Lifegoal

Min första morsdag som mamma. Känns lite som ett "lifegoal" då jag längtat efter att kunna titulera mig som mamma. 

Dagen har varit perfekt, fått tusen blöta pussar av min son, varit ute i regnet & plockat ett knippe liljekonvaljer till min mamma, sörplat kaffe & avslutade dagen med en lekstund på golvet i Milles rum, hela familjen med en varsin caterpillar-grävmaskin i handen (Milton älskar att köra med dem & sprutta med munnen för att efterlikna motorljud..)


Ursäkta kvalitén på bilderna. Kändes lite för vågat att försöka balansera en klumpig systemkamera när man har en liten grabb på andra armen, mobilen är ett något enklare verktyg.



Dusty pink


Sorterade lite i garderoben idag och lade märke till en väldigt markant färgkod bland kläderna. Säkert 80% av kläderna gick i färgerna ljusrosa & vitt. Märks tydligt vilka favoritfärgerna är, haha. Det är ju så härligt med pasteller, feminint och riktigt chic gillas!



Och bara för att fira lite att jag fått nytt jobb (!!!) så fick en ny (härligt puderrosa såklart..) skönhet flytta in på en galge idag.



Flying beauty


Igår kväll fick jag lite tid över för att sätta mig vid symaskinen en stund (terapi för själen!). Bestämde mig för att skapa en luftballong. Jag vet inte vad det är med de men jag älskar dem! Så charmiga & fina! Så här vart resultatet på mig egna luftballong.



En liten vimpel i filttyg & rosetter i fästena såklart!



Korgen är virkad och själva "tyngderna" är små vaddbitar (stoppning) som jag lindat in i spetstyg.

Så rolig att göra, ska köpa mig lite nytt tyg & göra en till Miltons rum också.



Och lite kök igen..

Ja, bara lite köksbilder igen, måste få visa dessa före-bilder som jag fann häromdagen. De högra är alltså när min farmor & farfar fortfarande bodde i huset som vi nu har tagit över. Och de vänstra är efter vår renovering. Tänk att det är samma plats! Ser ni även att rummet bredvid, där vi har vardagsrum, hade de matsalen.

Jag var lite rädd för att det inte riktigt skulle kännas "hemma" eftersom jag är uppväxt i detta hus med att det är just farmor & farfars. Men när vi har fått fixat & donat så känns det knappt som samma hus längre. Det är mycket därför (& för att det är så kul att greja!!) som vi har velat fixa varje rum i hemmet, även om de varit snygga & fräscha innan, för att få det på vårt sätt och få det att kännas hemma.


En bättre fredag avslutas med tacos!


Har varit lite extra nervös idag men åh vilken lyckad fredag detta blev! Jag kommer att berätta mer snart, men håller liiiite till på det. Denna härliga fredag avslutades med tacos, let´s dance final & fredagsmys med hela familjen i soffan, svårslaget! Har två slitna grabbar här hemma som båda ligger och sussar nu, så jag passar på att kika in här med ett litet inlägg, fortfarande uppe i varv. 



Titta! såhär fint blommar en av pelargonerna som jag lyckats hålla i i liv hela vintern!!



Pelargoner och skira spetsgardiner är en somrig kombo!



En liten hörna från vardagsrummet. Steg-hörnan är en "favorit-fotohörna" som setts flera gånger här på bloggen. Gillar den gamla trästegen mot den vita pärlsponten. Och även här finns ett gammalt fönster med naturlig & fin patina.



Rum för att skapa minnen


Fortsätter "rundturen" i hemmet och delar med mig av lite vinklar från Lille Mills krypin. Än så länge är det bara lekplats, det finns en säng här inne, men skrutten sover inne hos oss, tryggast för både oss & honom än så länge.



Jag passar på och njuter, kan jag väl tillägga, att inreda barnrummet när jag fortfarande får välja, för det dröjer väl inte förens lillkillen själv vill vara med och placera spindelmannen eller bamse på väggarna, hihi.

Soffan är en storfavvo! Spanat in den redan innan Mille kom till världen och så fick vi den (!!) på min babyshower av Milles älskade mormor & morfar!



Varför är allt i miniatyr så himla sött?! Minikläderna & mini-kånken på mini-galgar, på mini-klädställningen.



Tycker att Milton-tåget upp till vänster är så charmigt. Köpte det på Oxhälja-marknad när Mille var 3 veckor, och målade om det i grått & blått.



Som sagt.. Allt i miniformat är helt galet sött.


klicka på saken på bilden för att se inköpsställe, eller på länkarna under bilderna.


Lantköket i drömvillan


igår var det 2år sedan vi flyttade in i vår drömvilla. Mycket har hänt sedan dess. Vi har renoverat varje rum förutom toaletterna och gästrummet uppe (som redan var renoverat). Känns så skönt att det liksom blir att kännas som vårt hem.



Ser ni miniaryr-kryddorna i tittskåpet? Så söta! Kökssoffan & muffinsen har jag gjort själv.

Som jag nämnt tidigare så bodde min farmor & farfar här innan oss, och som jag har suktat efter detta hus ända sedan jag var liten. Farmors pappa byggde det och huset har gått i släkten sen dess.



Tänk att jag har mitt alldeles egna lantkök! En dröm!



Gamla gamla glasburkar som jag fått av Jacks mormor, så praktiskt och fina att förvara torrvaror i! Den gamla radion är fullt fungerande!


Bakom skynket (ett gammalt lakan som jag sytt om) gömmer sig var mikro. Ett fult (men ack så användbart) verktyg i köket som vi valt att "gömma undan" på detta vis.


och som vanlig så finns alla inköpsställen på de olika sakerna om du klickar på bilderna, eller länkarna under.


Något vackert&viktigt


Läste en så fin mening häromdagen, som får mig att vilja skriva lite personligt och vad jag tycker är viktigt.

För varje kvinna som hatar sina bristningar på magen finns en annan kvinna som inte önskar sig något hellre.

Och det fick mig att tänka en extra gång. Jag vet att jag beklagat mig till Jack över att min rumpa försvunnit efter graviditeten, magen blivit lite mjukare...

Men, så har jag istället snabbt därefter kommit på vad jag, vi, faktiskt fått utav det. Vi har fått vår älskade Mille. Och då blir en platt rompa & degig mage så himla obetydligt. Och att sedan läsa denna text så får man ännu ett skäl till att istället vara stolt över sin kropp och vad den faktiskt åstadkommit. Det är inte alla som får turen att kunna bära, föda eller överhuvudtaget kunna få ett barn.

Många som kämpar & längtar efter barn, och varför ska jag då klaga över något så fjantigt som en lite mjukare mage än tidigare?!

Vi hade turen, och jag är så tacksam för det, varje sekund med Milton, vår son ❤️



My lil' sunshine!


Idag är han hela 9 månader, lillprinsen!
Tänk att han funnits hos oss lika länge på utsidan av magen, som han låg på insidan! ♡



Ett knippe pompoms


Under helgen besökte jag den lokala blomsterhandeln och "lyxade till" med ett knippe helgblommor, finaste snittblomman nejlika



Jack skjutsade ner mig och jag gick in i lilla butiken på hörnet och bad floristen att plocka ihop 4 små nejlikor, hon verkade lite undrande, troligtvis tänkte väl hon att jag planerat en stor bukett, men jag vill bara ha mina fyra små, men ack så fina, enkla nejlikor.



De är så gulliga, tycker att de påminner om pompoms! Favvokombon är egentligen de puderrosa tillsammans med de vita, men eftersom de var slut just då så fick jag ta de rödspräckliga. Kanske få det bli en rutin med lördagsblomma varje helg & hoppas på de puderrosa nästa lördag



Rosor&Rhodos

Vi har ett litet utrymme mellan vårt sovrum & Milles rum, som fått sig en ny look.

Det finns redan gott om gamla fönster i vårt hem och inredning. Jobbigt att putsa alla som min farfar skojar så gott om. Men trots det så fick ett till ta plats på väggen idag. Tillsammans med foton från min & sambons Rhodosresa, och lite rosor.

förvaring av några inredningsböcker.

​Rosgirlangen hittar ni här.


