Den 25åriga tanten

(null)

En tråkig gammal kaffekopp. Kan ha varit det tråkigaste någonsin som man kunde få i julklapp när man var yngre, eller de där samlar-dessertskedarna som jag fick av farmor varje födelsedag. 

"Du kommer att uppskatta det så mycket när du blir äldre" sa alltid mamma och tänk vad rätt hon hade. Hon visste redan då att Malin, 9år en dag skulle bli en gammal tant i en ung kvinnas kropp. För det är faktiskt så jag känner mig, kanske lite allt för ofta, haha. 

(null)

Jag älskar gammalt porslin, och speciellt kaffeporslin. Det är något speciellt att få duka upp en fika med vackert, välgjort porslin som inte massproducerats och sålts för 10kr koppen. Det känns liksom lite mer livskvalité med framdukat finporslin. Ja, som sagt, en gammal tant i en 25årig kropp.....

(null)

Denna servis har jag fått av mamma, fast nu på äldre dagar. Den är efter hennes farmor. En klar favvo bland alla kaffeserviser som jag samlat på mig under åren (har lyckats fylla upp ett vitrinskåp plus lite till...). Så ja, jag ska nog också bli en jobbig jäkel och ge bort en kopp varje jul till min dotter, och om hon inte blir en fikagalning som sin mor så får jag helt enkelt köpa ett vitrinskåp till och ärva även hennes koppar. 

Koalabebis

(null)
Min älskade koalaunge. Om hon fick så skulle hon hänga på mig hela dagarna. Och ja, det får hon ju. Såklart. Jag minns ju hur snabbt tiden gick med Millpillbebis, snart kommer hon att springa runt i gåstolen och skava varenda hörn här hemma, så om hon vill hänga så får hon, helt enkelt. 

Men så finns det en till favvo, näst efter mammas och pappas arm. Fåren. Den fina babysittern som mormor köpt till henne. 

(null)
Dagliga möten med dessa får och djupa samtal som kan pågå i minuter! Det är ändå skönt för ryggen att denna uppfinning finns och att man kan få ett och annat vardagsärende gjort om dagarna. Visst är den väl fin! Förstår att hon trivs! 

Till mina framtida barn

(null)
Jag ville överraska Milton med att ha inrett lekstugan när han kom hem från dagis igår, så jag plockade på mig all inredning och leksaker som jag tänk ha i lekstugan och traskade ut till Mini Gråbo. 

(null)
Jag dukade upp ett fikabord åt Valle, Bamse och Giraffen.

All denna fika sparade jag undan för flera år sedan, från vår gamla butik (jag & min man drev en inredningsbutik för några år sedan) för att jag ville ha det till mina framtida barn. Det känns helt galet att jag nu stod i mina barns lekstuga och äntligen fick plocka fram det för att de ska få leka med det, en dröm som verkligen gått i uppfyllelse. 

(null)
Den gamla kaffekvarnen har jag fått av Jacks mormor, Milton har sucktat efter den så länge när den stårr här hemma på köksbänken, den är ju rolig att veva med! Så jag tänkte att det är bättre att den får en plats i lekstugan, så får den komma till användning! Och så matchade den dessutom kockumsbyttan som vi gjort diskho av väldigt bra!

(null)

(null)
Finaste plåtburkarna från märket Tilda, Panduro. Förvaring kan man aldrig få för mycket av när det kommer till utrymmen där barn och leksaker ska vistas. 

(null)
En gammal kökshanduk efter min mormor, älskar dessa gamla kökshanddukar, så fina i sin enkelhet. Nu är även hyllplanet på sin  plats!

Golden pinky

(null)
Det vankas dop (nej vi har inte fått tummen ur och skickat inbjudningar än, inte helt klart med präst ännu) och häromdagen kom en laddning med dekorationen med posten! 

(null)
Ni kan nog ana vilket tema dopet kommer gå i? Rosa och gulligull vetni! Riktigt så där girly som jag är såld på. 

(null)
Pastellrosa & guld är färgerna! Har även köpt bokstavsballonger med "Minelle" i roséguld. 

(null)
"Glasen" har jag gjort av gamla barnmatsburkar som jag spraymålat locken på och borrat hål för sugrören. Muffinsformarna är från Lagerhaus och resten av dekorationerna är från My perfect day. 



En titt på Mini Gråbo

(null)
Tänkte att jag skulle visa lite bilder från Mini Gråbo, nu när vi börjar "få ordning på torpet". 

Vi har efterliknat lekstugan efter vårt stora hus, Villa Gråbo, med samma färger, att huset har fönsterluckor, samma design på blomlådorna och samma design på snickarglädjen. Dörren har vi sågat till av en gammal dörr som vi tidigare använde som sänggavel i vårt sovrum. 

(null)
Gardinerna har jag sytt av gamla sängkläder. Krokarna som sitter på väggen direkt till höger när man stiger in, är tänkta att de ska funka som en liten "hall" i lekstugan, ska försöka fixa någon liten dörrmatta under. 

(null)
Och här är min favoritdel, köket. Minikaminen (den är verkligen mini, svårt att fota en rättvis bild! Ca 35cm hög) fyndade vi på blocket, lilla koppargrytorna har jag fått av mamma och kopparkannan har jag köpt på tradera!

(null)
Det är så roligt att vår treåring blir så glad över en liten kaffekanna! Igår när vi packade upp den så blev han så glad och skulle traska ner med den till sin stuga, nu kunde han ju bjuda fammo, mommo, moffa och farfar på fika i sin stuga! Godingen! 

