En titt in hos...

(null)

...våra fjäderduniga kompisar! 
Nu har de bott hos oss i lite mer än ett år, efter att våran tupp Ture rök ihop med mammas och pappas  (tidigare ägarna av våra höns) lilltupp och en av dem blev tvingad att flytta från flocken. Slakt eller att bli med höns var alternativen, och några veckor senare hade vi förvandlat cykelförådet till ett litet hönshotell! Klart vi skulle bli med höns! 

(null)

Kan bara det mysigaste någonsin, att gå in och plocka sina egna ägg till frukost. Trots att Brahmahöns (vår sort) inte brukar vara några hejare på att lägga ägg så levererar våra tre hönor bra! 

(null)

Hemkärt även hos djuren, såklart. 

(null)

Älskar denna charmiga gamla tavla, kan tro att Tilde & Ture målat ett självporträtt. Tildes stora dröm efter stor familj med massa kycklingar, under hela våren har hon legat inne och ruvat på sina ägg, men vi plockar de innan det hinner bli något av de, rädd att det ska bli flera tuppar som ryker ihop. 

(null)

The twins aka. Judit & Judit.

Skulle gärna vilja ha de traskandes lösa på gården, men är lite rädd att grannens Bordercolli blir lite för intresserade av de. Någon som har erfarenhet av frigående höns och vovve? 

Kommentarer
Dinman säger:

Mina älskade hönor!! Aka bebisar!!

2019-07-06 | 02:28:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback