Värt varenda chiafrö och strössel i pannan...

(null)

Idag packade vi vagnen med bebis, kamera 
och stativ för att ge oss ut på en lite annorlunda fotografering mot vad vi brukar... amningsfotografering. Jag har verkligen älskat att amma Minelle sen dag ett och har länge velat föreviga denna tiden i livet med fina bilder på oss. Tiden går ju liksom alldeles för fort och man glömmer så snabbt, så idag tog vi tag i saken. Här är några av bilderna vi förevigade i trollskogen hemma i krokarna. 

(null)

Jag tycker att det är så himla häftigt att jag haft möjligheten, och att min kropp har funkat för att kunna livnära och ge mina två barn den mat de behöver för att växa till sig, under deras 6 hela första månader i livet. Det är ju riktigt coolt hur kroppen funkar. Och det har varit en sån trygghet, för både mig och lill-loppan. 

(null)

Jag får ursäkta Minelle för varje litet strössel, smula och Chiafrö (älskar friggs riskakor med chiafrö & havssalt) som hamnat i pannan, men multitasking är något man blir expert på som mamma och det har många gånger blivit så när vi "lunchat tillsammans". Jag tror att hon, precis som jag, tyckt det varit värt varje liten smula i pannan. 

Bilderna vart precis så trollska och mysiga som jag hoppades på, han har blivit riktigt duktig med kameran, min man  

Sekunderna innan katastrofen...

{inlägget innehåller adlinks}
(null)

Jag har, efter ca 20 år, faktiskt sumpat den trötta ostsmörgåsen till frukost och börjat med smoothie! Gott och en mycket "lättare" känsla i magen med lite kallt och fräscht direkt på morgonen. Det bästa är att den är klar på nolltid (för en sjusovare som vill snooza in i det längsta). 

(null)

Igår var Millpill ledig från förskolan så jag tänkte lyxa lite och mixade iordning ett varsitt glas åt mig och Milton, för att sedan sätta oss ute på soldäcket och lapa i oss den lilla solen som tittade fram.

(null)

Vi skålade och skulle precis sippa i oss första slurpen i sugröret när solen försvinner bakom molnen. Vi såg isbjörnan och fick vända tillbaka in mot inglasade altanen. 

(null)

Två sekunder efter att jag knäpper denna, sista bild (när jag såg att mina brallor matchade smoothien så tjusigt, he-he) så kommer Milton tillbaka ut på soldäcket....

"Mamma jag har spillt..."

Det hade han. Heeela smoothieglaset i vår vita schäslong........ 

(null)

Prisa vanish! Måste erkänna att jag provade med våtservetter först, de brukar bannemig ha en tendens till att få bort allt. Men hallon och jordgubbsstänk blev en alldeles för tuff utmaning.

Men alltså denna spill-fas han är inne i just nu. Nu nådde den liksom droppen efter att ha torkat säkert 10 mjölkglas från köksgolvet tidigare under veckan. 

Soffan blev iallafall vit, efter många om och men. Vi hann ju att mysa i några härliga minuter i solen, men nästa gång skålar vi nog i pipmuggar.


(null)

Vi har en liknande variant som denna, jättesmidig med medtagbar flaska och lock, som man mixar direkt i (prima om man har små "söliga" barn som jag ;))

Finns att köpa för typ noll och ingenting här.

Starten på vad som ska bli en önskelista...

~ inlägget innehåller adlinks, klicka på produktnamnet för att komma till resp. produkt~
(null)

Här hemma planeras det inför både ettårskalas och fyraårskalas i sommar, jisses. Fyraåringens önskelista har han själv successivt byggt på sen... julafton, sist han önskade sig nått. 

Men Minelle däremot, har inte nämnt något specifikt ännu. Skämtåsido, det är svårt att önska till en ettåring. Det blir automatiskt mammas och pappas önskningar men förhoppningsvis får hon nytta av det vi önskar.

(null)
Enhörning / bokstavsklossar / Mini tipi-tält / Sänghimmel 

Barnrummet är alltid en bra idé. Det finns ju så mycket man "villhöver" och kan fylla upp rummet med för att få en mysig känsla. Jag har klippt ihop ett kollage med saker som är inspirerade av Minelles rum och som också skulle passa väldigt fint i Minelles rum. 

Nu undrar säkert många, behöver man verkligen 2 sänghimlar?  Oja! Sänghimlar får man aldrig för många i ett barnrum. En som myskoja och en ovanför sängen. Milton älskar sin, som han använder just som koja.

Tältet är en dundersöt minivariant av tipi, perfekt för en hajk åt gosedjurssamlingen. 

(null)
Och ett litet tips till er ~ Här finner ni just nu exakt den klädhängaren som Minelle har i sitt rum, till nedsatt pris! Så fin och användbar.

Räddaren i regn-nöden


(null)

Förra sommaren levde jag i slip-in-sandaler (gravidtrötta fötter i hetvärmen) och denna sommar verkar jag få leva i mina fårskinnstofflor. 

Nä, jag vill inte verka bitter. Nog för att jag strosar runt i de varma tofflorna från morgon till kväll men jag tror fortfarande på en sommar á la 2018. Vi måste bara ha lite mer tålamod i år. Det kommer. 

(null)

Så länge hänger vi ute på våran "räddning" dessa gråa dagar, den inglasade altanen, eller "haltanen" som Milton envist håller fast vid att den heter. 

(null)

Såhär fint och prydligt är det innan katt, barn och man går lös och kastar om kuddar och filtar för att gosa ner sig ordentligt. Allas våra favoritplatser i hemmet, i schäslongen och gungan. 

(null)

Också världens bästa jobbplats om ni frågar mig. Häromdagen ställde jag iordning "kontoret" genom att skuva ett av de hemmagjorda side-borden (stubbarna) till gungan och fylla upp det med godis och dricka, sen satt jag mig i gungan och redigerade 45 bilder som skulle vidare till mäklare, samt ett gäng bilder till bloggen. Man blir effektiv med rätt förutsättningar, haha.
 
(null)

Det är också här skryt-pellisen fått sin plats. Mycket solsken och skyddat läge. Ja ni ser ja, alla trivs här, oavsett väder utanför.

Skrytblomman och 8 nya kompisar

 
Har ni sett min nya headerbild på bloggen, och min skrytiga pelargon som jag posar lite kaxig med (jag vet att du läser detta älskling, ska inte ta på mig all cred för dina gröna fingrar och kärlek till pelargonerna, vet att du också ligger bakom många kannor vatten och mycket kärlek ;) . På morsdag igår fick jag bland annat 8st nya pelargoner. Herregud, det är nu jag blivit den där mormorn som plockar torra blomblad på fritiden och bygger hyllor i källaren för att kunna vinterförvara alla blommor. 
 
Men så är det på landet. Ett lanthem ska ha många pellisar. 
 
Hursom, jag älskar den ny bilden. Den utstrålar mitt hem, min borg. 
 
(null)
 
En kort vecka väntar oss, med fredag redan på onsdag, underbart! Och lever man som oss, med ena benet in i skolvärlden så är det nu nedräkningen börjar, på riktigt!  Snart går familjen Rosö på sommarlov tillsammans, tjohooo!
 
 
 
 

Hiiiiiimla goda ”hallonbollar”

(null)

Hurra till alla mammor idag! En av årets allra finaste dagar tycker jag. Inget i världen slår känslan av att vara mamma, inget! Klart att det ska firas. Jag har ju världens bästa mamma-förebilder i min närhet också, min egna mamma och min svärmor. Idag ska vi fira de lite extra med kaffe, kaka och trädgårds-plockad-bukett. 

(null)

När vi hälsade på min morfar och hans sambo sist, så bjöd de på dessa himmelskt goda små bakelserna! Jag ber sällan efter recept men dessa var jag bara tvungen att veta facit på, för att kunna göra de själv, när och hur ofta jag vill.  Så goda är de. 

Jag och Milton bakade dessa godbitar igår, för att ha att bjuda mammorna på idag. 

(null) 
 
Ett par sockersöta, skitiga mekarfingrar, tillhörande min man norpade åt sig en gobit! Även han, inte så sötsugen i vanliga fall, tycker dessa är farligt goda! 

Det är alltså chokladbollsbotten med en hallonpannacotta på, eller hallonmousse som jag kallar det. Så så gott. 

Jag berättade inte för Milton vad vi skulle baka igår, jag sa att han skulle vänta och se. När vi blandat kakao, havregryn och smör började han förstå att det var chokladbollar vi gjorde och blev förstås överlycklig! Men så plockade jag fram citronen och hallonen.... nä, skeptiska blicken... 
"Ska hon nu förstöra de goa chokladbollarna?!" 
Men när han fick smaka slutresultatet så toppade vi visst de klassiska chokladbollarna. Nu är det "hallonbollar" för hela slanten! 
 
