TIP TOP


Shoppade lite på mellandgsrea igår. Lindex bjöd på två vita tunikor helt i min stil för 50%, tip top!


Detaljer som spets & tofsar, love it!

Hittade dessutom en fin tunika på barnavdelningen, haha! Perfekt när man är kort i rocken och breddar sortimentet lite!


FRESH

Man blir som en ny männish med snygga naglar!

Mina egna har varit katastrof nu under vintern, så lite akryl på & vita tippar gjorde susen!


Masterchef i pastellköket

Här är vår lilla masterchef i sitt sprillans nya kök!


Det är ju så himla gulligt, spana in den nya kaffekokaren som han också fick i julklapp! Sån skulle jag också vilja ha, i fungerande vuxensize!


Brödrost med tillbehör i form av lite smör, syltburk och en liter mjölk.


Helt kär i detta fina lilla minikök. Detaljer som den nedsänkta diskhon, pärlsponten ovanför diskbänken & den fina blå. det bästa av allt är att Milton älskar det, han plockar fram och tillbaka med grytorna, vrider på spisknapporna och "diskar" i diskhon. En lyckad julklapp!



Rosön på bordet ♕

Fick denna fina ljuskrona av min kärlek på julaftonsmorgon. En rosklädd krona.


Passade ju alldeles utmärkt på vårt vardagsrumsbord!



Vill du...

Hittade en guldig annanas som jag vet att min allra finaste vän Nikita skulle gilla.


Därför fick den följa med hem, och dessutom få ett personligt litet budskap i form av ett brev.


Så när hon öppnade den så gömde sig ett litet brev med en förfrågan... Vill du bli min brudtärna?


Vi båda bölade som små barn i några minuter, blödiga som vi blivit på äldre dagar, sen började planeringen inför bröllopet med en gång, haha. Så glad att jag får dela denna stora händelse i livet med henne ♡



Tomten har kämpat

Tomten smög in ett paket genom skorsten, natten till julafton här hemma på 42:an. Han hade det lite kämpigt ut genom luckorna på kaminen...


Men han klarade det, och paketet fanns där på plats julaftonsmorgon och Mille öppnade försiktigt, med lite hjälp av pappa. Ett alldeles eget kök!


En nöjd kille som plockat och dolat i köket hela juldagen. Han fick massor av kökstillbehör av nära och kära senare under dagen, som passade perfa! Vi har fixat lite ljus i köket, hängt upp lite tillbehör på krokarna osv, som jag tänkt ta kort på och lägga ut i ett senare inlägg.



I do

Vilket kommande 2017 vi fick helt plötsligt! När Jack gick ner på knä och frågade om jag ville gifta mig med honom nu i sommar så fick vi plötsligt något väldigt stort och roligt att längta till, helt galet! Jag ska bli fru Rosö!!! ♡


Något som kräver massor av planering, förberedelser och pyssel, sånt som jag älskar att dola med. Fast vilken tjej älskar inte att förbereda inför sitt bröllop?!


Vi vill försöka att hålla det litet och personligt, även fast vi märkt att det är svårt att "dra gränsen". Man vill ju bjuda den och den och den, haha. Det är tur att vi har några månader på oss!

Behöver jag säga att det är bröllopstankar i skallen 24/7 nuförtiden?


Det ska bli vår dag. Min & Jacks. När vi väl står där så ska vi bara behöva tänka på det vi faktiskt är där för, att bli herr & fru, och njuta av alla nära & kära som kommer vara där för vår skull!


Bilder lånade från pinterest


På farmors gamla byrå

Nu på vintern så ställer vi alltid iordning vår lilla vildmark på farmors gamla byrå här hemma.


Djuren är köpta på lite olika ställen, några köpte vi i Norge för några år sedan. Men de allra flesta är från Rusta, som släpper något nytt djur varje år.



Farmor på berget&andra vänner

En sann lycka för en 16 månaders bamsefantast att få besöka Bamses värld på kolmården kan jag lova. Och det här med att glädjas åt någon annans lycka tar en helt annan nivå när man blir förälder kan jag lova, att få se Millpills blick när "riktiga" Lilleskutt dök upp, herrejisses!

Bamse och hans kompisar är ju stora idoler i den åldern!

Mysigaste miljön någonsin, med marknadsstånd, djur, julbelysning, granris, häst & vagn, nissar, dessutom ett gäng kameler mitt i vimlet.


Finaste kransarna fanns att fynda!


Och självaste Bamses värld. Roliga & finurliga detaljer fanns att finna överallt. Så kul att se hela världen nu när man har Bamse "färskt i minnet" eftersom Milton öppnar en ny Bamsebok i adventskalendern, som vi sedan läser till nattningen varje kväll.


Milton & pappa utanför Brummelisas affär. Där inne fick man plocka godis i sin alldeles egna Dunderhonungs-burk.


Farmors hus på höga berget!


Och marknaden kvällstid! Mys mys mys.





