Och sagan fortsätter..

En helg i kärlekens tecken bokstavligt talat, idag fortsatte sagan på Degerfors herrgård med bröllopsmässa.

Det är en hel värld för sig, det här med bröllop. Det kändes liksom lite som att man befann sig i en Disneyfilm idag, limo utanför, alla eleganta klänningar högt och lågt, mega-blombuketter, servitörer springandes härs och tvärs med silverbrickor fyllda med snittar och bubbel & live-duon som sjöng kärleksvisor på herrgården.

Blommorna är förbaske mej det svåraste valet hittills! Ska buketten vara stor? Liten? Enkel? En blandning av massa blommor? Endast några få? Färger?

Denna föll jag för på något vis, så kanske kan man hitta lite inspo från den?...

Mängder med vackra klänningar. Men, trots det så jag står fortfarande fast vid mitt val igår, fortfarande den allra finaste och bäst passform på mig. Måste erkänna att oron fanns hos mig, för att jag skulle börja tveka och vela ang. klänning, efter en dag på ett klänningslottet, men icke! ;)

❁ 


Cinderella

Igår tillbringade vi eftermiddagen bland tyll, spets, strass och mängder av kjolar liknande stora bakelser. En prinsess-saga. På jakt efter perfekta klänningen till dagen D.

Inge traditionella här inte, klart jag vill ha brudgummens åsikt också, det är ju honom jag vill vara finast för ♡

Och Miss. Beslutsångest bestämde sig, hör och häpna, helt utan velande! Det blev faktiskt den allra första som jag provade. Alla andra jag provade efteråt kändes liksom inte tillräckliga jämfört med den första. Den satt som en smäck! Och sällskapet tyckte desamma och den fick MVG av allihopa.

Bilder på just den klänningen får vänta tills det är dags.

Så nu är den beställd. The dress. Hade helst haft den hemma redan nu och strosat runt i den hela dagarna. Ju mer jag tittar på bilderna som jag tog på den, desto mer gillar jag den. En drömklänning, min drömklänning. 


Tuff tuff

Såhär trivs han nog som allra bäst just nu. Vår gosegrabb. Med ett fordon i handen och brmm brmm:a runt, längs golv, väggar och möbler.


Och just tågbanan från BRIO är en nyfunnen favvo. Han fick några färdiga "set" när han fyllde ett, och har nu kommit underfund med hur den används och upptäckt vad spännande den är.


En tidlös & suverän leksak. Det, och lego har väl alla barn lekt med, lite nostalgisk blir man allt när man krälar på golvet med tågen tillsammans med Mille.



Something blue...

Hon tänker på allt. Ni vet min allra finaste vän Nikita.
Fick en hjärtformad ask med en så fin gåva av henne igår. En gåva med lite extra eftertanke bakom.

Ett vackert strumpband, att bära på bröllopsdagen i sommar. Med detaljer i blått och bara till låns, för att uppfylla 2 av de 4 "something blue, something borrowed, something old, somthing new".

Jag läste lite om den traditionen och fick fram just detta:

"Något lånat, att du får med dig lyckan från en vän. Något blått står för trohet"
Så fint att jag fick just det av henne, min bästa vän.

Och ett så fint handskrivet kort ♡


Sista pusselbiten

Vi har renoverat vårt stora rum på övervåningen, vårt loungerum, för att låta lite sådär extra inne och kunnig i inredningsvärlden. Bar/Tv/myspys och nu även kamin-rum, helt enkelt.


Och här är den, den sista pusselbiten som vi fick levererad idag. Den gjorde liksom hela rummet komplett, den öppna spisen. Det bästa är att man kan elda i den på riktigt också, och ska enligt recensioner ge väldigt bra värme. Själv har vi bara hunnit ta några bilder på den efter montering, proveldning imorgon kväll!


Jag gillar att det även finns möjlighet att ställa blockljus i den, om man inte vill elda varje gång. Så fint med blocklus i olika höjder. Och så fin att bara titta på, med eller utan brinnande blockljus och eld.