(null)


Här, kära vänner, får ni receptet på dessa goa "Hallonbollar". Jag gjorde våra både gluten och laktosfria genom att byta ut de ingredienserna som behövs till just gluten och laktosfria. 

(null)         Receptet är hämtat ur baka utan ugn av Camilla Hamid. 

Kaffe & kaka, under gröna taket.

(null)

Idag har jag påtat i trädgården mellan skurarna. Eller rättare sagt påtat i skarngången hemma. Jag fick en idé om att det skulle vara otroligt mysigt att ta fikat på verandan i sommar, när den då ska vara ombonad med någon slingrande växt. Så då fick jag gå efter spaden och jordsäcken för att gräva mig en ny rabatt.

(null)

Sen efterfrågade jag tips på instastory (@villagrabo) på något fint som skulle få klättra på verandan. Jag fick förslag som pipranka, honungsros, vildvin och att Milton skulle få klättra i pelarna på verandan. Hade såklart varit allra finast med Millpill, men slutvalet föll ändå på en klematis. Väldigt fin och ska tydligen växa på i bra fart. Vi provar väl, så får vi se hur den trivs där! 

(null)

Ett gäng pelargoner fick ta plats i nya rabatten de också. 

(null)

Stackars pellisarna fick en riktig dusch av en kraftig regnskur det första de fick direkt efter att de kom i jorden. Välkomna, känn er som hemma liksom. De fick iallafall ordentligt med vatten. 

(null)

Även blomlådorna fick sig fina pelargoner. Kan man få för många pelargoner? 

(null)

Visst kan man väl se framför sig hur gott kaffet kommer att smaka, där under taket täckt av klematisen! Nu håller vi tummarna för en dundersommar och många fikastunder. 

I fablernas värld...

(null)      

Vet ni vad? När jag var liten så skämdes jag för att jag var kreativ. Jag önskade mig en symaskin i smyg (en önskelista som bara släkten fick se) och jublade inombords när det skulle pysslas allahjärtansdag-kort och påsk-kycklingar i skolan. Men i största möjliga tystnaden, för de var ju töntigt, trodde jag. 

Nu är det den allra största och stoltaste delen av mig. När jag ska presentera mig själv för andra för första gången så väljer jag alltid ordet kreativ, för nu på "äldre dagar" har jag förstått att det är en livstil. 

(null)

Jag gör något kreativt varje dag. Allt ifrån att fota, skapa en rabatt i trädgården till att sy något eller göra en moodboard inför kommande projekt. Stort och smått. 

Jag har bloggat sen jag gick 8:e klass, alltså sen.... 2008 (!) och det har varit min kreativa frizon och morot för att ha en "anledning" till att skapa något, dokumentera det i bild och text, och sedan "förvara" det som minne på bloggen. Sen är det såklart fantastiskt roligt att få respons och inspirera andra på detta sätt! 


(null)

När jag läste "Slöjd - textil" på universitetet förra året så sydde jag och broderade denna tygkasse med inspiration från sagofigurerna Mrs Mighetto. Väldigt tidskrävande men  himla rolig att göra! Broderi är ett detaljerande och lugnande pillgöra som jag älskar! 

Jag har haft sån stor nytta och glädje av mitt kreativa intresse, så jag önskar jag kunde spola tillbaka tiden och hälsa blyga Malin, 10år att leva ut sina kreativa, tokiga idéer. Att riktigt njuta av de där 60min bildlektionerna och 90min slöjdlektionerna i veckan, visa vad du kan! 

För att 15 år senare, ha möjligheten att jobba med kreativitet och tjäna pengar på att inspirera andra är en daglig dröm jag lever! 

Ha nu en mysig fredag och start på helgen! 





Kampen till jobbdagis

(null)

Imorse 07:20 startar jag dagen med en hostattack,  sträcker mig efter Milton som sussar i hans säng bredvid, petar lite och väser fram ett 
"Miltoooon, vill du vara hemma och mysa idag eller vill du till jobbdagis  (Miltons namn för förskola, han går till jobbet han också enligt honom) och leka?" 

Då flög han upp, han ville till jobbdagis! 

