Fantasidjur och vackra rosetter

(null)
Målningarna av duon som kallar sig "Mrs Mighetto" har varit en stor favorit hos mig sen år tillbaka. Älskar figurerna, miljön och färgerna. Jag skapade faktiskt en kollektion och arbete baserat på de målningarna i mitt skolarbete nu under våren. Ni kan tro att jag hoppade av lycka när jag fick höra att de skulle släppa en barnkollektion tillsammans med H&M.

(null)
Med en överbelastad hemsida och strul med tekniken så satt jag & Jack med en varsin telefon morgonen då kollektionen släpptes, för att få lyckas få tag på något av plaggen.  Kan låta vansinnigt för många men helt rimligt i mina öron, haha! Vi fick minsann tag på en del till lillasysters garderob! 

(null)
Storlekarna var på gränsen till vad Milton har just nu så denna gång blev det blev till lillans garderob. Ni ser ju ovan, kläderna får liksom tala för sig själva! Väntar även på en tyllklänning därifrån, helt galet fin även den, såklart! 

Bomullsbröllop och fiskefolk

(null)
Vilken midsommarhelg! Sådär idyllisk och nästan löjligt perfekt. Vi smygstartade firandet av vår allra första bröllopsdag med att boka bord och åka bort på finmiddag och äventyr i torsdags jag & min man. Fredag, på självaste midsommarafton packade vi med picnicen, fiskespöna och världens bästa Oscar och for ut i båten. Regnskurar om vartannat men vad gör väl det när man kan ro in efter kanten, under ett träd och duka upp midsommarfikat?
En minnesvärd fisketur med en avbruten åra precis lagomt till hemgång blev pricken över i, tur man har en man som kan det där med problemlösning, haha! 

Kvällen avslutades senare på altanen med grillat och en jordgubbstårta, såklart. 

(null)
Midsommardagen, 23 juni och vår bröllopsdag. Bomullsbröllop som den allra första heter. Picnic är grejen nu på sommaren och självklart gjorde vi en kalaskorg dagen till ära. På en filt, på en sten vid sjön, med solen bländande i vågorna, med en varsin glass och kartong med jordgubbar kan jag faktiskt inte tänka på något bättre sätt att fira våra 365 första dagar som gifta. 

(null)
Kasta macka aka. plumsa sten med en egen hejjarklack! 

(null)
Midsommarstången har självklart funnits med under hela helgen, Jack hade t.om klämt in den fint mellan fåtöljerna på altanen när han riggat upp inför gårdagens sverige-match i fotbollen. 

(null)

♡♡♡













Rosa himmel och en & annan timmerstock

(null)
Inget är som väntans tider. Jag måste låta bli att bli otålig, eftersom min tid inte ens går ut förns om ett par veckor, men man längtar så efter att få lära känna denna lilla minimänniska utanför magen!!


(null)
Hennes rum står färdig och väntar, nog dröjer det innan hon kommer krypa omkring därinne och leka, tur att storebrorsan nyttjar det sålänge! "Åååh mamma, mysigt!" var senaste kommentar när vi satt upp sänghimmlen och placerat nallen under. Han kröp snabbt in för att prova mysstället. 

(null)
Det ligger en och annan trästock från Miltons timmerbil, sagoböcker och tågrälsbitar "noga utplacerade" av storebrorsan. Känns som storebrors och lillasysters rum sakta kommer smälta samman ju längre tiden går och det är ju lite tanken med att placera de bredvid varann, då har de nära till varandra. 

Prinsess ärt

(null)
En regnig dag idag och lite rensning här hemma (betoning på lite, med foglossning blir det inte många benböj per dag). Jag fann den gamla docksängen i gömmorna, som min pappa snickrade åt mig för många år sedan.

(null)
Fick en idé och sydde ihop 4 mini-madrasser (tygspill & lite plattvadd mellan) och placerade dit lille Maileg-musen med krona på toppen! Voila, Prinsessan på ärten! 


Smultronsommar

(null)
Vilket smultronår på vår gård! Mille går och plockar minst en näve varje dag. Nu har han lärt sig att vända på hela smultronet för att se så det är helt rött, efter många roliga miner pågrund av sura, omogna smultron. 

(null)
Smultron på strå, en sommarklassiker! 

(null)
Det har varit två dagar nu med all in på Bamse! Han förstod inte varför han inte fick dunderhonung till frukost imorse, tillslut lyckades jag kompromissa och en smörgås med leverpastej slank ner i Bamsemagen. 

(null)
Så go så man smälter! Och alltid tofflorna på fel fot, går ju precis lika bra det! 

Kjol & rosett av spill

(null)
Tror alla min bilder kommer att fotas inne i lillasysters rum hädanefter, ljuset är tipptopp från det stora fönstret! 

Jag vill iallafall visa Maileg-ninens nya outfit! Att jag älskar Mailegs produkter är ju ingen nyhet, samlade på Maileg-nissar långt före jag fick barn och när jag väntade Mille så gick jag bananas även på leksakerna & gosedjuren! Milton har en hel hög med gosedjur i alla dess former från Maileg. 

