Vår superhjälte


(null)
Pappan i huset fyllde 25år under denna månad. Jag & Mille ville göra något personligt till honom.

(null)
Pappa Jack är ju vår superhjälte, så därför gjorde vi en hemmagjord tavla av honom, som Milles favohjälte Batman. Ja, näst efter pappa då!

(null)
Batmans mantel är gjord av en mall som vi målade av Miltons hand. Ett roligt minne att ha kvar & pappan blev väldigt glad 


Fluffy Booooo

(null)

Idag har vi vabbat, jag & Mille. Vi fick åka till dagis och vända imorse, jag och lillfisen. Så vad passar man då på att göra, en gråkall höstdag sent i oktober? Jo, halloween-pyssla!  Små garnspöken blev slutresultatet på dagens pyssel. 

(null)

Så himla lätta att göra med ack så söta! Och perfekt pyssel med en 2åring, som ännu inte övat upp det allra bästa tålamodet för att sitta och pyssla i timmar. Små, snabba och söta spöken! 

(null)

Man lindar lite garn löst, några varv kring barnets hand, lyfter av och knyter en bit garn en liten bit nedanför ena änden som ska skapa spökets huvud. Sen klipper man den andra ändan för att få ut "benen". Jag har målat ögon med "stop-sock"-penna. Ni vet sån där färg man kan måla prickar under strumpan för att motverka att barnet ska halka. Men man kan ju limma dit pärlor eller något annat. 

(null)



Som en snäll cirkus

(null)
En vägg i Milles nya rum

Vi är färdiga med Miltons nya rum, eller ja, färdig blir man ju aldrig, speciellt inte i ett barnrum som är i ständig förändring. Men grunden är lagd. Och visst är det väl tur att barn växer och utvecklas fort, så att rummet behöver ständig förändring, för jisses vad kul det är med barninredning! 

(null)

Och det blev så mysigt. Och det märks tydligt på Mille också, att han tycker desamma.  Han vill mest hänga där hela tiden, plocka med böckerna, krypa in i tältet och leka med alla pryttlar. Och kommer någon och hälsar på, så tar han denne i handen och visar nya rummet, gosen! 

Vi inredde rummet efter tapeten som vi valde allra först, och Mrs Mighetto-tavlorna. Jag får lite känsla av cirkus i Milles rum, fast en snäll cirkus såklart, en cirkus utan dresserade djur. Här får mjukisdjuren härja fritt!


En Pysselmajas dröm

Jag är så otroligt glad över att kunna titta tillbaka på mitt & Jacks midsommarbröllop och känna mig 110% nöjd. Med hela dagen, hela veckan innan och även hela långa sommaren som väntade oss efter, som nygifta.


Vårat bröllop var ju så mycket mer än bara en dag egentligen. Det var ju såklart månader av förberedelse, bygge av soldäck, gärdesgård, allt pyssel, bokningar osv. Men just bröllopsveckan, när vi hade nära och kära kring oss som hjälpte till med det ena och det andra, och som var här för att hänga och prata om vad som komma skall. Och kvällarna innan som jag & Jack satt uppe länge med varsit limstift i handen för att färdigställa sista pysslet och prata om vårt bröllop, detta för-pirret. 


Och dagen D. Att jag, som är perfektionist när det kommer till sånt jag själv gjort, är nöjd över allt med dagen, allt från de handkrivna ettiketterna kring besticken till att jag faktiskt inte ramlade på mina spagettidallrande ben under vigseln. 


Och att få förbereda för sitt egna bröllop är en kreativ-pysselmajas stora dröm kan jag lova, det har jag nämnt tidigare. Speciellt när både jag & Jack var överens om att ha ett mysigt midsommarbröllop hemma, i vår lantliga miljö. Jag hade inte kunnat leva ut mina pyssliga hemmagjorda-idéer på samma vis om vi skulle varit i en elegant, stor lokal. 


Kvällen innan bröllopsdagen kommer alltid vara ett minne som sitter kvar. Jag, Jack, Nikita och Oscar (& Mille såklart!) höll på att fixa det sista inför morgondagen men så tog vi en hämt-pizza-paus i soffan. Vår sångare för bröllopet och vän, Philip, kom då hit och presenterade en egenskriven låt till oss och även vår officiella bröllopssång, Perfect. När Philip satt i fåtöljen med gitarren i knät och sjöng för oss, som alla var uppkrypna i soffan helt trötta och lite matkoma efter pizzan, och nu rörda till tårar efter sångerna, det var då man förstod att imorn var det dags, på riktigt. 


Nu har jag min man, min älskade man som bara för 10 månader sedan gick ner på knä i ett iskallt vinterlandskap och frågade om jag ville gifta mig med honom. Och nu har vi hunnit förbereda ett helt bröllop och varit gifta i 4månader redan ♡ WOW vad fort tiden går när man har roligt! 

Alla foton i detta inlägg är tagna av Malin Stolt, ni kan förresten gå in och kika på bilder och hennes ord om bröllopet på hennes blogg här:


http://www.malinstolt.se/foto/foto-brollop/malin-jack/