Kaffe&kollegor


Lite jordgubbar, glass & kaffe i skuggan. Dessutom tillsammans med vad jag tror garanterat kommer att bli världens bästa kollegor till hösten minsann. Fin fredagsförmiddag.



Härliga sommarbarn. Blåmärken på hela benen (dessutom resten av kroppen på Mille, som klättrar & utforskar allt nu) & barfota.

Efter fredsgsfikat mötte vi upp pappan i familjen som gått på efterlängtad semester! Nu ska vi njuta till fullo innan jag börjar i augusti.



En bod för gröna fingrar


En del av min mammas blombod.
Hon har minsann gröna fingrar hon, tyvärr inget jag ärvt.



Däremot så kommer nog mycket av kreativiteten från henne, och jag-löser-allt-och-det-jag-inte-kan-lär-jag-mig-pappa. Inte undra på att jag får abstinens när det gått för lång tid mellan projekten här hemma, med två skapar-nördar till föräldrar, haha.

Har ni sett vad gulligt hennes hennes senaste verk i boden är, de små fåglarna som vilar på en pinne.



Premiärgung


En gunga har flyttat in på gården. Premiärgunget i förmiddags blev succé! Man såg hur det pirrade till i magen på Milton.



Gungade högt så att hatten (läs: kepsen) ramla av! 



Svårt att fånga en gungande bebis i bild, haha. Charmiga bilder fångade i ögonblicket.


Har för tillfället fått låna mammas kamera då det är något tokigt med batteriet på min, därav lite dåligt med nya bilder just nu.


Att falla pladask för en tapet


När vi kikade på tapeter till trappen, så ramlade vi över denna med luftballonger. Alla detaljer syns inte i bilden, det "gömmer" sig liksom en karta/ritning i bakgrunden som skimrar lite i olika lägen. Jag blev helt förälskad & fick direkt en bild i huvudet på hur fin den skulle bli i Miltons rum.



Så det får bli så. Den nuvarande fondväggen i hans rum är blå, men ska istället bli klädd med luftballonger. Färgerna i tapeten gör sig så fint till de andra gråa väggarna & trägolvet. Dessutom till soffan i beige & gamla växasängen i vitt.



Spring i benen


För någon veckan sedan försökte vi oss på en "mor & son-matchning" jag & Lille Mill.



Slitna, lite lätt upprullade jeans & en svart t-shirt. Alltså han är himla full i bus nu och vill inte sitta still en sekund, att ta kort med honom är en sport, haha.



Utbudet av "färdiga" matchningar är betydligt mer begränsat till son än till dotter, så trist! Jag gillar ju löjliga klädesmatchningar med bebis! Därför får man väl ta vad man har och göra så gott man kan!

Tycker att det är lite gulligt! Får passa på, för jag har en känsla av att han inte vill klä sig som sin mamma när han blir större, haha!



Barnsligt gott


Svärmor tittade förbi på förmiddagen med en liter jordubbar. Passade därför på att slänga ihop en banana-split efter lunchen. Kanske barnsigaste, men också bland den allra godaste deserten!



Är annars inte så förtjust i glass, men tillsammans med jordgubbar, maränger, skivade bananer och chokladsås så är det en riktig höjdare!

Hade ingen chokladsås hemma (då vi typ aldrig äter glass, mer än till pankakor/våfflor) så jag slängde ihop en egen:

1dl strösocker

1dl kakao

1/2 krm salt

1dl mjölk

Blanda socker, kakao och salt i en kastrull. Tillsätt mjölken eller vattnet och rör om så att allt blandas. Låt koka upp under omrörning. Koka såsen på svag värme ca 5 min eller tills den är blank och slät.


Trippetitrapp


Nu måste jag sätta tänderna i ett nytt projekt här hemma. Badrummet är lite lagt åt sidan en period, då det är ett större projekt som inte passar i tiden just nu, läs mer om det här.


Men just nu känner jag mig kreativt beroende och bara måste ta mig an ett nytt projekt, att pyssla med alla regniga sommardagar. Jag & Jack kom överens om trappen. En ny tapet ska upp!



Vi kikade lite på tapeter idag & fastnade för Boråstapeters kollektion Falsterbo, så många fina. Tror att det blir denna på bilden ovan, fast i grått.


Har massor av guldramar uppsatt i hallen upp i trappen nu, får se om de gör sig bra till den tapeten, eller om de får sprayas gråa så småningom.


Här kommer några tjusiga trapphus. Inspo inspo inspo!



Ja, grått & vitt funkar i alla lägen. Iallafall om ni frågar mig. Så sött med en lykta mitt i trappen tycker jag, ger en mysig & ombonad känsla.



Smyckning med stråhattar, i det enkla bor det vackra. Skulle inte passa in hemma hos oss, men så himla tjusigt där det verkligen passar in, som här.



Vårt trapphus är ganska mörkt, får försöka hitta någon fin lampa som passar bra in och ger ett bra ljus. Ett fint fönster som detta vore dock en dröm som ljusinsläpp.



Måste bara visa detta trappräcke! Så himla fint! Vi har inget liknande, inte heller plats för det. Men visst är det väl fint!



Bland serpentiner och blöjor...


Idag är det exakt ett år sedan som jag blev överraskad av mina vänner & familj med en babyshower! Tänkte därför bjuda på lite bilder därifrån, som aldrig kommit upp på bloggen tidigare.



De hade gjort så fint med massor av dekorationer i blått. Tänk att lilla Mille låg och jäste inne i magen. 

På förmiddagen hade Jack & svärföräldrarna tagit med mig på en fika på stan, jag var helt ovetande om vilket smussel som pågick hemma.



Den härliga bajs-tävlingen som de arrangerade, haha. De var själva äcklade av synen i blöjorna, bl.a. smält dumle, mjölkchoklad och annat gottigt gömde sig i blöjorna...



..som jag fick äta upp. Gissa bajset var jag en höjdare på!



Blir rörd när jag tänker tillbaka på vad fint de fixat för mig & Milton. Alla dessa fina hälsningar från de vänner som inte kunde vara på plats.



Och denna blöjtårta som Gabbi knåpat ihop! Så tjusig! Helt galet vilken mage jag hade redan då, lite mer än en månad senare tittade Mille ut.



Två preggosar ♡ Min gravida vän som nu också fått sin lilla gosse!



Detta var himmelriket för en hungrig höggravid kvinna! haha, trots fikat innan så smakade jag nog allt tror jag.



Här är några av alla de fina presenterna vi fick! och tänk att allt har kommit till användning ett år senare.



Idéerna är många...


Tanken var att vi skulle ha börjat renovera vårt badrum på övervåningen redan nu under våren, men livet kom mellan.

Idéerna är många och så snart saker och ting börjat lugna ner sig så tänkte vi påbörja vår renovering lite smått, om det blir om 2 veckor eller 2år vet vi inte, men det blir när det är dags. Tänkte iallafall dela med mig av lite idéer.


Golv & väggar. Detta är det svåraste, hur ska man någonsin kunna bestämma sig? Jag älskar ju pärlspont, så det skulle vara fint på en av väggarna, Frågan är bara hur bra det är i våtutrymme? Vi har ju dusch & badkar i badrummet, så hela rummet blir fuktigt, så det får nog bli kakel eller våtrumstapet, i allra enklaste och finaste vit.

Golv är det tänkt någon fint i dov grå & faktiskt - mönster. (jag som annars är lite allergisk mot stora mönster) eller ett mer naturfärgat, lite "enklare" golv, som längst ner till höger.

Förvaring. Toaletten är liten - en toa, handfat & badkar, mer yta finns inte, så förvaring är viktig. Jag tänker absolut ta efter idén med hyllor över själva toaletten, smart att utnyttja ytan. Snygga korgar är alltid en bra idé i badrummet. Om det finns plats så vill jag även ha en stege till handdukarna, och även att hänga tidningar över.

Badkarshyllor. Så fina & så smart. Hur ofta vill man inte ta med sig en bok eller tidning i badet men tröttnar på att behöva hålla i den med blöta händer? Hyllan till vänster är verkligen en lösning på det. Även hörnhyllan är en fiffig grej.

En skänk. Vill så gärna få tag på en fin, gammal skänk med lejonfötter, att sänka ner, eller ställa handfatet på.

Alla inspirationsbilder är lånade från Pinterest.com