(null)
Dessvärre kostar de lilla, söta miniatyr-kläderna och tillbehören en hel del, så vad kan man göra då? Man syr egna minikläder av spillbitar som skräpar hemma (kanske bara en textilslöjdslärare som sitter på en hög med sånt? Haha). Det går inte åt mycket material alls men resultatet blir ju superroligt! Man behöver då inte heller vara lika rädd om det när kidsen ska leka, det är ju ändå bara att sy nya. Tyllkjolen är sydd med två raksömmar och en bit iträdd resår, så simpelt! 

(null)
Lilla rosetten är knuten av en bit tyll som jag klippte bort från en av mina klänningar för att längden skulle passa mina korta ben, nu kom den lilla biten till användning! 

Regn & finslip

(null)
Idag kom regnet och smällarna som rensade luften på tryckande värme men väckte varenda knott till liv. Ja, man är då aldrig riktigt nöjd, haha. Den regniga dagen resulterade iallafall i att lillasysters rum blev helt färdigt! Hyllor kom upp, så även lampan och gardinstången. Nu är det bara finslipet kvar, vilka gardiner som ska plats mm. Känns skönt att ha allt klart och bara kunna invänta lillasyster  

(null)
Rummet blev väldigt lugnt och behagligt. Både jag & Jack är riktigt nöjda med de val vi gjort, färger, detaljer, material... Inredningen har jag stått för och det är ju ett ständigt projekt för sig som man kan plocka och pyssla med hur länge som helst, det är ju liksom charmen med det hela. Skulle kunna gå runt och plocka hela dagarna, flytta en liten nalle här och hänga en liten blommig body där. 

Hörni! I samarbete med VaniMeli har vi b.la fått hem den mjukaste (!!!) filten någonsin gjord i lycocell och med en fin volangkant kring. Ni får nu 30% på ett helt köp hos de när ni anger koden SOMMAR30. Så gå in på Vanimeli.se och spana in de fina inredningsdetaljerna och kläderna de har! 


Maräng och ett extra långt sommarlov

(null)
Sommarlov. Nu har kroppen, knoppen och knodden tagit sommarlov på riktigt. Gjorde sista dagen på jobbet idag på över ett år, även fast jag skriver det så känns det bara som ett vanligt sommarlov och att jag ska tillbaka och jobba i höst. Hursomhelst så ska det bli skönt att slippa ställa klockan på morgonen och konka runt på magen i massa trappor. 

(null)
Igår kikade vi in hos vår lillskrutta i magen igen, med ett ultraljud. Allt såg så bra ut och hon har verkligen växt till sig till en bebis, så häftigt att få se ett ansikte därinne, helt annorlunda mot RUL v 18. Hennes maräng-fluffipuff-rum står så gott som färdig nu och jag tycker minsann att hon kan komma ut lite tidigare till oss, vi längtar 



Ture och Tildes krypin


(null)
Nu är det fint i och kring Ture & Tildes krypin. Milton har nu döpt hönan så fint till Tilde, Ture var ju redan döpt när han flyttade in hos oss. Blomlådan är i lika design som de vi har på vår villa, fast i lite mindre storlek. 

(null)
I det gamla uthuset har det varit hönshus tidigare, för många många år sedan. Sen vart det ombyggt till en smedja ett tag och det var då uthuset fick namnet Gråbo, och därav heter vårt hus Villa Gråbo. Jack har byggt ett litet förråd bakom hönshuset (den lilla dörren bredvid fönstret) där vi förvarar maten mm. Nu hoppas vi att gräset växer till sig utanför. 

(null)
Framsidan av uthuset. Vi har lagt stenar runt hönsgården för att förhindra att något djur gräver sig in. Ture och Tilde får ju även gå in under natten för att vara på den allra säkraste sidan. Skärmväggen i gården är en provisorisk lösning för att de ska kunna gå in och skydda sig från solen, vi ska så småningom bygga tak på hönsgården. 

(null)
I detta hörn ska vi plantera en klätterros som förhoppningsvis även den ska bidra med lite skugga (och vacker utsikt!) åt höna pöna. 

(null)
My kind of humor! Griffeltavla i hönshuset. 

(null)
Sydde upp lite fina gardiner till de idag! Vi ska bygga ett par fönsterluckor på utsidan av fönstret eftersom Ture annars tycker att morgon är när solen lyser in i fönstret (ca 04:00 denna årstid....) 

(null)     

(null)
En dubbeldörr om man behöver in med t.ex skottkärra eller något annat lite större. 

(null)
Dörren skall isoleras och en lucka ska byggas, men det är ingen brådska med detta sommarväder! 

Sommarlov ska firas

(null)
Idag har det varit skolavslutningar för hela slanten. Kommer alltid vara en speciell känsla för Idas sommarvisa och sommarfina barn. Fina minnen och inte att tala om vilka fina minnen det kommer bli, att få se mina egna barns framtida skolavslutningar! 

(null)
Eftersom hela familjen går på sommarlov idag (minus några timmar vi ska jobba till veckan) så firades lovet in med en hederlig jordgubbstårta, som mannen i huset bakade helt själv (med lite hjälp av en jordgubbsätande Mille som faktiskt också vispade lite grädde emellanåt). Så ikväll blir det först kött med potatissallad och en bit tårta till efterätt på altanen, bättre start kan man nog inte få!

Trevlig början på sommaren på er! ♡☼