ALDRIG ENSAM

"Aldrigensam är ett informationsprojekt som sprider kunskap och bryter tystnaden
kring det tabubelagda ämnet psykisk ohälsa bland unga vuxna"


Jag klickade hem detta armband för att tag sedan, för att detta är mer aktuellt & viktigare än någonsin. många unga vuxna lider av psykisk ohälsa av olika anledningar. Viktigt att man vågar söka hjälp och veta att man inte är ensam, detta är tyvärr ett jätte vanligt bekymmer i sverige.

Köp armbandet här.


FROSTY

En lattjande frosty har växt fram på vår gård, efter en stunds rullande av snö! Lite sne' & charmig med ack så bra hjälp av en 16månaders kille!


Miltons & pappas fina snölykta!


Tempen börjar dock närma sig noll ute, så vi får se hur länge till frosty orkar balansera på huvudet. Håll ut!


Snosa näsa

Tänk att näsan som jag alltid ogillade lite extra på min kropp tidigare i åren, det är min sons favvo. Så fort han är ledsen eller trött så ska han skubba på den.


Idag hann Milton vara på dagis i bara några få timmar, innan febern kröp på. Så nu är vi hemma och VABBAR igen. Omgång nr 2, ding ding!


Han har slocknat i soffan nu, så hoppas han sover bort febern och blir bättre snart! Så får vi hoppas att han "klarat av sin bit" nu och får vara frisk över jul, älskade snos!


Tipp tapp

Vi stannade hemma från lucia på dagis idag, eftersom det varit sjukstuga. Så vi lussade lite hemma istället!


Sötaste lilla nissen!


Men vi bytte ut "tipp tapp" mot en låt som Mille kan istället, så "imse vimse spindel" fick bli årets jullåt här hemma! Med rörelserna och allt!



Granen står så grön&grann...

...i stugan!
Mille & Jack klädde granen så fint i går kväll! Jag orkade pallra mig upp i soffan med lite kuddar bakom för att iallafall få sitta bredvid och ta del av traditionen, trots magsjuka.


Visst blev den fin! Man finner bland annat små julstrumpor, vantar & mössor som gömmer sig i vår gran. När granen kommer upp så är julen nära, myyyspyyys!



Blivande familjen Rosö

Idag fick vi en måndag ihop, hela familjen. Oplanerat men så härligt. Magsjukan hälsade nämligen på under helgen, mindre mysigt såklart. Men idag när både jag & Mille mår lite bättre så passade vi på att ta en bob- & pulkatur i friskluften, efter en lång sovmorgon, mysfrukost med tända ljus och lucköppning i Bamsekalendern.


Vi hann fira våran 10-årsdag i lördags, jag och min älskade, innan magsjukan slog till. Och tänk som han överraskade mig, ner på knä han föll, och frågade om jag ville tillbringa resten av livet ihop, bara han och jag!

Snart delar jag samma efternamn som mina killar ♡




Good morning winter wounderland

Hittade dessa härliga bilder från en morgon i mitten av november. Rådjurens & katternas spår längs med hela baksidan.

Det är synd att allt detta har regnat bort. Men vintern kommer tillbaka snart, iallafall om man ska tro SMHI. Men i väntan på den, så besöker vi den längre upp i Sverige under helgen. jag och min andra halva.


Lantlig jul!

Vintern är vacker. December är finaste månaden på året. Speciellt när december får vara som den är nu, lagomt kall och med ett vitt täcke över sig.

Därför passade vi på att göra lite decemberfint ute under helgen, medans julfeelingen är på topp! Lite lantlig jul även på utsidan.


Jul i Lillhuset

Vårt lillhus på gårn' måste ju också få lite juligt!
Det är så himla fint med detta frosttäcke som liksom "jular" till allt lite extra nu.


Ett par kransar på dubbeldörrarna, precis som på vårt stora hus. Även en "dörrmatta" av granris fick pryda entrén. Vi letar nu efter passande tomte med lykta i hand, som ska få stå på stubben bredvid och lysa upp lite!


Julestrumpan

Äntligen är det dags att hänga fram julestrumpan igen! världens finaste (och största!) strumpa, som min kollega Karin broderade Milles namn så fint på förra julen.


Mysigt att kunna göra den extra personlig med namn på. Hans "i" har inte två prickar, fick se efter att jag tagit kortet att det fastnat en liten dammtuss där, haha.


Milton har dessutom faktiskt låtit bli både den och paketen under, än, är bäst att jag tillägger. Han kanske upptäcker inom kort att alla faktiskt innehåller något roligt, haha.


KNYCKA JULGRAN

1:a december idag & ett tunnt snötäcke har lagt sig under dagen, äntligen! jag är sugen på att plocka fram granen, julkänslorna kryper fram extremt så fort det blir lite vitt utanför fönstret.


Men jag väntar liiiite, vi måste ju ha något "juligt" kvar att göra på agendan under december månad. Men knyckt julgran har vi minsann redan gjort, med minibilen i matsalen, haha. Minibilen bland megakottarna!