Jag måste in och rota i arkivboxen (min externa hårddisk) efter före-bilder på rummet. Från allra första början var det röd (JÄTTERÖD!) heltäckningsmatta, mörkt furutak & såklart furudörrar i detta rum när vi flyttade in, behöver jag berätta att det är lite skillnad på ljuset i rummet nu...?



Life's a collection of memories

Bloggen har många syften, och ett av dem är att samla fina minnen, som ett litet digitalt fotoalbum. Jag själv bläddrar faktiskt tillbaka då och då i arkivet för att minnas vad som hände för 1, 2 eller 3 år sedan. Eller också när vi renoverat något, för att se gamla bilder från innan renoveringen.


Därför kan det även komma denna typ av inlägg. Som kanske inte ser mycket ut för världen och dessutom är flera dagar "gammalt". Men jag gillar den stunden, utflykten eller vardagsmomentet, och vill gärna minnas tillbaka till den längre fram i livet.


Dessa bilder är från i onsdags, när jag & Mille åkte till pappa lagomt tills han slutade jobbet. Han tog oss med in i fikarummet, presenterade oss för sina kollegor sen for vi vidare för att äta lite lunch. Lillskrutten stod innanför dörren på cafét och hälsade gästerna välkomna med ett "hejhej", lekte tittut under bordet och ville helst hjälpa till bakom kassadisken, är han inte en liten charmör så säg.



Dream big, little one

Jag har sytt en liten vimpel till Milles rum. Det har liksom bara råkat blivit lite av ett "flyg-tema" inne i hans krypin.


Han har ju en klocka i form av ett flygplan, en hylla i form av ett moln (som jag snickrade ihop när han fortfarande låg i magen ) och den nya fondtapeten med flygmaskiner & luftballonger, och nu även lite flygande drakar & moln.


Jag suktar så efter denna sötnos (nedre bilden) till lilla lekpalatset också. Den skulle ju göra sig perfa bland det grå/vita flygtemat hos Milton.



Extra puttinutt!

Solen, snön & of course, mina killar, har gjort denna alla ♡-dag till något alldeles extra, och lite picknick på det.

Jag gillar att hela världen blir lite extra puttinuttiga idag, med hjärtan och rosor i varje hörn. Klart det ska finnas en dag för lite extra kärlek.


Vi tog en promenad på isen. Tanken var att vi skulle åka skoter dit, men Mille behövde ta sig en tupplur alldeles lagomt tills vi skulle ge oss iväg. Så ner med Mille i vagen, picknickorgen i pulkan och full fart framåt!


Skidspår runt hela sjön och en upplogad gångbana, bor vi inte med de bästa förutsättningarna så säg. Finns ingen plats i världen som jag trivs bättre på.


Och lite fika på vår sten. Det blir nog banne mig inte mer romantiskt än så!



Alla♡-dag present


MYSMORGON

Har haft en oslagbar start på alla ♡-dag!
Ledig dag med en glad fis i förstor munktröja och sockor. Snart är vårt stora ♡ hemma och vi packar picknick-korgen och tar skotern ut på sjön!



BIRTHDAY♕

Dessa godingar överraskade mig med frukost på sängen imorse! Noga utvalda favoriter som Risen, Hönekaka & varm kakao, dom kan dom!


Och under dagen fyllde vi på huset med våra nära och kära. Blev galet bortskämd med presenter & hälsningar! Vill fylla huset oftare med kaffedrickande människor vi tycker om, fast de behöver såklart inte skämma bort mig varje gång med presenter, det får vara frivilligt ;)


Och nu längtar jag ihjäl mig till ännu en aktivitet i sommar, min älskade har bjudit med mig på självaste Maggio på självaste Dalhalla! Åh herregud vilken sommar vi har att se fram emot och ska skapa oss! ♡


Och hur avslutar vi födelsedagen?

Med en varsin pizza, lite mello i bakgrunden och en sovande, kalas-utmattad-härj-med-kusinerna-Mille bredvid oss i soffan. Helt perfekt.

Tack för 24-årskalaset, hälsningarna och tårtan!


