Minelle och prinsarna

(null)

Minns ni småprinsarna i trädgården som jag sådde i början av sommaren? Idag skördare jag och min lilla mini-trädgårdsmästare nya frökapslar från överblommade vallmo. 

(null)

En bukett vallmo, fast i kapselform numera. Så fränt tycker jag. Naturens cykel är fascinerande på många sätt.

(null)

 Minelle och prinsarna. Plock-fia. Plockar i och plockar ur, och om igen. Så nöjd med så lite, min skrutta. 

(null)

Hur fina? Praktmalva. Jag hade faktiskt glömt av att jag sått de och trodde att det var ogräs bredvid vallmon, tills "ogräset" poppade rosa!


(null)

Jodå, hon gör ju såklart rätt för sig och städar upp fint efter sig! 

(null)

En ruffsig senblommande vallmovän. Det är en salig vallmoblandning som blommat här i pallkragen, ännu mer blandning blir det nästa vår när de nya fröna från kapslarna ska spridas ut hejvilt i rabatterna! 


Några eftersläntrare

(null)

Precis när man tror att sommaren nått sitt slut så skymtar man några eftersläntrare i blombädden. Årets sista trädgårdsbukett, känns lite smått vemodigt men samtidigt spännande. Jag tror på en fin höst. Välkomnande svampplockarväder och många krispiga mornar. 

(null)
Legobygge bakom buketten 

Jag blir på riktigt varm i hjärtat när jag ser att ni är så många själar som faktiskt tittar in här, trots att uppdateringarna blivit mer sällan nu på senare tid. Jag har en rimlig anledning och en galet rolig. Något som kidnappat hela min uppmärksamhet semast veckorna, näst efter familjen såklart. Jag kommer att berätta alldelles snart, lovar!

Hoppas att ni också får njuta av sommarens sista värmande strålar (sommarens mini-comeback), vi hörs snart snart igen! 

Batman vs. tandmonster

(null)
En tårtfyra utan fot (då fyraåringen redan tjuvsmakat tårtan) 
 
Soooom vi har kalasat hela helgen, och även idag och fler kalas som fortfarande väntar. Stor släkt, många kalas. Milton har fyllt 4 år! Kan inte förstå att vi nu har en fyraåring i hemmet. Samtidigt känns det nästan helt obegripligt att han varit en liten bebis, han som nu är så stor och klok. Han som önskat sig 100bitarspussel och batman i present. 
 
(null)
 
Och tänk att han fick de där cross-kläderna i orange färg också. Nu flyger han fram i gårdsbanan. 
 
(null)
 
Kvällen innan den stora dagen, hade han berättat för farmor att han önskade sig
 
 
"en sån där häftig tandborste som du har farmor, fast med Batman (eltandborste)"
 
och tänk för att just en sådan låg och väntade inslagen i ett paket, som han fick tillsammans med lite skönsång och frukost på sängen. Den morgonen borstade Milton tänderna femtioelva gånger, ungefär. Han hade nämligen hört att Batman skrämde bort alla tandmonster. 
Stora, lilla vän, fyra år ung ♥

Bullar och julkort, en augustiblandning

(null)


Ett litet hopplock av en vecka i augusti, en vecka som sprungit förbi i spurt-fart.

(null)

Grabbarna grus ägnade sista sommarlovsdagen till ett bullbak. Perfekta att mysa med när regnet stod som spö i backen på utsidan. Lillsmulan var första provsmakare. Plockade pärlspcker resten av veckan efter det. 

(null)

Och detta! Wow. Varje kväll har vi tagit oss tiden till en kvällsprommis i höstluft. Den nya dubbelvagnen är guld för kvällströtta småttingar. Vi ska se till att fortsätta med dessa kvällspromenader och dag för dag se skogen sakta färvandlas till eldröda höstfärger. Den förvandlingen är lika magisk varje år. Eldröd skog speglandes i vattnet. 

