Provade att en mockabrownie med chokladmoussetopping nu i helgen. Supergod!
Vispade dock inte grädden nog länge, så moussen blev lite platt. Men nog smakade den prima ändå!
Receptet kommer från alskaattbaka.se
16 bitar
Brownie:
100g smör
1.5 dl kakao
1 rågad dl råsocker
1 rågad dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk snabbkaffepulver
1 tsk salt
1 rågad dl mjöl
Mousse:
1 gelatinblad
100g mjölkchoklad
3.5 dl grädde
1 tsk snabbkaffepulver
1. Brownien: Smält smöret. Vispa ner kakao och allt socker till en tjock smet.
2. Tillsätt äggen, vaniljextrakt och salt. Vispa så allt blandas.
3. Vispa ner mjölet och rör till en jämn fin smet.
4. Fyll en 20*20 cm form klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 20-25 min. Låt svalna helt.
5. Mousse: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 min.
6. Värm 1/3 av grädden med kaffepulvret så den precis börjar sjuda. Tillsätt sen det uppblötta gelatinbladet och vispa då det löser sig helt.
7. Hacka chokladen och häll den varma grädden över så det smälter.
8. Vispa resterande grädde med socker tills det bildar toppar. Vänd ihop med stora luftiga tag med chokladsmeten. Använd en slickepott.
9. Fördela moussen över hela den avsvalnade brownien. Få det så jämnt som möjligt. Plasta in och ställ i kylen över natten eller minst 4 timmar.
10. Garnera med smält choklad och dela sen i rutor med vass ren kniv. Torka av kniven mellan snitten. Servera med en kula glass eller grädde!