Favoritmålet på dagen

Foton ©: Canon EOS 7D + Tamron 28-75/2,8
 
Jag försöker äta sunt och nyttigt, fast på mina villkor. Sambon går ju på strikt kostschema, där han äter sånt han måste, även om det kanske inte alltid är så gott, han är ju mer seriös än jag efter som han ska tävla, och han lyckas liksom "lära sig" tycka om det han måste äta. 
 
Jag försöker följa hans spår, fast jag vill inte stoppa i mig massor jag inte gillar, just nu orkar jag inte "lära mig" tycka om något. Jag föröker hitta det nyttiga och goda (och ja, jag kan också ta en godbit då och då..) Jag äter mycket ris, kyckling och wok eftersom jag tycker att det är gott (och nyttigt!) sen äter jag världens godaste kvällsmat, som jag helst skulle vilja äta till varje mål. Kvarg med hallon och äggsmörgås! Herregud vad jag älskar´t! Jag var skeptiskt till kvarg i början, många säger att det ska vara jätteäckligt, men jag tycker att det är rena drömmen med hallon till. Yummie!
 
Och så blir det såklart mycket kycklingsallad, för det är också en favorit som är nyttig och god.
 
Det är ju faktiskt riktigt rolig och härligt att vara nyttig och sund när man hittat den träningsform och den maten som man trivs med. 
 

Popcakes med chokladbollsbotten (även glutenfria)

Foton ©: Canon EOS 7D + Tamron 28-75/2,8 | inramadinredning.se
 
 
Popcakes med chokladbollsbotten, lite lättare sagt än gjort.
Jag ville exprimentera lite, göra popcakes med något annat än muffinsbotten, därför fick jag idén med chokladbollar. Det var faktiskt lite trixigare än jag trodde, eftersom chokladbollssmeten blir ganska kladdig när den är varm. Men det färdiga resultatet blev otroligt gott så det är helt klart värt "besväret". Det enda man behöver tänka på är att försöka ställa in popcaksen i kylskåpet emellanåt i prosessen för att hålla dem i form. 
Här kommer receptet:
 
Ingredienser:
100 g smör
1 msk vaniljsocker
1 dl socker
3 msk kakao
3 msk kallt kaffe
3 dl havregryn (funkar lika bra med glutenfritt, t.ex detta)
Vit choklad (tänk på att kolla innehållsförteckningen om du är allergisk)
Strössel
Sugrör eller andra pinnar
 
Så här gör du:
1. Smält smöret och ställ åt sidan för att låta det svalna lite.
2. Rör ihop ingredienserna i en bunke och häll ned smöret.
3. Forma små bollar av smeten.
4.  Ställ in bollarna i kylskåpet i ca 30 min. 
5. Smält den vita chokladen i micron eller i vattenbad.
6. Doppa pinnarna en efter en i den vita chokladen och tryck sedan in i chokladbollarna (inte rakt igenom, ungefär in i hälften) lägg på en tallrik och ställ sedan in i kylskåpet i ca. 10-15 min. 
7. Ta ut Popcakesen ur kylen och doppa ner hela Popcaksen (chokladbollssmeten) i den smälta vita chokladen och ställ ner de i ett glas (med pinnen nedåt) och häll på lite strössel, in med de i kylskåpet igen och låt dem stelna. 
8. Ät och njut!
 
Lycka till! ♥
 
Follow on Bloglovin

Konsten att fota marmelad i burk

Foton ©: Canon EOS 7D + Tamron 28-75/2,8 | inramadinredning.se
 
 Jag älskar fotouppdrag/fotojobb, endel grejer kan verkligen vara en utmaning att få bra på bild och vissa är hur enkla som helst, det är roligt vilket som. Fota en marmeladburk stod på schemat igår. Och vad passade inte otroligt bra som tillbehör, om inte min nyinköpta Greengate-duk? Perfekt kombo! Fastnade för mönstret och färgerna direkt. Just dukens mönster kanske inte syns så jättebra på bilderna ovan, men jag får visa det med andra foton någon annan dag :)
 
Follow on Bloglovin

Greengate / Produktfotografering

Foto ©: Canon EOS 7D + Tamron 28-75/2,8 | inramadinredning.se
 
Just nu befinner jag mig hemma hos föräldrarna. Ska "låna" deras nyrenoverade (och världens finaste!) kök, till bl.a. lite produktfotografering. Ska även fota lite nyinköpt Greengate. Bilden ovan är en "gammal" bild med Greengate.
 
