Sommarkvällar

(null)

Vilka drömmiga kvällar vi haft hela majmånad. Det kan nog vara en av de bästa sakerna med denna årstid, de ljumma kvällarna. Man vill liksom aldrig gå in och lägga sig, dagarna känns oändliga. 

(null)

Här på soldäcket tillbringade vi hela eftermiddagen. Farmor hade köpt med ett bongårdsyatzy till Millpill, så vi lade ut filten och spelade en omgång. 

(null)
Igår handlade vi klätterrosor som vi planterade och hoppas nu att de ska växa sig stora och klättra längs med hela sidan av altanen.

(null)
Under sommaren ska även ett räcke komma upp på denna sida av altanen, för att täcka nederdelen av soldäcket och få ett snyggt "avslut" på däcket.

(null)
Här planterade vi ännu en klätterros, tror det kan bli urtjusigt att röda rosor slingrar sig längs med gärdesgården! 


Tempkoll

(null)
I helgen som gick fyndade jag en gammal termometer på loppis, den fick hamna på vårt badrum som dekoration. Termometern på verandan visade idag 30grader i skuggan (!). Underbart med denna sommar men idag är nog första gången någonsin som jag verkligen led av värmen, med en stor mage blir det näst intill omöjligt att hitta på något i denna tryckande värme. 

(null)
Men jag njuter av dessa fina dagar trots allt, det är iallafall underbart att kunna slänga på sig en klänning (det enda som passar, haha) och inget mer när man ska ut. Och alla uteprojekt som vi dolat med under dessa veckor av sommar, tack för det maj! 

A book a day...

(null)
Om ni trodde att hemmagjorda presenter på morsdag bara görs av små knattar så trodde ni fel. Jag skapade faktiskt en egen present till min mamma på morsdag.

(null)
Hittade en text som jag tyckte passade in väldigt bra på min mor, då hon slukar ungefär en bok per dag och äger ett eget litet bibliotek hemma. Texten broderade jag på ett tygstycke som jag sedan sydde en minivik av, en tygpåse! 

(null)
Och varför den heter just MiniVik (mönstret är döpt till det) är för att man syr fast en liten bit resår i ena långsidan, för att kunna rulla ihop den och ha med den i  t.ex fickan eller liggandes i bilen, så den är nära tillhands när man kan behöva en extra väska. 



En hög med rosa-fluff

(null)
Jag sa bara för någon vecka sedan att "jag är förvånad över mig själv, att jag lyckas stått emot allt rosa-volang-blommigt-gulligull" och syftade på kläder till lillasyster. Sen hände något... En liten rosa body blev plötsligt 4 till och klänningarna började också att trängas i minigarderoben. Här är några smakprov på nykomlingarna i garderoben.

(null)
Jag tänkte först att nä, tänk OM barnmorskan sett fel och det faktiskt kommer att komma ut en liten pojk till och så sitter vi på en hög med rosa-fluff hemma. Men sen kände jag att skitsamma, då får vi väl sälja de eller ge bort till någon. Jag måste få boa in mig och förbereda med minikläder som jag gjorde med Mille 

(null)
Spana in den fin fina elefanten också! Fann den på Zara home när jag & Jack var i Göteborg, kunde inte släppa den riktigt, villhöver deluxe! Så dagen efter gick vi tillbaka och Jack fick traska runt i centrala Göteborg med en megapåse och en snabel som hängde utanför, haha! 

(null)



Just married.

(null)
En av mina äldsta och finaste vänner Nancy, gifte sig med sin Gustav igår. 

(null)
Så fina så det tåras i ögonen, alldeles nygifta och som alldeles nykära! 

Det bubblar liksom lite extra i kroppen nu när man får gå på bröllop, man minns själv känslan av att precis sagt ja till varann, obeskrivlig! 

(null)
Dessa bruttor har jag haft turen att spendera alla mina grundskoleår tillsammans med, och tänk att varje gång vi träffas, om de så är 2år sen senast eller 5, så känns det precis som sist, nästan som att man är 15 igen. 