(null)

Det hårda livet som småbarnsförälder, det var bara för den genomförkylda mamman att ta sig upp. När vi kom till jobbdagis stod bästisen som vanligt vid grinden och väntade in Milton, som tog fart och sprang fram till grinden. 

Då kändes det liksom värt varenda jobbigt steg av bultande huvudvärk och täta bihålor imorse. Nu skulle de få leka i flera timmar. 

(null)

Sen dess har jag och Nellsan tillbringat vår dag här, i soffan. Långfukost, amning, naps och lite amning igen. Här ska bannemig återhämtas! 

(null)

Dessa bilder är tagna för några veckor sedan, vi har nu flyttat ner vår 55" TV istället och det har varit guldvärt idag! Smart TV med både Netflix och youtube. Babblarna i storbild, ni kan ju gissa om vi är poppis som föräldrar nu, haha!

Nu ska jag fortsätta biovisningen av Doddo, bobbo och Dadda samt passa på att vila innan yrvädret kommer hem från jobbdagis, ikväll laddar vi för Miltons tredje fotbollsträning!


Nu grönskar det i MiniGråbo

(null)

 Jag och Nellsan tog jordsäcken under armen, spaden i hand och traskade ner till Lekstugan för plantering! Den har ju varit alldeles naken sen vi slängde ut vinterns granris. 

(null)

Så, nu har MiniGråbo fått sitt första blomster! Urgulligt. Nu är det fritt fram för de vita flingorna att trivas och växa till sig i de små lådorna.

(null)

Så kom det en traktor och "swishade förbi" mitt i planteringen. Jack och Milton som fyllde en gammal rabatt med lite sand och jord. 

(null)

Jag bad Milton att påminna mig om att vattna blommorna varje dag, på riktigt, så lätt att glömma och de torkar ut snabbt i så små lådor. Det är det bästa man kan göra om man vill bli påmind om något, be Milton. Vad tror ni det första han sa var imorse? 

"Juste mamma (med fingret i vädret) vi måste vattna blommorna i MiniGråbo" 

Duktig kille.

(null)

Det ska byggas ett litet soldäck kring MiniGråbo under semestern. Med ett räcke. Det viktigaste av allt, eftersom Miltons lilla röda brevlåda ligger och väntar på att hängas upp och bli använd. 

(null)


Den röda (gråa) tråden med lite blått


Tänkte att det kunde vara lite roligt att göra en tapetkoll från vårt hem, det är inte alla rum men iallafall några favoriter samlade. 

Det går en tydlig röd (grå) tråd genom vårt hem med jordnära färger och framförallt grå, vårt hem heter ju Villa Gråbo av en anledning liksom, och kanske är just detta en av anledningarna, haha. 

(null)

Köket. Denna tapet satt vi in för snart 5år sedan och jag är fortfarande störtförälskad i den! Den är sådär lantlig, harmonisk och romantisk, precis så som jag önskar att ha i vårt lantkök. Skulle gärna ha den även i vår matsal. 

(null)

Denna ljuvliga tapet finner vi på Minelles rum. Små, nätta blomrankor som gör helheten väldigt vacker. Vi har tänkt att bygga en hög sockel längst med golvet i hela rummet, som antingen kommer att målas i vit eller samma grå/beiga som finns i tapeten. Ett litet flickrum som fångat ur Madicken är känslan jag vill åt och jag tycker verkligen att denna tapeten bidrar med sitt.


(null)

Trapphuset. Det var spännande när jag skulle sätta upp tapetvåden längst upp kan jag lova. Ca 4m upp, på en trappstege, tre av benen balanserande på två trappsteg och ett ben i luften, med Jack som håller emot så att inte hela jag och trappstegen ska göra kullerbytta. 

Jag är otroligt nöjd med denna tapet och tror (hoppas!!!) att jag kommer vara det i mååånga år framöver. Annars får det banne mig bli målarfärg på en roller, och förlängningskaft, haha! Skämtåsido, den lyfter verkligen hela vår trapp, den silvriga kristallkronan matchar tapeten och ger magiska reflektioner i det höga taket när den är tänd, som pricken över i. 

(null)

Den senaste tapeten i vårt hem, i hallen/allrummet. Det var en dröm att tapetsera med, man märker verkligen skillnad på kvalité! Den gör sig otroligt fint till vår pärlspont och detta gamla fönster som jag gjort om till fotoram, färgerna och det slitna gifter sig så fint. 