Follow on Bloglovin
 
 

Alla mammors dag 26 Maj

Foton ©: Canon EOS 7D + Tamron 28-75/2,8 | inramadinredning.se
 
Idag är det morsdag, en mysig och värdefull dag på året. Mammor ska självklart hyllas! 
Min älskade mamma hyllades med paket och fika. Det är så kul att köpa presenter till min mamma, eftersom hon och jag har väldigt lika smak på saker och intressena är också de samma. Lite Greengate och Mumin-muggar (som hon samlar på) fick hon och även en tavla som jag skapat själv. Jag visar er den när den fått sin plats i föräldrarnas nyarenoverade kök. Barnbaret Vienna var såklart med och firade farmor på morsdag! En middagslur var välbehövligt efter fikat. Grattis ännu en gång på morsdag älskade mamma ♥ Jag vet ju att du är en trogen läsare av min blogg! :)
 
Follow on Bloglovin

Baking is fun and colourful

Foton ©: Canon EOS 7D + Tamron 28-75/2,8 | inramadinredning.se
 
Imorgon är det lördag, en hel dag med ledig tid, man kan spendera dagen precis hur man vill. Hur ska ni utnyttja er lediga tid imorgon? eller är ni kanske slitvargar och jobbar hela helgen? Jag ska iallafall baka imorn är planerat, och fota. Jag är inne i en bakningsperiod nu. Det är ju så kul och gott dessutom. Men det absolut roligaste är nog att fota resultatet sedan. Dessa är några av "verktygen" jag ska använda till bakningen imorn, kan ni gissa vad det ska bli?
 
Trevlig fredagkväll på er! ♥
 
 
Follow on Bloglovin

Sweet moments / Nutellafyllda cupcakes (även som glutenfria)

 
Foton ©: Canon EOS 7D + Tamron 28-75/2,8 | inramadinredning.se
 
Nu har jag bakat lite igen. Dessa cupcakes påminner lite om de jag bakade för någon vecka sedan, båda har Nutella i sig. Men med dagens cupcakes exprimenterade jag lite och klickade i Nutella innan jag stoppade de i ugnen. Nutellan höjde sig av värmen och sprack så fint igenom degen då. Konsistensen är lite annorlunda till skillnad från de andra cupcaksen också, prova vettja! Här kommer receptet:
 
Ingredienser:
1,5 dl strösocker
2 ägg
ca 2 dl mjöl (funkar lika bra med glutenfritt mjöl, t.ex detta)
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Nutella (mängden får man välja själv)
 
 
Hur du går till väga:
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
3. Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao i en annan bunke.
4. Häll försiktigt ner mjölblandningen i ägg och sockerblandningen, lite i taget.
5. Häll upp smeten i cupcakeformar (ungefär till halva) som är placerade på en plåt.
6. Häll en klick Nutella i mitten av smeten.
7. Häll över ytterligare smet i formarna, men bara lite så att det täcker Nutellaklicken.
8. Ställ in plåten med formarna i mitten av ugnen i ca 10 min.
9. Ta ut cupcaksen och låt dem svalna.
10. Dekorera cupcaksen med t.ex chokladfrostning och sugarpastefigurer (som jag har gjort),
strössel, en klick glass eller något annat smaskigt. 
 
Lycka till ♥
 
Follow on Bloglovin

Utstickare / snöflinga / rosblad

 
Foton ©: Canon EOS 7D + Tamron 28-75/2,8
 
"Nya" utstickare till bakning. Har haft dem liggandes i lådan hemma ett tag nu men ännu inte provat dem. Vackra snöflingor i 3 olika storlekar och rosblad, också i 3 storlekar. Har även en silikonform för att göra rosor, men i framtiden vill jag lära mig att bygga rosorna själv, men nog är det smidigt med en färdig form.
 
Har aldrig tidigare använt mig av utstickare så det ska bli spännande att prova.
 
När jag väl har testat dem (hoppas på att ha tid till det redan imorgon) så visar jag såklart resultatet.  

Tiden rusar förbi

Foto ©: Canon EOS 7D + Tamron 28-75/2,8 | Utsikt över hela Oslo centrum från lägenheten (detta är bara en liten del av den ooootroliga utsikten).
 
Uppdateringen skulle vara i vanlig ordning under tiden jag var i Norge lovade jag, och så blev det men desvärre var den inte det när jag kom hem i söndags. Det har varit fullt upp verkligen sen jag landade i Sverige igen.
 
 
Igår var jag med i en affärsidétävling som arrangerades här i Filipstad, jag vann tyvärr inte storvinsten på hela 20.000 kr men det var riktigt roligt att delta, en ny erfarenhet och det var ju Sense of freedom-killarna (klicka på namnet och hitta till deras facebooksida för att läsa mer om de) som vann så det var helt klart värdiga vinnare!
 
 
Var även inbjuden till ett möte med moderata riksdagsledarmoter (som är ordförande för arbetsmarknadsutskottet) igår och det var kul att få den chansen, få berätta om hur jag tyckte det var att starta företag och vilka hinder jag stött på. 
 
 
Annars hade jag det bra i Norge. Jag och min man var över till sambons farfar som bor i Norge. Hans lägenhet är helt otrolig, ligger på toppen av ett berg så från deras stora balkong ser man ut över hela Oslo Centrum, hamnen och ända till Holmenkollen. Galet mycket folk på 17 maj-firandet, kul att få uppleva detta ståhej i självaste Norge. Vädret var ju helt magiskt också, jag och sambon tog en glass nere vid hamnen i lördags, helt underbart i sommarvärmen. 

Greengrate i gräset

Foto ©: Canon EOS 7D + Tamron 28-75/2,8 | inramadinredning.se
 
Åh, jag har så många idéer och planer på olika fotograferingar nu i sommar. Många saker som jag vill köpa/pyssla ihop/baka och sedan skapa fina bilder med. Här ovan är en liten sneak peak från en fotografering jag gjorde förra veckan, också en idé som jag haft i huvudet och åh vad glad man blir när resultatet blir som man tänkt sig, och ibland bättre till och med. 

Norge över helgen

Foton ©: Canon EOS 7D + Tamron 28-75/28 | inramadinredning.se
 
Nu när ni läser detta inlägg så befinner jag mig i Norge, kanske nere på Karls johan och vinkar med norska flaggan. Är i Norge över helgen och ska bl.a. fira 17 maj tillsammans med norskarna. Jag har föberett tidsinställda blogginlägg (detta är ett av dem), för att bloggen inte ska behöva eka tomt när jag har lite "semester". Så uppdateringen här på bloggen kommer vara i sin ordning!

Fredag på en torsdag

Foto ©: Canon EOS 7D + Tamron 28-75/2,8 | inramadinredning.se | Favorit i repris från fotograferingen hos Tidlösa ting.
 
Idag tar jag helg, idag var min fredag på en torsdag, vad tokigt det kan bli. Under helgen ska jag ha lite "semester" (det kommer bli lite jobb med företaget, men ändå lite ledigt) och ska ut på äventyr, vart jag ska får ni se imorn, då jag berättar det här på bloggen. Ha det bra så hörs vi imorgon! ♥

Lite nytt i Vårgarderoben

Foton ©: Canon EOS 7D + Tamron 28-75/2,8
 
Nytt i min vårgarderob. Vitt och romantiskt, såklart. 