(null)
"Diskbänken" är ett gammal soffbord som vi kortat av benen på och även sågat av skivan på mitten, för att istället fästa det i väggen. Sen sågade Jack ut ett hål så vi kunde sänka ner emaljbyttan och tillsist målade jag det vitt och sydde till en kappa gjord av ett gammalt lakan. 

(null)
Svarvade ben på diskbänken, det är viktigt med detaljer! 

(null)
Jag virkade en vimpel som matchar de vit/blå rutiga gardinerna. 

(null)
På järnkonsollerna ska vi fixa en bräda, så det blir en hylla ovanför diskbänken.

(null)
Bamse och Valle tar en långfika, ända sedan i lördags när Milton placerade dem där. Dynorna är sydda av samma gamla sängkläder som gardinerna.  Ska försöka piffa till bordet lite med en duk och lite blommor. 

(null)
Så gulligt att kika in i stugan från utsidan! 
Nu är det loftet kvar på stugan att måla och inreda, ger er en uppdatering på det mär det står klart! 













Ordning och reda

(null)
Äntligen. Är det något som "stressat" mig länge så är det alla våra 2890 flaskor i duschen, alla med någon limegrön rand, knallrosa kork eller någon annan härlig skrikfärg på. Jag brukar skoja om att jag har en outredd diagnos, för massor av intryck, färger och oreda stressar mig. Nu fick jag iallafall tummen ur och beställde pumpflaskor, hällde över från de färgglada flaskorna och märkte de mycket behagligare flaskorna med ettiketter.  



Sleeping beauty

(null)
Som jag har sussat sött inatt, eller hela familjen för den delen (japp man får plats 4st på 180cm, skämtåsida, Millpill sover i en säng bredvid våran och kryper upp till oss på morgonkvisten). Igår anlände nämligen vår nya säng. Sist vi köpte säng var till vår första lägenhet, vilket var 2008, och då de billigaste resårmadrasserna man kunde hitta på IKEA, så om det var välbehövligt med en ny? Oja! 
  (null)
Och den är ju inte bara otroligt skönt, den är ju dessutom snygg som attan! Blev ett mjukare intryck i hela sovrummet så nu är nästa steg att tapetsera om lite ovanför pärlsponten! 



Minispis och spegeldörr

(null)
Vi börjar närma oss målet med projekt lekstuga! Jack lade på plåttaket igår så nu är det bara lite målning (tror att jag drömmer om vitfärg snart, haha!) kvar. 

Vi fick syn på en minivedspis på blocket häromdagen så jag, Jack & lillplutt tog oss en tripp för att fynda, medans Milton fick leka och natta med farmor. Morgonen därpå fick Milton syn på spisen när vi skulle åka till dagis och gissa om han blev glad! Inte det enklaste att få med honom till dagis sen... 

(null)
Sötaste vedspisen!
Vi ska bygga om ett gammalt soffbord, såga ett hål i skivan och försöka sänka ner någon typ av skål, för att skapa en "diskho", får se om det blir lika bra i verkligheten som i våra tankar. 

(null)
Och dörren. Dörren som ingick är den ni ser längst till höger, men vi tyckte att den kändes lite trist.
Eftersom vi köpt ny säng och sänggavel så tog vi vår gamla sänggavel (den stora gamla dörren) och ska såga till rätt mått. Samma gäller här, vi får väl se om verkligheten blir lika bra som visionen! 

(null)
En del av insidan, våra hemsnickrade vindskivor ligger på golvet som ska upp, vilket är nästa moment och sedan måla uppe på loftet. 

Fortsättning följer...

Höstens entré

(null)
Hösten har verkligen gjort entré denna vecka! Vårt projekt med att lägga tak på lekstugan har liksom blivit lite fördröjt mellan regnskurarna. Men istället har mystofflorna fått komma till användning och ljusen tänts mot kvällen. 

(null)
Vi hann iallafall vara ute och leka på förmiddagen idag, i lite värmande solljus till och med! Milton hittade maskrosor i trädgården som han räckte över till mig, fint att fortfarande kunna pryda köksbordet med blommor från trädgården, när de är handplockade av Mille så är även ogräs vackert. Även vardagsrummet fick sig en fin bukett idag som min kära man kom hem med, måste varit extra snäll idag som får så fina blommor av två fina pojkar. 


Familjen fryslort

(null)
Min farmor har köpt fårskinnstofflor till barnen. Så himla söta och självklart har jag också ett eget par sen innan, så nu kan vi matcha i höst, haha, jag älskar det! 

(null)
Milton frågade "men vart är pappas?" när jag visade att vi alla kunde matcha i våra tofflor. Han är inte lika fryslort som vi andra men Milton tyckte ända att han skulle köpa ett par för att bli lika cool som oss, så pappsen kan ju ana vad Mille har planerat till födelsedagen, matchymatchy ;) 

Projekt minihus

(null)
Projekt lekstuga, steg ett, jämna till marken. Byggherren Mille.

(null)
Insidan av lekstugan, under process. Kan ju säga att loftet verkar bli en riktig succé! 

Vi är i full gång med projekt lekstuga! Milton fick en lekstuga i 3årspresent. Nu är stugan monterad och på plats, och väldigt väldigt snart färdig, bara tak, smådetaljer och lite målning kvar. 

(null)

Som krona på verket när allt står klart ska vi spika fast en fin aluminiumskylt med husnamnet "Lilla Villa Gråbo" på såklart. Skylten är beställd från skyltmax.se och där kan man designa sin egna skylt hur lätt som helst med ett stort utbud av olika material, färger, typsnitt mm för att få det precis som man själv önskar!