(null)
 
När vardagen påminner om en John Bauer-målning  

(null)

Sen har självaste jultomten (väldigt lik farfar, men de är ju skäggiga båda två så jag kan ju sett fel....) hittat till MiniGråbos postlåda för att lägga i ett urgulligt julkort, mitt i självaste augusti!!! Men det fanns ju såklart en rimlig förklaring...
På kortet hade han skrivit att han sett att Milton minsann fyller 4år snart så han ville ge honom en lite tidig present. En blå liten bil satt fasttejpad bak på kortet. Så fint och så lycklig snart-fyraåing:

"Jultomten har kommit med post till mig, i min brevlåda!!!"


Klistra moln med Karlsson

(null)

Jag trodde verkligen att jag skulle återuppleva förra årets galna separationsångest till sommaren. Men helgens regnväder och försmak av hösten fick mig faktiskt att istället längta lite. Luften på dagens promenad var alldelles klar. Och ikväll tände vi lamporna i fönstret. Mysigt. 

(null)

Mörkret och rusket bjuder även upp till pyssel! Idag dammade jag av den gamla ljusslingan som hängt och skräpat i källarhoppet (ett utrymme vi har under vår trapp till övervåningen och påväg ner till källarn, förr fick man hoppa över källartrappen för att ta sig dit, därav namnet) plockade fram min påse med vadd och en tub Karlsson klister. 

Milton var med och "klistrade moln" som han kallade det. De blev olika stora, mer eller mindre fluffiga och alldeles perfekt operfekta. Älskar at göra sånt här typ av pyssel som liksom inte kan bli så fel. Moln kan ju se ut precis hur som helst. 

(Obs! Min slinga blir inte varm, var noga med att kolla upp det om ni vill göra en egen) 

(null)

Det blev en liten slinga med lysande mini-moln på barnens lekrum. Ska eventuellt piffa ytterliggare med lite flygplan och drakar kring den har jag tänkt.

(null)

Nu kommer årstiden när alla lamporna, ljus och slingor kommer till användning igen efter många veckors vila. Det är tur att varje årstid har sin charm. Jag älskar att bo i ett land med variationer, då hinner man liksom uppskatta alla och även spy galla på de ibland (ja jag syftar på marsvädret med slask).

Ha fin kväll! 


Ny kalender, ny människa

(null)

Ääääntligen har en sprillans ny kalender dimpt ner i brevlådan. Redo att fyllas med planer inför höstens nya äventyr! Iiiiih, kan knappt vänta...

(null)

Äventyr, med världens bästa "partner in crime" vid min sida. Så är det, ett helt halvår till ska jag vara hemmamamma med min lillälskling innan hon skolas in på förskola. Jag är glad för det extra halvåret, eftersom det är det allra allra bästa jag vet, att få njuta av dessa stunder i livet med mina små. Storebror på förskolan 3 dagar i veckan, alldeles lagomt, så får han även leka av sig lite med bästa vännen Sam. Han har längtat hela sommaren.

(null)

För en planerings/älskar-att-göra-listor-människa som mig så är en ny almanacka rena rama julafton. Beställde den från personligalmanacka.se och fick med ett gäng klistermärken, så den blir verkligen personlig. Vet inte vem som tyckte det var roligast att välja ut alla de små märkena med glassar, vimplar, ord mm till de olika födelsedagarna och högtiderna vi skrev in idag, jag och Milton. Ser ni de små svamparna? De finns på varje blad i kalendern (olika motiv) och är såna där fiffiga "kludd-bilder" perfekta att roa sig med när man t.ex sitter i telefonmöte.


Kärt återseende Pelle pajas

(null)

Vilken härlig måndag! Jack har börjat smygjobba lite, så vi slipper slänga oss hastigt tillbaka i vardagshjulet igen. Skönt med mjukstart. Men just idag var vi lediga, hela högen. Hela Rosö-högen. Det är ju de allra bästa måndagarna. 

(null)

Vi tog en köpa-present-till-fyraåring-utflykt med gott resultat. Det var lite av en utmaning att köpa när han själv var med, men än så länge är han lättlurad nog att kunna avleda med annat medans pappa betalade och snabbt gömde en kasse bak i bilen. På vägen hem överraskade papsiJack med ett stopp i Nora, älskade vackra Nora. Bodde jag inte i vårt lilla paradis där vi bor nu, så hade jag nog banne mig flyttat till Nora.