På önskelistan / Kitchen aid

Foto lånat från pixmania.com
 
Åh vad jag så gärna vill att du ska bli min, du underbara pastellrosa Kitchen aid! Vi skulle bli ett så bra team i köket!
 
 
 
Follow on Bloglovin

Glad överraskning!

Printscreen
 
Åh vad glad jag blir! Ännu en gång så har blogg.se uppmärksammat ett inlägg från min blogg, via deras synas-kolumn som dyker upp när man loggar in. Jättekul att fler hittar hit och att just popcakes-inlägget blev uppmärksammat, det som jag lade ner lite extra mycket tid på. Tack ännu en gång blogg.se och tack till alla er som kikar in här hos mig! ♥
 
Follow on Bloglovin

Popcakes / Cakepops / även som glutenfritt ♥

Foton ©: Canon EOS 7D + Tamron 28-75/2,8
 
Idag bakade jag lite Popcakes. Otroligt roligt, gott och enkelt, jag är nöjd med reslutatet.
Här kommer ett recept om någon mer är sugen på Popcakes, funkar lika bra med glutenfritt mjöl, som mina är gjorda i.
 

Ingredienser:

2 ägg

100 gram margarin

2,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

en nypa salt

5 msk kakao

2 dl mjöl (funkar även med glutenfritt)

1/2 tsk bakpulver

Nutella

Choklad

 

1. Sätt ugnen på 225°C. 

2. Smält smöret, låt det sedan svalna.

3. Vispa äggen och sockret poröst, så att det blir vitt.

4. Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke.

5. Rör ner den torra ingredienslandningen i ägg-och-sockerblandningen och häll sedan över det smälta smöret, vispa till en jämn smet. 

6. Häll smeten i muffinsformar, fyll ungefär till hälften (ungefär 15 små muffinsformar) och stoppa in dem i ugnen. Grädda dem i ca.10 min (mitt i ugnen). 

7. Ta ut muffinsarna och låt dem svalna.

8. Ta ur alla muffinsar från sina formar och smula ner dem i en bunke.

9. Klicka i lite Nutella i taget, tills "muffinssmulorna" blir mer som en deg, som går att forma och rulla, men klicka i lite Nutella i taget, man vill inte ha "degen" för kletig! 

10. Ta upp lagom mäng och rulla till små bollar (mellan handflatorna).

11. Doppa Popcakespinnarna i smält choklad och tryck sedan in i bollarna (ungefär halvvägs in), för att pinnarna ska sitta kvar. 

12. ställ in i kylskåpet i ca 10 min.

13. Ta ut popcakesen och börja dekorera! (Med t.ex smält choklad och strössel, som jag valde.)

 

Enklare variant

Vill du göra en enklare variant så kan du köpa färdiga muffinsar/sockerkaka som du smular ner i en bunke och klickar i lite Nutella, så slipper du baka själv.

 

Lycka till! ♥

 

Follow on Bloglovin

Cupcakes med Nutellafyllning och vit choklad toppning

 
Foton : Canon EOS 7D + Tamron 28-75/2,8
 
Såhär blev slutresultatet av de nästan totalt misslyckade cupcaksen.
Jag använde som sagt för tunna och ostabila muffinsformar, och lade i lite för mycket smet, så hälften välte ut på plåten, men många muffinsar gick och rädda, som tur var. De blev platta och fula när de svalnat och jag valde då istället att rädda upp det genom att kompensera det med väldens godaste smak tänkte jag, så jag fyllde de med nutella. Och för att sedan "dölja" misstaget lite mer så spritsade jag på lite toppning med smak av vit choklad, så resultatet blev inte så pjåkigt ändå!

Ledig fredag

Foto ©: Canon EOS 7D + Tamron 28-75/2,8
 
Fotade lite bilder igår på mina Greengatesaker tillsammans med frukostbrickan som mamma vann på FORMmässan (från Fima möbler). Dyker upp lite bilder från det framöver. 
 