(null)

Kärleksminnen på ett gammalt vackert fönster. Så fint som det kan bli nästan.  

(null)

Barnens gemensamma lekrum. När jag satt upp luftballongstapeten så fanns bara Milton och det var hans rum, nu har Milton och Minelle fått ett varsitt rum uppe och har detta rum som gemensamt nere. 

När vi gjorde iordning lekrummet till de så köpte vi den rutiga tapeten som matchar i färgerna med ballongerna, så fint! Harmoniska färger att ha i ett lekrum som fylls upp med färgglada leksaker. 

(null)

Gamla farmorbyrån som rymmer mångder av leksaker! Vackert och funktionellt.

(null)

Detta är faktiskt inte en tapet, eller jo, en lila (!!) men som vi målat över med denna härliga gråa kulör. Har tyvärr inte NCS-koden men vi köpte färgen från Happy homes för flera år sedan och den hette då "Gråtrut". Den perfekta gråa i ett vardagsrum, med lite rustika, färgflagnande detaljer och skira spetsgardiner till.

(null)

Och så har vi denna blåa skönhet. Kanske lite mer otippade valet av tapet, en stormönstrad blå, men jag menar, se på den! Så fin! Den klär in Miltons pojkrum med två väggar och de andra två med pärlspont. Denna tapet finns även i ljusgrön och grå/beige, också så så fina! 

Gillar du denna typen av inlägg? Riktig kul att göra faktiskt och man får samtidigt reflektera lite över sitt egna hem på ett annat sätt än  man brukar. 

Tryck gärna på den lilla lilla gilla-knappen under detta inlägg alltid kul med respons. Ha en fin måndagskväll! 

Fyra favoriter ~ 90tals rosa och framåt

~inlägget innehåller tipsiga adlinks~
(null)
Mobilskal / Pyjamas-set / Tröja / Solglasögon 

Ja, min kärlek för rosa började någongång i mitten av 90-talet och har liksom hängt kvar sen dess. En glad och ljuv färg kort sagt. Och här är 4 favoriter i just - ljuv rosa. 

Mobilskalet är fint! Är så sugen på ett nytt, vill ha ett lite somrigare och det kan man ju minst sagt säga att detta är! Kanske ska passa på nu när det var på rea och sommaren är runt hörnet. 

Pyjamasen med tillhörande morgonrock kan vara den finaste pyjamasen jag har sett! Åh, det blir ju till och med en fin accessoar i sig, att hänga över stolen bredvid sängen när man inte använder den på dagen... men så scrollade jag tyvärr ner till priset. Inget för en mammaledig, men om jag springer på en trissvinst! Finaste pyjamasen någonsin iallafall! 

Kan man köpa en tjocktröja i maj? Denna dova, rosa är så fin! Just nu 479 pix istället för 599, kan man fynda en tjocktröja mitt i (typ) sommaren!

Något som är väldigt aktuellt just nu är iallafall solbrillor! Och jag tycker att dessa är så coola! De går även att få med styrka om man önskar det. De finns även i en färg som kallades "Milky camo" som faktiskt var lika snygg den! Jag äger bara ett par solglasögon som alltid lyckas vara på vift när man behöver de. Jag borde ha ett par i bilen, ett par o väskan ett par liggande ute altanen osv... Med vänlig hälsning, glömsk och virrig mamsi. 

Klicka på respektive produktnamn under bilden för att komma direkt till den artikeln. 




Varsågod, våra svart/gula vänner!

(null)

Ogräs behöver inte alltid vara fult. I detta fallet är det faktiskt otroligt vackert. Med allra vackraste blomman i mitten. 

(null)

Med värmen kom växtspurten. Gräset och ogräset fick ny fart, men det blev liksom en fin kombo med mycket grönt, gult och en knallblå himmel. Försommar i en bild.

(null)

Och så gör vi de små svart/gula kompisarna en tjänst. De får gotta sig lite extra i de gula maskrosorna medans gräsklipparen är på service och får sig lite ny olja och tändstift. 

(null)

Som jag granskade den lilla gräsplätten innan jag satte ner lill-smulan mitt bland alla gula blommor och getingar. Hönsmamman här var livrädd för att både Minelle och de svart/gula krabaterna skulla vara nyfikna på varann.