(null)
Details. Tokgillade den fina dukningen som vi fick slå oss ner vid. Tokgillade hela gårdagen, så glad att jag & Jack fick vara med och dela den stora dagen för Herr & Fru Engdahl. 

Maj i hjärtat och fint åt plantorna

(null)
Vilken helg! Långhelg dessutom med helg tillsammans med hela familjen sen i onsdagskväll. Och vädret. Visst har det väl blivit så att maj är nästan den allra bästa sommar-månaden av alla 12 månader på året?! Underbart! 

(null)
Vi dammade av trädgårdslandet lite idag, efter den långa vintern. Rensat ogräs, fyllt på med ny jord och tvättat av lilla växthuset. 

(null)
Vi har världens bästa lilla hjälpreda som dessutom påminner oss varje dag om livskvalité. Han vill vara med oavsett vad vi ska göra och många gånger tar det tre gånger så lång tid som om man hade fått göra det själv, men, varför stressa? Det är ju mysigt att ha med honom och har man tiden så är det underbart att han vill vara med 

(null)
Att tvätta och göra fint åt jordgubbsplantorna och de kommande gurkorna var verkligen något han gick in stenhårt för. Jag tänkte att det blir säkert ett vattenkrig av det hela men icke, Milles fokus låg på att putsa det lilla växthuset, noga i varje hörn. 

(null)
Älskade hjärtat 






Sockersött på sträcket

 
(null)
Nu hänger de där igen, de där små minikläderna som känns som dockkläder... känns som det var igår jag stod och hang såna små bodies åt Milton..
 
(null)
Denna gången är det dessutom en del klänningar såklart, gör hela dock-känslan ännu mer tydlig. Vi har sån tur att Milles kusiner har en hel del kläder som vi kan ärva, både för flicka och pojke. Den  finstickade klänningen är dock nyinköpt, Newbie såklart, ljuvlig!

Ett fat med cravings

(null)
I helgen när jag var hos min vän som också är gravid så skar hon klyftor av citroner, som hon sen saltade lite lite på och åt - hennes craving. Jag var också tvungen att haka på och prova såklart efter som surt och salt varit mitt största craving under hela graviditeten och jodå, jag vart ju fast! Vilket otroligt bra påhitt! 

(null)
Kan låta helt galet (return when you are pregnant and have craving!) men alltså jag har ätit så mycket surt under graviditeten att nästan ingen känns tillräckligt surt längre, haha! Och men det lilla lilla saltet på, neutraliserar det lite och kombon blir perfa! 

Sommarvibes

(null)
I fredags kom Jack hem med den där fina, rosa blommande mårbackan, kunde liksom inte blivit en bättre start på helgen med en sån fin vardagsgåva. Blommande Mårbackor är sommar för mig.  

Vi har köpt glass och lapat sol, suttit ute på altanen till kvällen, låtit ytterdörren stå öppen, hängt ut tvätten och känns varenda dust av sommar som helgen gett oss. 

(null)
Vår inglasade altan är ju ett extrarum som öppnas upp så fort snön smälts bort, och det är också det rum som används allra mest av dem alla på sommartid. Jag projekterar där ute förfullt just nu för att boa in det lite härligt inför en (förhoppningsvis) varm, lång och skön sommar 

Sköna söndag, sköna brallor ♡

(null)
Arbetsbrallor, DJ radion (från 82?) och ett par rejäla armmuskler. Man lär ju ha musik när man ska klyva och stapla ved. 

(null)
Jag älskar denna bild. Pappa upp i dagen. Se så han kastar de där vedträna, tar i från tårna och de landar på sin höjd 30cm från honom, men han är så nöjd! Precis där han ville ha dem! 

(null)
Snickarbrallan Rosö 

Lantlig idyll i rutan

(null)
Tittar ni på SVTs program "Vem bor här?" Om inte, gör det! Finns på SVTplay. Man får så otroligt mycket inspiration i varje program från svenska hem.