Idag startade jag dagen med att baka (håller på även nu, väntar på att muffinsarna ska svalna). Resultatet blev inte alls som jag har tänkt mig, tog för tunna och ostabila formar och för mycket smet, vilket resulterade i halva smeten på plåten. Men några muffinsar gick att rädda, så snart ska jag dekorera dem.
I eftermiddag åker jag till min personliga frisör (en vännina till mig som är frisör, men vi kan låtsas att det är min pers. frisör ;)) och försöker mig på att bli blond igen, iallfall nästan, ljusa upp det lite iallfall. 
 
Trevlig fredag på er! 

Lite nytt till samlingen

Foton ©: Canon EOS 7D + Tamron 28-75/2,8 / snabbfotade bilder på nya tillskotten.
 
Här är lite Greengatesaker som tillkommit i min (än så länge) lilla samling, på senare tid. Jag har inte hunnit visa er några bilder på de förns nu. Jag ska försöka fixa till en lite fotosession nu i helgen med mina nya guldkorn, så jag får lite snyggare bilder på de.  

Passion for baking

Foton från Passion for baking
 
Har hittat en blogg med så mycket inspiration!
Allt är sött, rosa och alldeles alldeles underart, jag totalt älskart!
 
Kika in på bloggen här. 
 
Och jag bara måste ha en ljusrosa Kitchen aid, bara måste. Så är det bara.

Välkomna till Inramad inrening ♥

Printscreen från inloggningsidan.
 
Besökarna och kommentarerna har trillat in lite extra mycket på bloggen idag och nu såg jag varför. Mitt inlägg från igår har publicerats på blogg.se´s favoriter som dyker upp i kolumnen på sidan när man loggar in. Kul! Tack så mycket blogg.se och tack så mycket alla ni som kikar in på min blogg. Välkomna alla nya läsare, hoppas jag kan inspirera och att ni stannar kvar  ♥
 
Follow on Bloglovin

Give me / Kitchen in pastel

Foton från: Greengate, Ib Laursen, Kitchen aid, ellos. Kollage gjort av mig.
 
 
Jag vill baka iklätt ett löjligt sött förkläde, röra ihop ingredienserna i en gullig Kitchen aid och fylla söta muffinsformar. Jag vill fylla vitrinskåpets hyllor med porslin från Green gate och Ib Laursen.
Jag vill ha allt. 
 
Follow on Bloglovin

Fota ätbart

Foto ©: Canon EOS 7D + Tamron 28-75/2,8
 
Att fota ätbara saker är något som bara blir roligare och roligare tycker jag, och ännu roligare när man själv har lagat det. Jag har precis köpt ett nytt, fint porslin som kommer att bli mitt nya "offer". Är otroligt sugen på att klicka hem lite från Ib Laursens fina serie Mynte också. Kankse muffinsformar i porslin?

Försommar

Foton ©: Canon EOS 7D + Tamron 28-75/2,8
 
Söndagkväll, laddad för en ny vecka? Ska vädret vara som idag så är jag mer än redo. Vi har haft balkongdörren öppen hela dagen, och vi i hängde ut tvätten på balkongen idag och åt även middagen där, tillsammans med solen. Man kände grilldoft från grannarna, älskade försommar. 
 
Nu ska jag kasta mig i soffan tillsammans med mina favvograbbar och kolla på Partay. 
Trevlig kväll ♥
 

Muffins / Greengate / Korg

Printscreen från min dator just nu
 
Hoppas ni alla hade en trevlig valborg igår! Idag är det 1 Maj, helt galet. Maj betyder ju snart sommar på riktigt, men då får allt värmen ta och komma snart. Jag inledde Maj med att baka muffins som jag lade upp lite fint i min nya korg med Greengateduken i. Har fotat massor och sitter nu och redigerar lite. Ett otroligt bra sätt att börja Maj på om ni frågar mig.