Staden med kullersten och smidesdetaljer

(null)
Idag tog vi en dagstripp till vackra Nora. Älskar älskar älskar den staden med alla vackra, bevarade trähus. 

(null)
Hela staden är så detaljrik och utsmyckad. Som lyktstolparna, varför har inte varje stad såna fina? Mil av vackra kullerstensgator och all grönska nu på sommaren, wow!

(null)

Och att staden är fylld med caféer, loppisar och andra mysiga småbutiker i varje hörn är ju inget minus direkt. 


Hjärterum och stjärterum

(null)
Stubbarna aka. soffborden är dekoration från vårt bröllop, hjärtana är uthuggna med kniv/stämjärn och texten är inristad med brännpenna "J+M och Jack + Malin". 

Projekt altan, är väl en av sommarens sysslor här hemma. Målning och ommöblering -check. Vi har (läs : hade) ett svårmöblerat hörn pga. glaspartierna, men så kom vi på att det hade varit otroligt soft med någon typ av soffmöbel i hörnet, för att kunna gosa ner sig på kvällarna framför TVn, eller när det är en regnig dag. Snabbt efter den brilljanta idén så hittar Jack denna schäslong på blocket! 

(null)
Den passade prima just i det hörnet och för 250kr (!) hade vi helt plötsligt bästa amningshörnan i hela huset också! Så mysigt att gotta ner sig i hörnet med lillfisan i knät. Igårkväll klämde vi ner oss hela familjen, för att titta på "han som bygger bord och målar" som Mille sa, alltså: Ernst, sommar med Ernst. Nästan så man hoppas på lite regn snart så man kan mysa ner sig och lyssna på smattret på taket.  

Babyskyddet Doona + på rull

(null)
Nu har vi hunnit testa babyskyddet som vi fick hem i samarbete med Doona. Det är smidigt att alltid ha vagnen inbyggd i stolen när man är ute och far med bilen. En dröm att slippa bära runt på stolen, när man t.ex ska springa in en snabbsväng på affären, utan istället fäller man bara ut hjulen och rullar iväg. 

(null)
Skruttan sover väldigt gôtt i den ombonade stolen och det är skönt att slippa störa hennes skönhetssömn för att lyfta över henne i den andra vagnen. Regnskydd, insektsnät och allt som behövs finns dessutom med! Och det viktigaste av allt, hon sitter tryggt i bilen 


Välkommen till världen älskade lillasyster

(null)
Det är så sjukt. Sjukt häftigt! På någon sekund är stora magen ett minne blott (iallafall aningen mindre) och sen ligger hon där på bröstet, vår lilla skrutta! Som vi väntat på denna lady och när hon väl kom så gick det fort, men en väldigt lyckad förlossning med världens bästa man nära nära, under hela förloppet, dreamteam!

(null)
Och världens bästa storebror! Det bubblar sockerdricka i bröstet ständigt på denna 2barnsmamman, det började redan på sjukhuset när han kom på besök och slängde sig upp i sängen för att få pussa lillasyster på kinden. Han ska vara med vid varje blöjbyte, hämta filtar, klappa på henne när hon äter och visar så stolt upp henne när det kommer familj och vänner. Tvivlar på att det med blöjbyten kommer att hålla i sig men syskonkärleken hoppas jag är bara början på ett livslångt band 

Nu njuter vi av bebisbubblan till fullo! 



Trädgårdsfika

(null)
Mormor & morfar kom ner med ett lass trädgårdsmöbler på gräsklippartraktorn under eftermiddagen. Självklart lastade vi fikabrickan och invigde nya möblerna vid rosbusken. 
 
(null)
Kan nog bli ett nytt favvoställe det här, tyckte Mille. Iallafall om det kommer serveras kakor, glass och saft varje dag. 

(null)
Fika i trädgården, blir nog inte mysigare än så. Café de la rosé aka. Café de la Mille! 

(null)


Blåvit matchning

(null)
Det är ju sådär sockersött, när man matchar syskon och det kan ju vara något så "enkelt" som att ha samma färger i plaggen eller samma slags mönster på någon detalj. Detta kollage som jag knåpat ihop är barnkläder från Lindex, de har så himla mycket fint till kiddos! Klänningen längst upp till vänster är ju den sötaste lilla sommardrömmen, tänk solhatten till höger på lilla huvet också! Och inte att tala om de fina "murarskjortorna" till storebror, med små träknappar som detalj. 

(null)
(null)
Gillar även att Lindex erbjuder många färdiga set, så man slipper matcha ihop överdel och underdel själv. 

Alla bilder i inlägget är lånade från lindex.com 

Sommarlovssysslor & gammelvaggan

(null)
Nej, ingen lillasyster ännu, hon ligger så gott på insidan av magen. Vi fyller dagarna med långa frukostar, båtturer och fiske, bad i poolen (Mille har fått en minipool av kusinerna som det går alldeles utmärkt att både bada och fiska i), äta glass, fika, kolla fotbolls VM, egna fotbollsmatcher hemma i trädgården... ja ni hör ju, oss går det ingen nöd på, sommarlov deluxe! Det är först på kvällarna vid sisådär 22-23tiden som jag får lite myror i kroppen och bara vill jag bara att det ska sätta igång, jag kan ju liksom inte bara gå och lägga mig idag igen?

(null)
Kvällarna har ju faktiskt varit helt underbara de senaste veckorna, vi har suttit ute på altanen (nu har Jack t.om dragit ut skönfåtöljerna för att lyxa oss rejält) och kollat fotboll och bara njutit av att det fortfarande är varmt ute! Tack sommaren 2018 för att du hitills varit helt magisk! Fortsätt gärna så ända långt in i september! 

(null)
Visst är väl föressten den gamla vaggan som jag slängt med lite bilder på fin! Det är min farmors gamla docksäng. Den finstickade och galet söta klänningen är en Newbie, såklart! 

Idag blir det bebis...

(null)
... Skulle jag såklart säga om jag fick bestämma. Men nu är ju makten helt i baby M’s händer och det är bara att gilla läget och vänta. Men nog borde det väl ändå vara på g snart när man vaknade med foglossning imorse så att man vaggar sig fram som en halt pigvin? God I hope so!

Jag är iallafall lycklig över att vi lyckades hinna att  vara med på bröllopet igår. Jacks bror gifte sig med sin Frida och bebis stannade inne under hela dagen, tjoho! En superfin gårdag och gud, jag tror  att gå på bröllop är  en av mina nya favvosysslor i livet!  Prisa kärleken!

Men idag är en ny dag så bring it on baby! Nu är vi redo ♡👶🏼