Ett hörn för kreativiteten


Jag har kreativitets-beroende som jag brukar säga till Jack. På samma sätt som det kryper i hans kropp när han inte får träna, så blir det för mig när jag inte fått skapa på länge. Kan låta helt galet, men sant. Så lite pyssel emellanåt för att hålla nerverna nere liksom, i form av renovering i hemmet, sy, måla om någon möbel eller annat pill och pyssel. Ett av pågående projekt: Kreativitet-hörnan aka. tid för en och annan svordoms-hörnan, haha.



Lite detaljer. Lilla rosetten längst upp sitter på strykbrädan, som jag sytt ett nytt överdrag till. En "tassel" är ju ett måste.



Denna är fortfarande en favoritdetalj i hemmet. Haft den i många år och kommer från Åhlens.



egensydda nåldynan.



Fick en förkärlek för gamla strykjärn när vi åkte på "loppis-turné" en sommar. Tror jag fick med mig nästan 10st hem, några av dem har fått sin plats på skrivbordet, bredvid symaskinen.


Det är mycket lättare att sy när symaskinen står framme, annars drar man sig lite för det, när man ska "böka fram" maskinen. Bjuder inte på någon helhetsbild än, då en viktig detalj fattas. En ram som ska sprejas i guld och som jag gjort anslagstavla av.


Naturnära vardagsrum

Har knåpat ihop ett kollage i vackra beiga toner. De fina fjäderlamporna aka. EOS-lampan har ju verkligen blivit en favorit hos många. Jag tyckte att denna beiga hade en så himla mysig färg, trots det skulle jag dock aldrig betala så mycket för en lampa som just den, men det kanske finns någon budgetvariant någonstans?

Fluffigaste fällen skulle gärna få flytta in på min soffa. Ett tips för att fräscha upp de konstgjorda fällarna är att blanda i lite sköljmedel i en sprayflaska med vatten, spraya och borsta fällen med en borste, då blir de nästan lika fluffiga som denna.

Klicka på de olika sakerna på bilden, eller länkarna under för att komma till inköpsställena. 

Ljusstakarna är just nu på REA!


Klick Klick!


Kan ju inte påstå annat än att Milton är rätt så van vid kameror från dag ett. Med en fotoälskande mamma som helst vill bevara varje litet minne i fotoformat så blir det liksom så. Men denna sköna pose som han bjöd på helt själv när jag fotade honom häromdagen är inget som mamma lärt honom minsann, haha.


Stora killen!

Är så glad över att ha många foton på honom att titta tillbaka på, man glömmer snabbt hur liten han varit och vad mycket han utvecklas, dag för dag


nouw.com/inramadinredning

 
Bloggar numera via bloggportalen "Nouw", därför hittar ni numera bloggen under www.nouw.com/inramadinredning.
Välkomna!♥

8607925072

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 8607925072"

En paus vid brasan

 
Den första maj grillade vi lite korv på Milles mormor & morfars egna lilla "majbrasa" på gården. Grabbarna hade slitit i vedbacken och behövde en paus och mat i magen. 


Så himla roligt nu när Milton kan sitta och vara med på ett helt annat vis än tidigare. Som han växer och utvecklas lilla godingen! ♡

En paus vid brasan

 
Den första maj grillade vi lite korv på Milles mormor & morfars egna lilla "majbrasa" på gården. Grabbarna hade slitit i vedbacken och behövde en paus och mat i magen. 


Så himla roligt nu när Milton kan sitta och vara med på ett helt annat vis än tidigare. Som han växer och utvecklas lilla godingen! ♡

Ett par raringar



Kunde inte motstå dessa raringar från H&M. Ett par vita lära-gå-skor. Köpte några storlekar större än vad han har nu, så att de kanske bli lagomt stora när det är dags att spatsera runt. 




Tuffaste t-shirten fick också följa med. Blir tjusig nu i sommar den. 


 

Ett par raringar



Kunde inte motstå dessa raringar från H&M. Ett par vita lära-gå-skor. Köpte några storlekar större än vad han har nu, så att de kanske bli lagomt stora när det är dags att spatsera runt. 




Tuffaste t-shirten fick också följa med. Blir tjusig nu i sommar den.