(null)
Alla bilder i inlägget är lånade från Juliak.nu

I senaste programet fick man strosa omkring i Julia & Carlos lantliga idyll, dröm! Jag hittade till Julias blogg (juliak.nu) och instagram (khouri.julia) och alla dessa högblanksvita trägolv, buketter och loppisfynd, jag blir så inspirerad och vill själv börja möblera om och dona här hemma! 

Milles meck

(null)
Milton har fått ärva ett gammalt garage som Jacks gammelmorfar har snickrat ihop. Garaget hade börjat tappa en del färg så vi gjorde en renovering på det! 

(null)
Vi målade om det från rött/orange till grått och vitt, Milton fick välja färgerna helt själv, så det är faktiskt inte mammas idé även om man skulle kunna tro det (bra smak redan Millpill) ;) "Milles meck"- skylten har jag sågat ur och målat, sen tog jag skruven och muttern från ett verktygset som Milton har och limmade på. 

(null)
Önskebild från pappa Jack "du måste ta en tuff bild med hans Dodge och skoter på flaket utanför garaget" 

(null)
En nöjd kille kan jag lova 

Mix & match ~ Dusty pink

(null)
Regnet öser ner på utsidan, jag & Mille myser i soffan och tittar på Musses klubbhus, en riktig slödag efter en sömnlös natt. Mille har snarkat gott hela natten men jag har tampats med halsbrännan från helvetet, hejhej magkatarr! 
 
För att piggas upp lite har jag och Millpill googlat runt på barnrumsinredning "till lillesyster rum". 
Lillasysters rum börjar växa fram, vi har tapetserat färdigt, Jack har lagt in det nya golvet och nu ska bara lister på plats! De två bilderna överst är tagna idag, mattan gör sig bra mot det nya golvet! 
 
(null)
Sänghimmel - puder dusty pink, miniroom.se / Soffa - Kids concept,  Hjärterum.nu (butik i Filipstad) / Lektält - puder dusty pink, miniroom.se / Sängkläder vagga - NG baby, Babyproffsen (tryck på länkarna för att komma till produkterna)
 
Vi valde en lugn och enkel färg som bas på väggarna, för att sedan kunna leka runt med inredning och detaljer i färg! Färgerna kommer bli "dusty pink", beige och vitt, så fin kombo! Är riktigt sugen på soffan och sänghimmeln! Textilier gör ju rummet ännu mysigare! 
 

Kärlek på bänken

(null)
Nu är den gamla stolen slipad och på sin plats vid Milles skolbänk. Milton använder bänken förvånadsvärt mycket, till att måla, lägga pussel på och även som bilbana ibland, funkar till mycket skoj!
 
(null)
Det här med griffeltavelfärg, vilken succé! Nya grejen är att göra "hjärtor" och han målar hjärtan för mamma, pappa, mormor, farmor, ja, hela släkten får hjärtor på Miltons skolbänk ♥
 
 
 

Sim salabim...

(null)
Äntligen har vi införskaffat en tv-bänk här hemma som passar in i resten av rummet och miljön! 

(null)
En gammal möbel, snygg och robust, som dessutom sväljer varje liten sladd från TVn,  boxen, DVDn och allt stök man behöver! Trasslet är som bortblåst! 

BB-väskan

(null)
Jag har börjat förbereda förlossningväskan lite smått här hemma, men har fastnat... vad ska man ha med sig?! Trodde detta skulle bli lättare med barn nr. 2 men icke! Jag har hunnit glömma på ca 3 år vad som kom till användning.

(null)
Napp, pyjamas i stl 50, blöjor och babynest är det enda som är nerpackat hitills. Vi ska köpa några omlottbodys, fixa babyskydd och införskaffa någon fin och mysig filt också, men det känns så... lite? Kom gärna med tips på vad ni packat i BB-väskan! 

Min egna väska däremot... kommer nog väga upp den "lilla packningen" i lillasysters väska. Vetekudden var min bästa vän sist så den ska självklart med. Amningslinnen, mjuka trosor, mjukiskläder mm.... listan är lång!