(null)

"En handplockad bukett direkt från trädgården" 

(null)     

I havet med Mighettos

(null)

Igår fick jag hem Mrs Mighettos senaste bok. Jag är som besatt av deras fantaaaastiska målningar. Ingen nyhet då jag har (mängder) med kläder från deras kollektion, den tidigare boken och tavlor från de sen tidigare.  

(null)

Jag älskar sagofigurerna, kulörerna och alla dessa detaljer, i varje liten bild. Jag tycker verkligen att alla deras målningar är galet vackra. Den senaste boken var inget undantag.

(null)

En pekbok med siffrorna 1-10. 

(null)

Kunde inte låta bli att klicka hem två små, nya posters också. Ska bara loppa de perfekta ramarna till Mighettosarna nu också. Gärna maffiga i guld eller tunna, skira med lite snirkligt i antikguld. Det vore något. Jag måste börja min jakt på riktigt nu.

(null)

Dessa har jag placerat i barnens gemensamma lekrum på nedvåningen. Så fint med texten "Love you to the moon and back" och "I ♡ you" på de nya tavlorna. Går inte att säga det till de för många gånger. 

(null)

Boken var lika uppskattad av 4åringen som av 10månaders bebben här hemma. Med andra ord en bok som kommer att användas läääänge till. Kanske allra mest uppskattad av 26åringen (jag) trots allt. 

(null)

Maileg-piraterna i ett hav av Mighetto, snart iallafall. Om min besatthet ska fortsätta i denna takt, haha.

”Farfar har en grön fot”

(null)

Varmt välkommen tillbaka, ljuva sommarvärme. Jag och mina små växtbebebisar uppskattar det, mycket. Ja, jag har blivit en galen crazy-blom-lady. Det här med att plantera saker och få dem att överleva var visst väldigt kul! 

(null)

Nu får växterna vara ute på altanen och lufta sig (endast en bråkdel på bilden), för att förbereda inför utplantering, när man kan lita på plusgraderna lite mer än just nu. 

Klockrankorna är helt galna och slingrar sig fast kring allt i sin närhet, bara över en natt. Så jag hoppas att värmen är här för att stanna, så de får klättra vidare utomhus snart. 

(null)

Milton har ju hjälpt mig plantera och vattna då och då, så snappade han upp det här begreppet med "att ha gröna fingrar" jag berättade att farfar (som är en jäkel på blommor och växter) har gröna fingrar. Då skrattade han högt åt mig och säger:

Haha, men näää mamma, han har ju en grön fot! 

Och visserligen har han helt rätt, efterom farfar har tatuerat ena foten med grönt "drakfjäll". Så han tyckte ju att jag var helknasig som påstod att det var fingrarna som var gröna. 

(null)

Växternas utsikt från altanen. 

Jag jobbar vidare med mina gröna fingar, någon grön fot lär jag nog aldrig få, men sticklingarna och fröna verkar ändå nöjda med mitt omhändetagande. Lääääängtar efter att få se allt växa och blomma längre fram i sommar. 

Lek på loftet

Inlägget är i samarbete med Polhus aktiebolag

(null)

Det är dags för en titt in i MiniGråbo igen, för lekstugan har nämligen blivit med loft! Det har visserligen funnits där hela tiden men eftersom det hann bli kyligt när vi byggde upp stugan i höstas så fick målningen och piffandet vänta lite... tills nu! 

(null)

Kan ni tänka er hur mysigt det skulle vara att tända denna ljusslinga, krypa upp på loftet med en bok, bland massa kuddar, en mörk och regnig sommardag? Plötsligt så känns det inte allt för jobbigt om det skulle bli en och annan regndag i sommar.

(null)

Loftet är rymligt! Tur det, eftersom Jack har lovat Milton att de ska sova en natt i MiniGråbo nu till sommaren.

(null)

Visst vore det en lyx att ha köksträdgården precis bredvid köket, precis sån lyx är det i MiniGråbo.

(null)

Det lilla lantköket under loftet. 

(null)


Lekstugan är den bästa investeringen vi gjort till våra barn. Vi har inte ens haft våran i ett år men Milton har redan hunnit leka mer i den än han gjort med någon annan leksak här hemma. Lillasyster har börjat växa till sig och ser glädjen med den. Tänk vad tårtkalas vi ska ha där i måååånga år framöver. 

