Vrålåk i allra finaste kostymen



Nu har vi kalasat färdigt vår älskade 2åring. Hon fick 90% presenter innehållande Pippi, eller iallafall relaterat till Pippi. Så lycklig! Den resterande "10procentarn" (jag är dålig på matte så ni får ta det här med procensatserna med en nypa salt) är hennes nya vrålåk! 
 

                   

Hennes alldelles egna balanscykel, så fin! 






Ordentliga däck och matchande gröna fälgar. Och med fikakorg, eller plats-för-bebis-korg. Eller båda. Det är tur dockan inte är så stor. 







När hon slet upp paketet på morgonen vart hon överlycklig men efter det har ändå varit lite avvaktande, sneglat lite på den, satt ner dockan i korgen men inte aå mycket mer än så. Men så har vi haft den lutad mot väggen på verandan (jag menar hallå, den är så fin att den funkar som inredningsdetalj!) så har vi sett att hon "i smyg" sätter sig på cykeln, med dockan i korgen. Lilla smulan. 







Så när hon är redo, då packar vi ner "bebis", lite bullar, några festis och trampar oss ner ända till MiniGråbo (lekstugan 20m från huset) och tar oss en picknick. När hon är redo. 






















Pippikalas på Gråbo


(null) 


I söndags fyllde vår älskade snutt 2 år! Så vi har kalasat hela helgen, med kalastema PIPPI LÅNGSTRUMP! Såklart! 
Jordgubbstårta inspirerad av pannkakstårta, Pippiballonger, Pippimuffins och en hel del Pippi-presenter dessutom! 


(null) 


Vi har delat upp kalasen i många små detta år, med tanke på situationen med både "dumma bacillen" som Millpill kallar den och semestertider med när och kära på resande fot. Men Pippitema på samtliga!


(null) 


En Kling till saften? Eller Klang kanske? 


(null) 


Egengjorda Pippi - cake topper! En självklarhet när mamma jobbar med att designa kalasdekorationer hela dagarna! 


(null) 


Barnens gammelmormor är världens bästa kalasfixare när det kommer till fika! Varje kalas får vi kakor och bullar som hon bakat, smakar-alltid-toppen-garanti! 


(null) 


Jag var lite sugen på att blanda alla mina loppade kaffeserviser, det hade känts väldigt "Pippi" med massor av udda koppar, men nu blev det dessa! Premiär för den nyaste servisen i samlingen! 


(null) 


Finkläder på finkalas! Miltons favvoskjorta och Minelle i sin Pippi-klänning! Tur hon fick 2 nya under helgen, så slipper vi tvätta denna varje kväll, då hon vägrat någon annan outfit de senaste 3 veckorna! 


(null)


Såhär såg tårta nummer 2 ut! Tårtorna smakar precis desamma men med lite olika utseenden! Jag fick många fina DM och kommentarer för tårtan på Nell & the lions instagram och födelsedagsbarnet själv, ja hon älskade den! Speciellt "Pippi & Dubbidubb" så den tänke jag placera på hennes rum (eventuellt i blomkrukan) efter vi har kalasat klart! 

Världens bästa tårta, klar på 15 min om man har färdiga bottnar! Recept på tårtan hittar ni här! 





Med ponnyn på axeln

Inlägget innehåller affiliatelänkar
 
 
 Så fyller hon snart två år. Denna Pippi-total-tokiga-tjej! Presenterna och temat för kalaset blev ganska givna i år. Är det något hon älskar så är det just "Pippi, Annka, Tommi, Dubbidubb och Nisson".
 
 
 
 
 
 Något mer hon gillar är hennes lilla handväska. Det är så mysigt när hon kommer och rullar dockvagnen med ena handen och håller handväskan lite tjusigt i andra. Man kan ju aldrig få för många väskor, så det är väl klart att hon ska ha en med självaste Dubbidubben på!
 
 
 
 
 
Så gillar hon att plocka, pilla och dona. Smått och pilligt. Lägga hit och lägga dit. Minns ni det gamla spelet "Mix-Max" När man skulle para ihop männsikor från olika yrken, deras huvud, kropp och ben? Detta är Pippi-versionen i trä, fast utan spelregler, man gör lite precis som man vill.
 
Så får hon dessutom ett litet Legoset, en ny Pippidocka samt en lite större present, som jag tänkte visa er i ett eget inlägg här inne. 
 
