och klistra, även det blev mysiga minnen att samla i bagaget. Och det är våra BRÖLLOPSINBJUDNINGAR. Kan fortfarande inte förstå, nu är det nära. 


Konsten att roa en sjukling...

Vad gör man när man ligger (läs sitter, att ligga ner är rena döden med trycket över huvudet...) med bihåleinflammation och är totalt uttråkad av att bara vara stilla när man faktiskt har en ledig sportlovsvecka?... Man pysslar!

 

Och man bröllopspysslar för att det ska bli ännu roligare. En början till bordsdekoration. Vi ska köpa mindre blockljus som ska pryda den lilla glasburken, istället för värmeljus. Tror det fyller upp lite bättre. Och en bukett med brudslöja eller någon annan blomma i den större glasburken.

 

Vi provtände de igårkväll och det blev ett mysigt ljus av alla glasburkar. Och snöret blev inte ens varmt, så risk för brand pga det är ingen fara. Vi ska såklart vara på plats hela tiden så länge de är tända också.

 

Bild från pinterest

Något i denna stilen är tanken att slutresultatet ska likna. Vi ska ta fram motorsågen och såga till lite rustika brickor, och eventuellt några som får bli kakfat. Tror att de rustika trästammarna kan bli fina med lite tårtpapper på, som en romantisk kontrast.


Läsning för småtting

Har tidigare nämnt goboken, som vi prenumererar på. Här är förra månadens bokpaket.


Denna gillar Mille. Med olika fordon (och instruktioner på hur man ska röra sig och låta när man läser för barnet), väldigt bra för en 1,5åring när det händer något mer när man läser, det blir lite mer intressant då.

Det är faktiskt perfa med goboken, de skickar ut böcker som passar barnets ålder.


Och så har vi min favorit denna månad. En bilderbok, där det finns allt möjligt hämtat från vardagen.

Den här känslan när ens barn börjar snappa upp ord. Vissa stunder är han som en svamp, suger åt sig och försöker rabbla orden vi säger, fast på sitt lilla sluddrande språk.


Brukar ni läsa för era små?

Vi började läsa godnattsaga varje kväll för Mille redan när han var 4mån, då köpte vi "pixi-adventskalender" med ny bok varje dag. Och nog tittade han och lyssnade redan då, men det är ju roligt nu, när han själv är med och "diskuterar" vad man ser i boken.