(null)

Och att välja lekstuga med loft, JA! Går du i lekstuge-tankar så är mitt bästa tips att satsa på en med loft! Lekstugan får liksom ett extra rum och det gör hela stugan så mysig! 

(null)


Våran modell på stuga heter Tom och finns att köpa här hos Polhus. Den kommer komplett i byggdelar med en beskrivning som är enkel att följa.  

(null)

Vi har snickrat till egna vindskivor och bytt dörr för att efterlikna vår stora Villa Gråbo här hemma och även piffat blomlådorna, enkla knep för att göra lekstugan extra personlig.

(null)

Vill man ha en modernare variant av stuga med loft finns nu stugan "Mille" hos Polhus. 

(null)

Älskar det runda lilla fönstret på sidan! 

(null)

Klicka här för att komma direkt till lekstugan "Mille" och klicka här för att komma till den stugan som vi har "Tom".


Sommardrink

~inlägget innehåller adlinks~
(null)

En glaburk med tapp. Vi har nog... (räknar på fingrarna)  5 stycken här hemma nu, olika varianter. De är guldvärda på sommrarna speciellt. De är dessutom perfekta för att få i barnen lite extra vätska på varmare dagar. 

(null)

Det är hur spännande som helst att vrida på den lilla kranen, om man är snart 4år. Milton älskar det nämligen. Ställer man den på kanten av soldäcket, under parasollet så kan han springa där bäst han vill mellan all lek och fylla på och spilla, det gör ju liksom inget när det bara är vatten och den står ute. 

Så enkelt att bara fylla med vanligt vatten och slänga i lite bär eller frukt för att göra vattnet lite festligare. 

(null)

Här via denna länk finns exakt denna variant av glasburk med tapp att köpa till bara 179 ynka riksdaler just nu. 

(null)

Vi har använt våra olika glasburkar till både bröllop, dop och en helt vanlig, varm tisdag på altanen  De är så fina i sig och dessutom praktiska. 

(null)

Milton stod bredvid mig under hela denna fotografering och väntade så snällt som en hundvalp som sitter fint och väntar på att matte ska säga "varsågod". Han gick lös på både klubba, jordgubb och tappkranen när jag klickade sista bilden. 

Klicka här för att fynda din dryckesbehållare






Personligt & tidlöst

(null) 

Jag vill tipsa er om en väldigt fin, personlig och tidlös present till finaste lilla mamma nu på morsdag (26 maj, skriv upp i kalendern!), med en finfin rabattkod dessutom! 

(null)

Dessa fina tavlor i glas, från forevigtmin.se. Man väljer sin egna favoritbild och färg på foten, finns massor av varianter på hemsidan. 

Ge bort en bild på barnen, barnbarnen eller kanske voffsingen? 

Jag är så nöjd med min tavla på barnen, en fin inredningsdetalj här hemma! Något annorlunda istället för ett vanligt fotografii tavelram. 

(null)

För att hylla alla mammor lite extra så har jag, i samarbete med förevigtmin en rabattkod som ger er 50% alltså halva priset (!!) på ett köp! Gäller till söndag 12/5 så skynda fynda nu! 
Koden är: femxvillagrabo

(null)
Försökte fånga de fina detaljerna på bild, de där lilla lilla extra som gör att man känner att det är bra kvalité och välgjort. Bilden till vänster är mattan under foten som gör att tavlan står stadigt. Bilden till höger visar den lilla detaljen på foten, en bricka med texten "för evigt min" önskar man ingen text så kan man enkelt vända foten. 

Klicka in på hemsidan här

Inlägget är i samarbete med förevigtmin

Portabelt trädgårdsland - DIY

(null)

Det var när jag lade ner den vita vattenkannan i kundkorgen på affären så kläcktes idén
"Barnen måste ju få ett eget trädgårdsland!"
Så jag åkte hem och letade fram en passande låda i gömmorna och började spåna vidare på idén. 

(null)

Jag började t.om att klippa ut delar till morötter, tomater och purjolök i filt-tyg, men när jag såg att det fanns färdiga grönsaker i tyg att köpa för en billig peng så kröp latmasken fram i mig. 

Själva "jorden" har jag sytt i vanligt brunt bomullstyg och stoppat med vadd, så man ska kunna leka att det är spår att så i. 