Imorgon går första kalaset av stapeln! Då ska vi duka med Pippi-ballonger, Pippi-cupcakes, Pippi-tårta osv. Ska bli så roligt att få ge henne ett kalas som hon själv älskar, som en 2-årings Pippi-dröm!
 

Nyföretagare 2020

(null)


Det blir ett litet skrytigt inlägg här inne idag. Det måste ju få bli så ibland när man är lite extra stolt. Jag har nämligen fått stipendium! Företagarna i Filipstad gav mig deras stipendium för nyföretagare 2020. Wow, vilken ära! 

Den fina blombuketten fick jag av mina svärföräldrar, som ville gratta mig lite extra. Visst är de fina! Både svärisarna & blommorna! 


(null)


Stipendiumet innebär äran samt 5000kr som jag tror att jag bl.a kommer använda till ett nytt objektiv som jag länge suktat efter (använder ju min kamera i företaget varje dag till bl.a produktfoton). Själva diplomet kommer delas ut till mig i September, då jag ska få besöka Företagarna i Filipstad för att berätta lite mer om mitt företag, Nell & the lion. 

Jag är så tacksam, i september firar jag 1år med Nell & the lion och jag har fått sån fin respons från flera håll under detta år. Jag har redan fått många "stammisar" som inte bara beställt av mig en, två tre gånger utan fem, sex, sju gånger! Kan ni förstå?! Det är verkligen ett kvitto på att folk är nöjda med det de får hem när de beställer. Tänk att mina prylar pryder hemmen runt om i olika delar av Sverige (samt även Norge och Finland!) klart man blir lite stolt. 

Så får man nu detta, mitt Nell & the lion får stipendium för "en proffsig webbsida och affärsplan och spännande affärsidé!" Så himla roligt! 

Att anlägga en stenentré & väthusuppdatering no.2

(null) 


Så var det dags att få ordning på entrén! Vi hade ju ett gäng gatsten hemma, så jag tänkte visa hur vi gjort för att få till en liten dörrmatta i sten, eller såkallad stenentré! 

Det är första gången vi någonsin gör detta så om det är "det rätta sättet", ni vet enligt regelbok och certifikat, nä antagligen inte, men det blev toppenbra!

Så här kommer våran lilla guide: 
Först grävde vi ur halvmånen ur gräsmattan, den form vi önskade ha på entrén. Vi grävde gropen snäppet djupare än marken runt om, för att sedan fylla på med lite grövre sandmaterial. 


(null) 


Sen började pusslandet! Det grova sandunderlaget gjorde det möjligt att flytta runt och borra ner stenarna lite, för att få de på plats och för att få ungefärlig samma höjd på de. 


(null) 



När vi var nöjda med stenpusslet så fyllde vi på med ytterligare lite grövre sand, för att få lite stadga kring stenarna. Men fyllde inte upp springorna helt...


(null)     


...för sen var det dags för lite mer finkornig sand som lättare tränger ner i varje liten springa och får stenarna att ligga still. Vi lät ett lager av överflödig sand ligga över natten, så kom det lite regn på som gjorde att det trängde ner ytterligare (regnar det inte så kan man själv vattna lite på). 


(null)         


Så drog vi en sista svängom med kvasten över stenarna, för att få ner det allra sista i springorna. Voliá! Vår alldeles egna hemmapusslade stenentré! 


(null) 


Så har vi även blivit med dörr! En gammal och tjusig liten skatt vi fyndade för ynka kronor. Jag älskart.


(null) 


Kommer ju bli urtjusigt detta! Tänk vad lite virke, handkraft och färg kommer göra detta till en braksuccé, det är iallafall vad jag ser framför mig. Och vi brukar ju vara ett himlans bra team när vi går mot samma mål, jag och min byggherre aka man.


(null) 


På stora byggen brukar man slå upp baracker till byggarbetarna, här har vi istället dragit fram vår fikabänk som vi vanligtvis har i skogen här hemma. Men nu får den agera byggbänk, för både små åskådare (2åringen & 5åringen som vill vara med på alla påhitt här hemma), fikapausbänk, tid för-snabb-skiss-när-vi-försöker-förklara-vad-vi-tänker-för-vinkel-hit-och-dit-bänk samt såga-till-en-bit-bänken. 

