Vardagslyxar

Vardagslyx är rosor på bordet som är hämtade direkt från sin egna trädgård. 


Det är något speciellt med rosor ändå, ställer man dit ett gäng rosor så blir hela rummet lite mysigare. Likadant med foton, finns det med en ros på bilden så blir det bara så mycket finare helt enkelt. 



Att tvätta med stil ❊

Kan man tvätta med stil? Ja, nu kan familjen Rosö det! Eller rättare sagt torka. Min kära man har byggt finaste torkställningen! 

Jag har skissat & han byggt, precis i vanlig ordning, haha. Det är tur att vi är ett helt galet bra byggteam, jag är även den som balanserar längst upp på stegen för att hålla i och kolla så att det är rakt, och sen målningen såklart. 

Och den blev ju så fin! Samma snickarglädje som på vår veranda, klart det ska matcha!  


Puderrosa & skavd lack ❁

Roséguld mot brunbränd hud och naglar med lite avskavd lack, sommarkitet tvåtusensjutton ✓


Snirkliga detaljer

Vi slog våra kloka huvuden & kreativa händer ihop, jag & min man. Jag började skissa upp snirkliga detaljer på brädor och Jack började såga. 


Lite snickarglädje på verandan var det tänkta slutresultatet och här är en liten processbild. Det tar sin lilla tid att skissa, såga, måla så vi tar några i taget. 


Vi ska beställa en gammaldags emaljskylt med vårt husnamn "Villa Gråbo" på och sätta ovanför mittendekoren. 


Resultatet blir väldigt bra, så vi ska fortsätta såga ut till varje sida om pelarna. 



Pärlor i generationer ✩

Alltså vi måste prata om min ring. På min födelsedag i februari så kom min morfar med en ask innehållande min mormors gamla vigselring, han frågade om det eventuellt var av intresse. Svar JA! Jag älskar ju detta med ärvda gamla saker och att den dessutom var galet vacker & har burits av min mormor är ju bara fint. 


Jag ändrade en liten detalj, för att sätta en egen liten Rosö-detalj på, och det var att ta bort den mittersta stenen i ringen för att istället sätta dit en upphöjd pärla. Jag är så nöjd, och den gör sig så bra bredvid förlovningsringen. 


Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


You are my person

Jag kommer aldrig någonsin kunna tacka min brudtärna, min bästa vän, min person tillräckligt för allt hon gör och är ♡ Men jag ville iallafall ge en liten gåva på bröllopsdagen, för allt fint hon fixat och gjort inför mitt & Jacks bröllop.


Hon är min person. Så mycket mer än en bästa vän.

Nagellacket är hennes favoritfärg & smyckena satt bättre än på någon annan.



Kärlek på staketet

Jag älskar den här bröllopsgåvan som vi fick av min mamma & pappa. Min pappa har själv varit ute i skogen och dragit upp rötter och letat passande grenar, för att pyssla ihop denna lilla mini-gärdesgård till mig & Jack.


När vi fick den så stod ett kuvert i staketet, och nu får istället ett foto från bröllopet pryda det.


Själva kortet på mig & Jack har Malin Stolt fotat.


Ett fint minne som alltid kommer stå framme här hemma ♡



Dala-helg!

Vilken sommarhelg. Jag har tillbringat den i Dalarna, med min man. Kommer aldrig tröttna på att kalla honom det, hihi.


När jag fyllde år i vintras så gav Jack mig en helg i Dalarna, med övernattning på hotell och konsert på kvällen, i självaste Dalhalla.


Fönstret i vårt rum.

Vi bodde på ett supermysigt hotell, Åkerblads i Tällberg. Ett gammalt hotell som gått i arv i 22:a generationen, som driver det idag. Ett vackert hotell i vacker miljö.


Vi åkte till långbryggan i Rättvik för att doppa fötterna i värmen, men herrejisses, vattnet måste varit snudd på minusgrader. Så vi njöt av solen uppe på bryggan istället.


Sämre utsikt kan man ha.


Sen såg vi Rättvik från ovan. Det är ju helt magiskt en fin dag som denna, sån h i m l a tur med vädret hela dagen.



Efter vår date på toppen av Rättvik bar det av mot Dalhallaaaa!


Tänk att ett kalkbrott kan vara så fint, egentligen bara en massa sten och lite turkosfärgat vatten, men ja, så vackert!


Haha, jag älskar denna bilden! Vi ser ut (läs:är) som äkta turister, Jack har backpacken med (fylld med filtar & tröjor, rykten sa att det kunde bli kyligt i brottet på kvällen) och tok-taggade, "kom älskling, vi måste ta en bild" ♡


Sen kom hon, Queen V, Veronica Maggio! Lika bra varje gång, men att se henne i Dalhalla med min man var mäktigt.


Skepp O'hoy!

Igårkväll packade vi fiskespöt, flytvästen & fikakorgen för att ta med lillfisen på sin första båttur!


När solen glittrar i vattnet, himlen är klarblå likaså sjön, då känns det som att man är hämtad direkt från en pripps-blå reklam. Bara lite Tomas Ledin som fattas.


Storfiskaren!


Älskade lilla hjärtat, flytvästen går iväg med honom, haha.


No words needed! Varje minut med dessa är guld ♡