(null)

Grönsakslandet ska få sin plats utanför MiniGråbo och så enkelt att bära in i lekstugan när man lekt färdigt för dagen, så slipper man riskera att det förstörs av regn. 

(null)

Söta planteringsskyltar. 

(null)

"Busfröna" så gulligt. 

(null)

Framtida små, gröna fingrar. 
Milton har ju hjälp till att fröså våra riktiga plantor här hemma, fyllt på jord, petat ner frön och vattnat. Nu har de börjat växa sig jättehöga, så roligt för honom att se hela processen, från frö till planta och sen slutresultat i form av ätbar gurka eller fin blomma. Jag hoppas att han och Nellsans alldeles egna trädgårdsland kommer bli lika uppskattat.

Konsten att älska måndagar



(null)

Jag måste lära mig att älska måndagar. Åtminstone gilla dem. Men det är något med att de känns som en enda lång uppförsbacke, speciellt mörka och regniga sådana som just idag. Jag har svårt att liksom komma igång, svårt att börja skriva på det nya kapitlet, den nya veckan. 

(null)

Jag borde planera mina måndagar bättre, sätta upp mål för dagen eller alltid planera in något litet, men extra kul på måndagar. Annars väntar jag bara på att de ska passera, som är precis motsats till hur jag vill leva. Vill fylla dagar med liv ni vet, och inte bara fylla livet med dagar?

Kanske ska börja med en "måndagsuppmuntran"
på bloggen? Bara dela något roligt eller skriva en uppmaning eller något annat skoj? Något som helt enkelt muntrar upp lite. Jag får klura på det, ge gärna tips på hur ni peppar måndag eller vad ni skulle vilja se här på bloggen. 

Och trevlig måndag på er nu, tack för att du kikar in hos mig! 

Fyra favoriter - himmelsblå

- inlägget innehåller våriga adlinks - 
(null)
Jensjacka / Jeans / Blus / Klänning

Även fast tempen skönk nästan 20 grader över bara en natt och plötsligt bjöd maj på ett riktigt  aprilväder, så kan jag inte låte bli att snegla på nya vårkläder. 

Här är fyra favoriter i somrigt himmelsblå. Jag önskar sååå att jag hade ett bröllop att gästa i sommar så jag kunde få klä mig i drömklänningen, till ett nästan oförskämt pris. 

Se på jackan då! Hur länge kan man äga en jeansjacka utan att den blir obrukbar? Svar: antagligen en livstid. Tyvärr har jag aldrig ägt en. Så visst vore det väl dags? 299 pix. 


Blåvittrandigt och rosett. Alltid en bra kombo, alltid. 

Sist men inte minst jeansen, jag gillar just dessa för att det är stuprörsjeans och att änden på byxbenen är snygga och lite annorlunda. Tänk vad fint till ett par vita (gråa, eftersom de bara är vita första kvarten man använder de) sneakers, yes! 

Klicka på länkarna under bilden för att kika närmare på plaggen. 




Extrapiff med minililja

(null)

Himla gulligt att smycka gåvor med blommor tycker jag. Ett litet piff-tips inför morsdag. 

(null)

I år blommade påskliljorna alldeles lagomt till just - påsken, som lyckligtvis var sent i år så de små liljorna hann med. Varje år brukar liljekonvaljerna titta upp alldeles lagom till morsdag men frågan är om de kommer tidigare än någonsin i år, anar redan lite knopp hemma i rabatten. 

(null)

Minns ni denna inslagningen? med lite brudslöja. Snittblommorna från butikerna gör det möjligt att piffa vilken högtid som helst, året om. 

(null)

Ett knippe minililjor. 


Sköna Maj i körsbärsblom


(null)

Hallå sköna Maj. Bjuder just nu på iskalla vindar och lite duggigt regn, men ändå. Spana in grönskan, på allt! 

(null)

Dessa rosa drömmar blommar så fint nu hos mamma och pappa. Jag vill också plantera ett eget körsbärsträd på gården här hemma någonstans, de är ju ljuvliga! 

(null)

Vitsippor, körsbärsblom och en önskebrunn. Fint, fint och fint. 

(null)

Och min egna lilla blomma. Har ni sett sån söt liten liten bulle hon har mitt på huvudet, alltså ni förstår inte hur mycket kalufs denna lilla ungen har! Det är ööööverallt och en balsamspray lär införskaffas då tovorna blir fler desto längre håret blir. Smulan