Fortsättning följer....











Troll högt & lågt





Igår tog vi en liten kvällstripp till Trollstigen i Lesjöfors. Lika mysigt varje gång. 

Barnen fascinerans av alla smygande troll i skogen och föräldrarna beundrar hantverket och fantasin. En liten extra guldstjärna till den eldsjäl som skapar detta guldkorn för småttingar  (och storingar också då). 





Jag tror att slingan runt är ca 3km och Milton skuttar fram som en fjäder, utan en tanke på att halva biten är ganska brant uppförsbacke. Vem har tid att tänka på sånt trams när man har skogen full av troll att utforska?! Så finns det ju tjusiga bänkar att vila rumpan och ben på, efter stigarna. 





Man får hålla koll både högt och lågt. Det kan lika gärna vara en flugsvampsmålad sten men trampar på, eller en träuggla som spejar i en trätopp. 


     


Eller en nyckelpiga storlek större på trädstammen! 





Uppe på toppen ska man skriva en liten hälsning i gästboken, det är givet. Eller måla en litet konstverk, som Minelle. 



 
Dörrar på glänt och vänliga troll. 

 


Tittut! 




Så fina och välgjorda små timmerhus till många av trollen. Med isolerande mosstak. 





"Här använder trollen kikaren för att kolla på hemmamatcher" 





Vårat egna lilla troll!  





Alltid värt ett besök, varje sommar, vår och höst! Nu hade det tillkommit några nya troll sen sist vi gick. En mysig och alldles lagom tripp för barnfamiljer.

















Sommarpärlor

(null) 


En av sommarens pärlor. Att ge sig ut på kvällstur i båten. 


(null)


Kanske inte jätteofta fiskelycka men desto mer livskvalité och lycka över lugnet som lite bris på sjön kan ge. 

"Kanske vi fångar en bläckfisk? Eller en haj?" Önskar Milton.


(null) 


Barn i flytväst eller badräkt är det allra sockersötaste ett öga kan skåda. Och när det kommer en dos syskonkärlek så blir det lite extra socker strösslat! Gull! 


(null) 


Nu är det fler dagar sen sist, regnet har faktiskt hindrat oss. Dessa bilder är från midsommardagen, därför är midsommarstången och fikakorgen medpackad. Fast de är klart, vem försöker jag lura? klart fikakorgen är med oss varje gång, haha. 


Sommarlovstripp till pelargonhavet

(null)


Sommarlovsutflykter. Idag i sin allra bästa sort. Att jag är galen i pelargoner är ingen nyhet och efter besöket på Pelargonmuséum i Kristinehamn idag så blev jag inte mindre galen i pelargoner om man säger så. 


(null)


Kolla bara på detta. Som ett hav av fluffiga moln i rosaröda toner. Tänk att en sort finns i så många olika färger, former och varianter. Lurviga. Spretiga.Spetsiga. Skira.


(null)


Detta var en av mina favoriter. Rospelargonen. Fanns också i mängder av färger. Vem föredrar inte en blandning av pelagron och ros? Perfect match. 


(null)     


Gulliga växthus. Ser ni en skymt av en till som njöt av omgivningen?....


(null) 


Millpill. "Kom kom mamma! Lukta på den! Och känn på den och titta på den! Den va väl fin mamma? Åh titta på den här färgen mamma!" 


(null)


Bland pelargonerna trängs en gammal kamin. Bra tjusig den också. 


(null)


Och denna! Någon som både jag och Jack fäste ögonen på snabbt. Så den fick följa med oss hem. En äppelblom pelargon, med ljusspräckliga blad. 


(null)


Försäljning fanns både på utsidan och i flera olika växthus. Milton luktade sig fram och grappade tag i sin favoritpelargon av de alla! Colapelargonen!
När man klappade lite försiktigt på bladen så doftade fingrarna cola! Helfestligt ju! 


(null)


 Här en en mårbacka 2.0. Samma ljuva rosa men i tulpanform! Så ljuvliga. Om den fick följa med hem? Ja men självklart! 


(null)



Efter lite pelargonshopping tar vi sikte mot.... FIKA! 



(null)


En fika bland pellisarna och lite rosor. Sån mysig trip med mina hjärtan. Har ni vägarna förbi Kristinehamn så rekommenderar jag varmt Niklasdam trädgård! Varning för pelargonfeber!