Jag har nog aldrig mött en människa i mitt liv som tycker att choklad är äckligt. Har ni? Måste vara det mest säkra kortet att köra på när man ska bjuda hem fikagäster. Något chokladigt.
Jag har heller inte mött någon människa i mitt liv som älskar choklad så mycket som min son Milton 3,5år gör. Allra helst kinderäggs-choklad. Det är nu de senaste månaderna bara som han faktiskt intresserar sig av den lilla leksaksöverraskningen som gömmer
sig i. Innan var det bara chokladägget, resten kunde kvitta.
Förra påsken fick han totalt 14 kinderägg av våra familjen under påsk (bildbevis i slutet av inlägget). Ingen har liksom missat Milles kärlek till dessa chokladägg.
Förra veckan bakade vi chokladmuffins efter att Milton önskat det, typ varje dag i två veckors tid. Han slickade rent smetskålen så den såg ut att vara diskad i diskmaskin och polerad med vax. Slutresultatet blev lyckat även det, inte bara smeten. Superkombon
choklad och jordgubbar.
Här kommer receptet så ni kan bjuda på superkombon nu i påsk, noll risk att någon blir besviken!
Cupcakes
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 ägg
1 dl mjölk
1 dl rapsolja
1 dl hett vatten
Chokladfrosting
200 g mörk choklad (70 %)
300 g rumsvarmt osaltat smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 175°C.
Cupcakes: Blanda socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke.
Sikta ner mjöl och kakao.
Vispa ihop ägg, mjölk och olja hastigt i en annan bunke. Rör ner de torra ingredienserna med en ballongvisp.
Tillsätt det heta vattnet lite i taget. Blanda till en slät smet.
Fördela smeten i 12 muffinsformar (för 12 port), ställda i en muffinsplåt.
Grädda i mitten av ugnen 16-18 minuter. Testa med provsticka, den ska vara torr. Ta ut och låt svalna helt.
Frosting: Hacka chokladen och smält över vattenbad eller försiktigt i mikron. Låt svalna till rumstemperatur.
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt i en bunke med elvisp. Rör ner chokladen och fortsätt vispa till en slät smet. Ställ frostingen i kylen ca 10 minuter om den känns för lös. Spritsa över muffinsarna.
Om det älskade livet på landet, med hönor, katt, man och två barn. Med ett virrvar i huvudet ständigt fullt av nya idéer och påhitt. DIY och småpyssel är det bästa jag vet. Jobbar med skapande dagarna i ända, driver företaget Nell & the lion, där jag formger och skapar dekor i trä och säljer i webbshopen www.nellandthelion.com.
Bloggat sedan 1800-talet (2008 för att vara exakt) och älskar att fotografera, allt från vardagen fångad i farten till piffade flatlays.
Villa Gråbo, vår lilla plätt på jorden, i den röda villan med snickarglädje, som gått i arv i vår släkt sen det byggdes 1940. Mini Gråbo är ofta med på ett hörn också, barnens favoritplätt, lekstugan som vi lagt många timmars kärlek på.
Och Gröna gråbo såklart, vårt växhusbygge av gamla fönster, med plats för både odling och fikastunder!
Ja ni hör, häng gärna med på alla byggen och DIY!
Hoppas du får en härlig stund här inne, varmt välkommen! ♡
Nell & the lion
Jag jobbar som formgivare och driver nätbutiken Nell & the lion. Klicka på loggan för att komma dit!