Dammigt rosa med skogsgrönt bland vintage

 
 
Ett hörn i hemmet som jag nu börjat tillbringa en helt del tid i är kontoret. Jobb, bokföring och allmänt pappersgöra. När jag sitter med skisserna så kan jag bli sittande i timmar, på min nuvarande kontorstol som är.... en pinnstol. Oerhört ergonomiskt jag vet, börjar känna det i kroppen efter en kvart. Eftersom jag fått det gamla och väldigt fina skrivbort från Jacks mormor så vill jag inte skämma ut det med en mordern-gamer-liknande-men-skön-kontorsstol, men trästolen är ohållbar i längden. Men så scrollade jag runt på mio och stötte på den rosa sammetsdrömmen, perfekt! 
 
Vi har delat av kontoret med gardinskenor i taket och vad skulle då passa bättre än ett par sammetagardiner i samma dammiga rosa ton. 
 
 
Men som alltid... när man byter ut något i hemmet så blir man sugen på att även ändra lite här, och lite där. Jag tycker att de dammiga mörkgröna (som Jasmina Bylunds magiska hall ovanför) och dova rosa blir så snygga ihop. Så ja, måla om det lilla kontors-hörnet kanske? Åh blir lite smått galen på mig själv ibland. Får nog önska mig en rosa fåtölj och en burk färg i födelsedagspresent...
 
 
Blir alldleles varm i magen av denna bild. Struktur. Ordning och reda. Var sak på sin plars. Ni som sett "Vänner", jag är en typisk Monica Geller. Jag tänkte så småningom snickra till min egna variant av denna "anslagstavla", så snygg och praktiskt. Älskar DIY, synd att det är snäppet svårare med möbler... speciellt rosa sammetsfåtöljer ;) 

Mäss-mingla med en ettåring...

 
I fredags tjuvstartade vi vårt fredagsmys i en mässhall i Stockholm. Formex, en färgglad inspirationsbomb aka Nordens största mötesplats för design och inredning. Jag och mitt super-crew åkte till storstan. Den lillstora bossen ville dock hellre tillbringa sin fredag hos farmor som var ledig, än att vistas i storstan. ändå helt rimligt. 
 
 
Strosade runt och imponerades av hantverk. Konstaterade att vi bör besöka en "ren" hantverksmässa. Det finns nog inget som inspirerar mer än kreativa människor.
 
 
Jag är ju en riktig sucker för broderi och konsten att skapa med lite nål och tråd. Detta kändes som en 2020 version av broderi (icke att konkurrera ut broderiet såklart) så himla häftigt! Alla tavlor bakom honom har han skapat med "lite" raksöm på maskinen, utan att lufta upp nålen en gång. 
 
 
I ljuvligaste, allra mest harmoniska Mrs MIghettos monter. Också ett tappa-hakan-hantverk! Jag älskar varje målning de gör, oavsett som det pryder en tändsticksask eller en poster.
 
 
Låtsades att det var blommande Juni för några minuter. 
 

Vilken exemplarisk mäss-minglare hon visade sitt att vara, vårt 1åriga lilla yrväder. Charmade alla när hon nöjd satt på pappsens rygg och efter några timmar somnade hon sött dubbelvikt i ryggsäcken och om möjligt, charmade ännu mer. 

High five!

Attans! Jag lovade mig själv att prioritera bloggen men ändå står jag här.... flera dagar senare, eko mellan inläggen....

(null)
En av mina senaste verk och personliga favoriter.

Men vet ni vad? Jag har jobbat. Och jobbat och jobbat och jobbat. Jag vill att ni läser det med en positiv ton i era huvuden, för det är så himla kul. Som jag sa till Jack häromdagen, att jag skulle på riktigt kunna jobba 24h om dygnet för att så fort jag får "en stund över" (really? Med två barn ;) så vill jag tillbaka till jobbet igen. Vilket kvitto till mig själv, en highfive att jag tog steget till eget.

(null)
Kommande nyheter! 

Denna vecka ska jag ut på vift, imorgon väntar jobbmöten x2 och senare i veckan får jag äntligen komma iväg till Formex igen, ser fram emot ännu mer inspirationsboost för att kunna leverera mer produkter. Och en hög med formex-bilder att presentera på blogge, tjoho! 

Nu ska jag färdigställa sista jobben för idag och sen krypa till kojs, godnatt på er! 

Kreativa genier


"Creativity is intelligence having fun" 
Det ligger verkligen något i det. Har alltid fascinerats av andras kreativa förmågor. Älskar att inspireras, plocka idéer, blanda och göra något eget av allt ihopkok. Kreativa människor utvecklar och drar världen framåt, inte sant? 

Två intelligenta genier har delat med sig av många av sina idéer i form av en bok, Hidden places, av Sofia Vusir Jansson & Nathalie Myrberg. En sagolik bok. Det kliar bara mer och mer i pysselfingrarna för varje blad man bläddar vidare... Dessa fåglar pysslade jag ihop på några ynka minuter och han upp i barnens lekrum, med inspiration från boken.Tag vad du har, gör något enkelt och få ut något fantastisk, är budskapet med boken, typ. Och så är det verkligen! Simpelt och kul! Och bilderna! är man dessutom lite av en fotonörd så är boken rena balsamet för själen. Jag har följt Sofia sen länge tillbaka på hennes blogg, och wow, hon får det mesta att se ut som en lummig saga, så fint! Hitta den här.