Ture och Tildes krypin


(null)
Nu är det fint i och kring Ture & Tildes krypin. Milton har nu döpt hönan så fint till Tilde, Ture var ju redan döpt när han flyttade in hos oss. Blomlådan är i lika design som de vi har på vår villa, fast i lite mindre storlek. 

(null)
I det gamla uthuset har det varit hönshus tidigare, för många många år sedan. Sen vart det ombyggt till en smedja ett tag och det var då uthuset fick namnet Gråbo, och därav heter vårt hus Villa Gråbo. Jack har byggt ett litet förråd bakom hönshuset (den lilla dörren bredvid fönstret) där vi förvarar maten mm. Nu hoppas vi att gräset växer till sig utanför. 

(null)
Framsidan av uthuset. Vi har lagt stenar runt hönsgården för att förhindra att något djur gräver sig in. Ture och Tilde får ju även gå in under natten för att vara på den allra säkraste sidan. Skärmväggen i gården är en provisorisk lösning för att de ska kunna gå in och skydda sig från solen, vi ska så småningom bygga tak på hönsgården. 

(null)
I detta hörn ska vi plantera en klätterros som förhoppningsvis även den ska bidra med lite skugga (och vacker utsikt!) åt höna pöna. 

(null)
My kind of humor! Griffeltavla i hönshuset. 

(null)
Sydde upp lite fina gardiner till de idag! Vi ska bygga ett par fönsterluckor på utsidan av fönstret eftersom Ture annars tycker att morgon är när solen lyser in i fönstret (ca 04:00 denna årstid....) 

(null)     

(null)
En dubbeldörr om man behöver in med t.ex skottkärra eller något annat lite större. 

(null)
Dörren skall isoleras och en lucka ska byggas, men det är ingen brådska med detta sommarväder! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback