Tidskrävande smycke

(null)
Vi smyckade ju huset med lite snickarglädje förra sommaren och igår fortsatte vi projektet. Det blev mer snickarglädje på verandan och balkongen. 

(null)
Verandan känns ännu mer ombonad och mysig nu. Så roligt att ha egendesignad och hemmasnickrad utsmyckning på huset.

(null)
Matchande kant på vår balkong. Tidskrävande är det och många timmars sågande blir det, men det är ju det som är charmen med snickarglädje, att det tar sin tid men blir så fint. Helgens väder lockade verkligen till att vara ute och greja, nästa värmebölja blir det en liten uppfräshning med färg på dem samt fortsätta på balksidans altan.  

(null)
Titta på dem, radarparet! Milton ska vara med på allt som pappa hittar på, om det så är att hämta ved, såga ett plank eller duscha, allt! 

(null)


Kreativitetsflow & treårstrots

(null)
Vad gör man när man har massor av kreativitetflöde till övers? Man syr barnkläder! Snabbt, enkelt och otroligt roligt!  Senaste tillskottet är en mössa till lillasyster, som förhoppningsvis passar till sensommaren/hösten. 

(null)
Storebror Mille är däremot inte lika glad över mammas kreativitetsflow. Jag har sytt ett par shorts och en tröja till honom, som han knappt gick med på att prova när de var färdiga... även fast han var med och valde tyget själv.  Jag beställde hem ett mönster på byxor till honom som han direkt sa nej till bara av att se mönstret, haha! Jaja, treårstrotsen verkar minsann smyga sig på... Han tycker iallafall att det är väldigt kul att få hjälpa mamma krypa runt på golvet  och dra måttband för att klippa tyg osv.

Det värmer såklart enormt i mammas hjärta, att han själv gärna vill vara med och skapa! 


Finefant

(null)

"Finefanten", den dansande elefanten som Milton valde till lillasyster. Mille har ju länge sagt "finefant" till alla elefanter, men nu börjar det allt oftare komma det korrekta namnet på djuret från Milton. 
 
Men när dansösen skulle få sig ett namn (ja, klart allt måste namnges!) så fick det bli finefanten, för visst är hon väl fin i kjol och rosett! Finefant skall packas med i BB-väskan! 



DOONA babyskydd ❊

(null)
Är det någon av er som kikar in på min blogg som har erfarenhet av Doona babyskydd?
Verkar ju vara en oerhört fiffig uppfinning då den har inbyggda hjul och man har därför alltid en "vagn" med sig, sparar en hel del på ryggen! Känns som en väldigt smidig lösning när man kommer ha två småttingar att bära ut och in i bilen. 

(null)

Den visar även väldigt bra resultat i krocktester, vilket är det allra viktigaste. Men skulle vilja höra åsikter från folk som provat denna, då den ändå kostar en del. Någon som har erfarenhet av denna? 

(null)

Bilderna på Doona babyskydd är lånade från Jollyroom

Pinky powder & rosetter

(null)Lilans garderob börjar sakta men säkert att byggas på hög.  Jag märker att hjärnan börjar liksom förstå mer och mer att det börjar närma sig, för nu har jag börjat fundera på vad som ska packas i BB-väskan, vad vi behöver köpa innan bebis kommer mm. 

(null)
Rosetter och blommigt, en självklarhet när mamman shoppar. 
 
(null)
Sötaste tyllkjolarna! 

(null)
Det är så mycket roligare att handla kläder till barnen än till sig själv, speciellt nu när inget sitter särskilt bra med en melon till mage, haha. 

Quiltad bädd med rosor

(null)
Nu har jag sytt färdigt babynestet till lillasyster!
Mitt allra första egensydda babynest så jag känner mig nöjd med resultatet. 

(null)
Jag ändrade om mönstret som jag följde litegrann, för att få det som jag önskade, tillexmpel quiltningen i "botten" och spetsen runt kanten. 

(null)
Tyget som jag använde till nestet matchar sovräven vi köpte för några veckor sedan, som fått namnet Berta. Milton vek sig dubbelt av skratt när Jack gav det som förslag, så det slutade helt enkelt med det "fina" namnet på räven. Nestet kommer att packas med i bilen till förlossningen, minns att vi tyckte det var guldvärt när vi fick Milton.