(null)

Vi var här för nästan exakt ett år sedan. Då nyförlöst och med vårt lilla lilla knyte i vagnen. Idag var vår lillastora ettåring med och utforskade Nora, pekade på varje hund som gick förbi och åt en glass på en bänk bland kullerstenen. Livet. Går så där attans fort ibland, men är så himla häftigt. Speciellt att få följa de små människornas resa. 

(null)

Vi besökte butiken Ärta Pärta, som vi upptäckte på vår utflykt förra året. Ett kärt återseende. Så mycket fiffiga prylar. En plåtlåda i form av en bil, eller en plåtburk innehållande ett "bicycle repair kit" första hjälpen för cykeln, helt enkelt. 

(null)

Denna då. En kulskåpsmagnet, i form av en mini-salami-smörgås. Det du inte visste att du behövde i ditt liv, haha. 

(null)

De har även en del fina leksaker. Var så sugen på att norpa med mig en Emil & Ida hem. Men Milton har inte riktigt fastnat för Lönneberga (ännu). Det var dock ett tag sen vi kollade på det, men nu har Pippi gått varmt på TVn här hemma. 
     
(null)

Nora: loppis! 

(null)

Milton fann ett gammalt, hemsnickrat dockskåp. Så fint! Som en miniatyr av en gammal lantgård, slitet trägolv, falu-solblekt-träfasad och t.om ett litet tomteloft. 

(null)

Sen var det hög tid för lite Nora-glass! 
(Ser ni Miltons toksnygga egenvalda-outfit? Det där med att "jag aldrig skulle släppa ut mitt barn på stan i foppisar" har jag liksom fått äta upp... hans är både aningen försmå och trasiga i ena spännet. Haha, jisses. Meeen han trivs oerhört i de....) 

(null)

Jag och Nells delade på en "Pelle Pajas". Alltså det här med att blanda glass och godis, Mm-mmm! 

(null)

Se på gatorna, husen, lyktstolparna, butiksskyltarna... tänk att hela centrum är så fint! Älskar när det finns en så fin tanke bakom allt och inte bara funktion. 

(null)

En Pelle Pajas och några affärer senare så började klockan lida mot hemfärd. 

(null)

Nora i kvällssol, en augustikväll. Så himla fint. Tack älsklingsJackie för det spontana glasstoppet i denna ljuva stad. Sommarminnen 

Bland båtar och bullar

(null)

Dagsutflykt, 20 minuter hemifrån och hemma igen efter ca 1,5h. En lunch och en liten bryggpromenad senare. Ett sommarminne långt in i hjärtat. Jag älskar när det är så, enkelt, kravlöst och när något litet blir något stort att spara på, stora minnen. 

(null)

Ser ni Miltons bestämda steg och målmedvetna blick? Det är "jag hörde att det skulle finnas glass här någonstans-steg". Och ja, ni ser själva, papsiJacks steg. Båda precis lika målmedvetna och sugna på glass. 

(null)

Bjurbäckens slussar, miljön är slående. Att ta en kaffe alldeles precis intill kanalen och vinka på båtarna som sakta flöt förbi. 

(null)

Detta kort är taget precis ovanpå en av slussarna (på en bro) och i det lilla röda huset därborta fanns både nybakad bulle, glass och räksmörgås. Vi provsmakade aaaalltihopa, såklart!

(null)

Vi hade sån tur att barnen hann med att få se en hel slussning genom de 3 olika slussnivåerna. Fast det är klart, faktiskt lika intressant för oss vuxna, även fast man sett det tidigare. 

(null)

Herregud. Min superdaddy med de två superkiddos. Så fina alla tre!!!

(null)

"Du och jag syrran, du och jag"

(null)

Triss i hjärtan! Älskar älskar älskar att samla på dessa mini-fast-mega-minnen med dessa tre hjärtisar!