Happy V-day


Jag gillar hjärtedagen, helt klart. Men då har jag ju också haft pojkvän och därmed stadigt sällskap sen 13år tillbaka, så vem är jag att tycka något annat, eller hur? 

Speciellt eftersom han, efter 13 är tillsammans skriver en fin lapp innan han åker till jobbet på morgonen, kommer hem med rosor och har skickat in en alla hjärtans dag -hälsning i tidningen. Världsbäst. Världs bäst.


När jag skulle släppa ut hönorna imorse så möttes jag av en tårta och två varsina påsar till barnen, som någon ställt på trappen. ingen lapp. Ett samtal senare på dagen avslöjade att det var barnens gammelfarmor som överraskat. Så då blev det tårtkalas efter lunch. Milton tyckte att vi skulle pynta tårtan med caketoppern med mammas namn, för att jag var ett litet hjärta. så gullig. 

Miniboss


Vabruari var det ja. Två febriga och snoriga barn + en hög av allahjärtansdag beställningar = mini praktikant. Eller nej, hon är mer av en miniboss. Alltid en liten boss.


Och i sötaste jobbuniformen också, hela familjen har en varsin såklart. Milton förklarade att han har sin som "fintröja" och kan inte använda den vid vardaglig lek minsann, haha lilla storhjärtat. Jag skulle prova Minelles tröja lite snabbt imorse, för att se så den passade. Sen hade hon den h e l a dagen lång. Varmt? Antagligen. Men ett "NEJE MAMMA!!" Så fort jag gjorda minsta lilla antydan till att ta av den.

Barnen är piggare och alla beställningar blev färdiga i tid, så nu hoppar vi in i helgen, en dag i förtid!

Gröna sköna hörna!


Nu är den så gott som färdig, den lilla gröna sköna hörnan här hemma! En budgetrenovering där vi använt oss av det vi har hemma, förutom färgen, gardinerna och den gröna sammetsfåtöljen som kompletterar kontoret inom ett par dagar (fick den i födelsedagspresent, med hemleverans nu under veckan!) 


Detta blev bara så himla snyggt! Nell & the lions logga, i spegel. Så snyggt mot den grönmatta väggen. Denna färg ser nästan ut som sammet. 


Jag ska så småningom inhandla batteridrivna antikljus och ha i stakarna, är alldeles för nojjig för att våga ha riktiga tända, men så tjusigt med något som lyser upp i hörnet, så brand och barnsäkra ljus får bli lösningen! 


Dessa små clipboards hade vi på vårt bröllop, nu fick jag användning för de igen efter snart 3år nedpackade i vår brudkista. Jag betsade de i samma bruna som jag betsade skrivbordsskivan i. De svarta gamla ramarna fick jag efter farmor, när de flyttade. Tillsammans blev de en hemmagjord anslagstala/moodboard ovanför det gamla skrivbordet som jag fått av Jacks mormor (som från början kommer från hans gammelmormor). 


Dessa små anteckningsböcker har jag fyndat på Rusta, tror jag betalade 15kr för 3st. Helt i rätt färgskala. 


Ramarna ska få sig fina och inpirerande bilder. Håller på att välja ut de allra finaste. 


Postfacket rymmer mycket och de inbyggda facken gör att man kan ha koll och skilja på allt. Vi konstaterade under helgens kalas att den måste vara minst 50år gammal, då min farfar fick den i sina ägor, efter att den stått i postens kontor (i okänt antal år).  


 Den gröna sköna hörnan ligger avskärmat, genom att vi monterade gardinskenor i taket och hängt upp gröna sammetsgardiner, som man kan dra åt sidan eller dra för, om vi t.ex använder matsalen som ligger precis bredvid. 


Här sitter jag och skissar upp alla ordrar på datorn, som jag sedan med hjälp av en maskin (som står på andra sidan av kontoret/verkstan) sågar ut och graverar med. Det är en dröm att få sitta här och pyssla med just det. Mitt drömjobb, varje dag. 


Och en klassiker som jag älskar, som en medalj efter all renovering - före och efterbilder. T.om packhörnan med alla kartonger och bubbelplast (bild nr 2 uppifrån) blev mysig! Ordning och reda! Balsam för själen.

Längtar tills jag får hem mysiga fåtöljen, gör mig en varm kopp kakao en kväll när barnen somnat, slår på en pod och softar ner mig i hörnet för att jobba lite. Bättre arbetsmiljö kan man ju inte begära. 


Plats för kreativitet och lugn


Kontoret/verkstan är under renovering här hemma, tjoho! Ni vet hur jag funkar vid det här laget, får jag en idé så har jag svårt att släppa den, tills den är genomförd... En mysig, trivsam om lugn plats är målet och vi är på god väg, tack vare den gröna kalkfärgen. Bilden ovan är en "processbild" jag fångade idag. En matta ska på plats, kabelhärvan ska redas ut och döljas, en anslagstavla ska på plats. Men wow. En grön färg på väggarna här hemma, bara det har gjort susen hitills. 


En förebild. Kaos. Kaos på plats blir även kaos i sinnet. Har inte riktigt gillat att sitta här och jobba, nu förstår jag ju när jag ser dennabild. Det blev för rörigt och inte mycket plats över till egna idéer och kreativitet. I det nya, gröna kontoret ska jag bara ha massor av saker som inspirerar mig. Resten planerar jag att packa undan i fina korgar eller lådor. 

Jag ska fixa en riktig mysig fåtölj att gotta ner mig  i när jag ska jobba. En grön sammetsfåtölj såklart, har jag bestämt. Lugn och harmoni.


Jag betsade bordskivan på skrivbordet igårkväll. Det blev den perfekta matta, mörkbruna nyansen trä jag önskade. Idag fick den ställa upp på första produktplåtningen. Så lyckat.

Lilla lilla virvelvindbebis

 
 
Titta på henne, lilla lilla flickebarnet. Yrvädret med världens största charm. Just nu slits jag itu av separationsångest. Det närmar sig inskolning med stormsteg. Jag är så van ända från att hon bara var ett litet frö i magen, att ha henne nära mig 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan. Jag är ju helt bombis på att det blir värst för mig, har mina aningar om att hon kommer röja järnet med nya kompisar. 
 
Åh. men det är ju slutet på en mammaledig heltid med henne. Min lilla bebis. 
 
 
Jag har ju lyckan att vara egen företagare och kan reglera barnens förskoletider hur som. Får liksom luta mig mot det lite, att om jag bara vill ha de hemma för att krama på de en dag så är det möjligt. 
 
Jag har påbörjat en lista med roliga jobb-grejer jag samlat på som jag ska göra när barnen väl börjat på förskolan tillsammans, så jag kan längta efter det litegrann, så det inte bara blir massor av ångest. 
 
Har ni någon pepp eller tips på botemedel för sepatationsångest, hit me!