Sigill

Åh, jag är så nöjd våra inbjudningar. Löjligt nöjd. Några blev faktiskt helt färdiga igår, men får vänta med att postas tills hela samlingen är färdig. Våra personliga sigill gjorde sig bra som detalj på korten. Jag tänker inte visa de här ännu, de får hitta till sina ägare först.

Det är inte jättemånga bjudningar, men var kort tar sin tid, eftersom varje liten detalj är handgjord, utklippt eller limmad av mig och Jack.

 

Under process. Och vilket balsam för själen. Att avsätta tid i vardagen för att pyssla. 


Pippi mitt i natten&en omplåstrad Bamse

Är det någon gång man blir en vekling så är det när ens barn är sjukt. I föregår natt fick vi packa oss iväg till akuten, där fick vi jättebra hjälp (det känns ju dock alltid som en evig väntan på en akut, men vi fick ett rum där vi trängde ner oss alla 3 i sängen och kollade på Pippi mellan medicineringen) och åkte hem kl.03:40 med en sovande kille som då hade lite lättare att andas igen.


Bamse fick såklart också lite plåster och en ordentlig undersökning.

Igårkväll började det tjockna i luftvägarna igen, men precis innan amulanskillarna klev innanför dörren här hemma så hade Mille lyckats rensa upp ganska bra själv (behöver jag ge mer detaljer än att både han och jag fick duscha). Så de kom hit och undersökte honom, gav oss rådet att avvakta akuten men hålla koll på hans andning.

Nu håller vi tummarna för vår skrutt ♡


Bland jutesnöre, lim och bläck ✒

Kl. är strax efter 10 denna tisdag, jag ligger kvar i sängen och lyssnar på min mages kurr av hunger & en tungt sovande Mille med knastrande andning, om vartannat. Vabruari har verkligen visat sin mening här hemma. Så idag blir det inomhusaktivitet, om någon aktivitet överhuvudtaget. Jag tänkte fortsätta bröllopsplanerandet mellan Milles tupplurar är väl tänkt.

Vi har "dukat upp" hela matsalsbordet här hemma med pyssel & stoff för att få ihop bordsdekorationer, inbjudningar osv. Jag skriver (Jack tror inte att gästerna är lika förtjusta i hans charmigt krokiga handstil som jag ;)) och Jack klipper och klistrar.

Vi fick en så fin bok av min mamma, där man kan förvara sina planer och skisser till bröllopet, och sedan ha kvar efteråt som fint minne att bläddra i. Det finns även fina inspo-bilder, bra tips och "how to" att ta del av i boken, och perfekta plastfickor att förvara påbörjat pyssel i.

nu ska jag fortsätta snosa sovande bebis ♡


GOLDEN FINISH

En stressfri lördag som vi helt enkelt får se vad den har att erbjuda. Vi tog en sovmorgon och sen en lång och mysig frulle framför TV:n till lillfisens favorit, Fåret Shaun såklart.


Igår eftermiddag tog vi en sväng till Dollarstore och fick bl.a. med oss dessa ljusstakar hem. Så fina i sin enkelhet och fin kontrast till trät i gamla stegen och det spröjsade fönstret. 30:- styck dessutom, som hittat!



Läsning

Fredags-feelingen maxad! Jag älskar fredagar, fast vem gör inte det? Slutar tidigt varje fredag och får åka och hämta min lilla skrutt på dagis strax efter lunch. Nu sover han lite middag och vaknar nog lagomt till Jack slutat jobbet, and then let the fredagsmys begin!


Tills dess ska jag slå mig ner och göra något som jag inte gjort sen jag själv gick i skolan (om man tänker bort alla tusen gravidböcker och bra-att-veta-broschyrerna från gravvo-tiden) ~ läsa en bok! Köpte denna på helt vanliga matvarubutiken idag, har hört mycket gott om den så nu får vi väl se!



Kvällskaffe ♡

Gosekillen, idag bjöd han "ninen" på kaffe sådär på kvällskvisten innan han skulle krypa till kojs.


Tjusigt dukade han upp bamse-servisen i soffan på hans rum. Så vi avslutade torsdagen på bästa sätt, kafferep på golvet ♡